2015-10-26

Nya YA-boksläpp 26/10 - 1/11

Our Lady of the IceOur Lady of the Ice - Cassandra Rose Clarke


Hope City, Antarctica. The southernmost city in the world, with only a glass dome and a faltering infrastructure to protect its citizens from the freezing, ceaseless winds of the Antarctic wilderness. Within this bell jar four people–some human, some not–will shape the future of the city forever:

Eliana Gomez, a female PI looking for a way to the mainland.

Diego Amitrano, the right-hand man to the gangster who controls the city’s food come winter.

Marianella Luna, an aristocrat with a dangerous secret.

Sofia, an android who has begun to evolve.


But the city is evolving too, and in the heart of the perilous Antarctic winter, factions will clash, dreams will shatter, and that frozen metropolis just might boil over…

Fler nya boksläpp

What We Left Behind These Shallow Graves The Murder of an Angel (Confessions, #4) Omega (Omega #1)
Persuasion (The Heirs of Watson Island, #2) After Alice Wake of Vultures (The Shadow, #1) Underneath Everything
Diamonds are Forever Dark Heart of Magic (Black Blade, #2) Rogue (Relentless #3) Surviving Ice (Burying Water, #4)
The Iron Warrior (The Iron Fey: Call of the Forgotten, #3) Unspoken (Shadow Falls: After Dark, #3) The Death and Life of Zebulon Finch, Volume One: At the Edge of Empire Gabriel (The Styclar Saga, #2)
The Winter Place Placebo Junkies Playing With Fire (#HACKER book 1)

Svenska böcker/översättningarMina tankar

Woah, jag hade helt missat att Cassandra Rose Clark skulle komma med en ny bok. Så himla roligt! Jag älskade hennes serie The Assassin's Curse så jag är galet nyfiken på Our Lady of the Ice. Den låter riktigt spännande och har fått väldigt bra betyg från förhandsläsarna.

2015-10-19

Nya YA-boksläpp 19/10 - 25/10

Illuminae (The Illuminae Files, #1)
Illuminae (The Illuminae Files #1) - Amie Kaufman & Jay KristoffThis morning, Kady thought breaking up with Ezra was the hardest thing she’d have to do.

This afternoon, her planet was invaded.

The year is 2575, and two rival megacorporations are at war over a planet that’s little more than an ice-covered speck at the edge of the universe. Too bad nobody thought to warn the people living on it. With enemy fire raining down on them, Kady and Ezra—who are barely even talking to each other—are forced to fight their way onto an evacuating fleet, with an enemy warship in hot pursuit.

But their problems are just getting started. A deadly plague has broken out and is mutating, with terrifying results; the fleet's AI, which should be protecting them, may actually be their enemy; and nobody in charge will say what’s really going on. As Kady hacks into a tangled web of data to find the truth, it's clear only one person can help her bring it all to light: the ex-boyfriend she swore she'd never speak to again.

Told through a fascinating dossier of hacked documents—including emails, schematics, military files, IMs, medical reports, interviews, and more—Illuminae is the first book in a heart-stopping, high-octane trilogy about lives interrupted, the price of truth, and the courage of everyday heroes.

Omslagsbild: OmänniskorOmänniskor - Kristoffer Svensson, Nanna Johansson

När Sigrid av en slump upptäcker att hon har förmågan att förvandlas till ett djur förändras allt. Men hon är inte ensam. Mitt ibland oss finns omänniskorna, de som kan byta skepnad. Enligt sällskapet Svenska filialen, som arbetar för att bevara hemligheten om omänniskorna, finns det 270 000 omänniskor runt om i världen. Sigrid, vars skepnad är lodjur, engageras i sällskapets jakt på omänniskor som använder sina förmågor på fel sätt.

I Skåne har mystiska vildsvinsatttacker ägt rum, och sällskapet misstänker att det rör sig om en omänniska i vildsvinsskepnad. Sigrid dras in i en kamp som kommer att handla om liv och död. Vem är vän? Vem är fiende? Vem är god? Vem är ond? Vem är människa? Vem är djur?


Nanna Johanssons & Kristoffer Kringlan Svenssons första ungdomsroman är en spännande urban fantasy-historia som får oss att tvivla på världen som vi känner den. Boken är första delen i en trilogi.

Fler nya boksläpp

Born to Endless Night (Tales from the Shadowhunter Academy, #9) Velvet Undercover Girl Online On Tour (Girl Online, #2) Wolf By Wolf (Wolf By Wolf, #1)
The Distance from Me to You Time's Divide (The Chronos Files, #3) Willful Machines Signs Point to Yes
Dead Investigation Losers Take All The Many Lives of John Stone Tell the Story to Its End
Red Girl, Blue Boy (If Only . . ., #5) If You're Lucky A Sliver of Stardust (A Sliver of Stardust #1)

Svenska böcker/översättningar

janS-3_Framsida Komma fram

Mina tankar

Jag har hört fantastiska saker om både Illuminae och Wolf by Wolf så de är jag väldigt nyfiken på. Omänniskor låter också väldigt spännande!

2015-10-13

Nytt i bokhyllan: Bokmässe-edition

Det var evigheter sedan jag gjorde ett sådant här inlägg, vilket innebär att jag har hunnit skaffa en ganska rejäl hög med böcker sedan sist. Bokmässan gjorde såklart sitt, men har även fått hem en hel massa trevliga recensionsexemplar och köpt några böcker själv. Eftersom jag helst inte vill ha ett inlägg som sträcker sig över hela bloggsidan får det bli två inlägg - det här som jag så passande valt att kalla Bokmässe-edition och ett annat där jag tänkte visa böckerna som inte alls har med bokmässan att göra. 


Half Wild har jag egentligen redan, men eftersom den blev ganska så väldigt förstörd när jag hade med mig den till universitetet en regnig septemberdag kände jag att jag behövde en ny. 
The Disreputable History of Frankie Landau-banks köpte jag eftersom jag älskar älskar älskar We Were Liars av samma författare. The Big Lie hade jag aldrig hört talas om innan, men behövde en till bok för att kunna utnyttja 3 för 2 erbjudandet som The English Bokoshop hade och då blev det den här. Har man redan två böcker är det ju väldigt dumt att inte ta en till, riiight? Dreams of Gods and Monsters, Days of Blood and Starlight och Queen of Shadows köptes också på The English Bookshop och är alla fortsättningar på serier som jag inte ens startat. Ja, jag vet, jag är hopplös när det kommer till att köpa alla böcker i en serie trots att jag inte ens påbörjat den.. 


Tre fina Agatha Christe-noveller från Novellix. Är fortfarande arg på mig själv att jag väntade till sista dagen med att köpa dem eftersom det resulterade i att den sista novellen var slut. Jag ville ju ha hela samlingen och att köpa dem en och en är betydligt dyrare än att köpa hela samlingen...


Sista delen i Sword Princess Amaltea-serien är äntligen min! Och signerad till och med! Men har inte vågat mig på att läsa den än eftersom jag inte vill att det ska vara slut riktigt än. Tror dock inte att jag kommer kunna hålla mig länge till eftersom jag älskar den där serien och är supernyfiken på hur det hela ska sluta. Det är dags att inte freaka ut och Nashville eller vargleken var mina "måsteköp" på bokmässan. Är galet spänd på båda två, men speciellt Nashville pga Sagoberättaren var fantastisk på alla sätt och vis och jag tror och hoppas att den här är minst lika bra. Röta och Svart som ebenholts fanns också på min "måste-köpa-på-bokmässan-lista", så självklart kunde jag inte lämna utan dem. Den understa boken fick jag gratis i en monter och det är en samling med svenska illustrationer. Väldigt fin! 


Färger på drömmar, Astragal, I ljusets makt, Vinterfolket och Mörkrets demoner låg i de fina goodiebagsen som jag fick på bokträffen och fantasyminglet. 


Fler trevliga saker från goodiebagsen, signerat Gabrielbokmärke (!) som  jag fick av Sally Green på fantasyminglet och lördagens biobiljetter (yes, jag är en sån som sparar alla mina biobiljetter pga minnen) 


Superfin Odinsbarn-bokkasse som agerade goodiebag på fantasyminglet! 

//Frida

2015-10-12

Nya YA-boksläpp 12/10 - 18/10

MiniatyrmakarenMiniatyrmakaren - Jessie Burton

En höstdag 1686 knackar artonåriga Nella Oortman på dörren till ett stort hus i Amsterdams rikaste kvarter. Nella har anlänt från landet för att påbörja sitt nya liv som hustru till den framgångsrike köpmannen Johannes Brandt, men möts i stället av hans bitska syster Marin.

Först senare dyker Johannes upp – och ger henne en bröllopspresent utöver det vanliga: en exakt kopia av deras hem i form av ett kabinettskåp. Skåpet ska inredas av en gåtfull miniatyrmakare, vars pyttesmå skapelser visar sig spegla sina verkliga motsvarigheter på överraskande sätt.
Nella blir till en början förbryllad av den slutna världen i hushållet Brandt, men i takt med att hon uppdagar dess hemligheter förstår hon vilka allvarliga faror som hotar dem alla. Håller miniatyrmakaren deras öde i sina händer? Och kommer hon i så fall att vara nyckeln till deras räddning eller orsaken till deras fall?
Fler nya boksläpp


The Rose Society (The Young Elites #2) Ice Like Fire (Snow Like Ashes, #2) Happily Ever After (The Selection, #0.4, 0.5, 2.5, 2.6) The Favorite (The Selection, #2.6)
Truly, Madly, Famously (Famous in Love, #2) The Immortal Heights (The Elemental Trilogy, #3) Black Widow: Forever Red First & Then
Stars (Wendy Darling, #1) The Masked Truth The Toymaker's Apprentice Leading Lines
Darkthaw Newt's Emerald The Axe of Sundering (Adventurers Wanted, #5) Dark Tide (Waterfire Saga, #3)
An Infinite Number of Parallel Universes Trust Me, I'm Trouble (Trust Me, #2) Juba! Chasing Forgiveness
yolo (Internet Girls #4) A Song for Ella Grey Blue Voyage The Beast of Cretacea
No True Echo  Heartache and Other Natural Shocks The Bubble Wrap Boy Set You Free

Svenska böcker/översättningar


Curly Bracket: Den gömda koden Gasten

Mina tankar

Jag har hört väldigt mycket gott om Miniatyrmakaren så kanske det är dags att läsa den nu när den släpps på svenska? Är väldigt nyfiken på PAX-serien, men har inte läst de tidigare delarna. Curly Bracket verkar intressant den också. Det har varit väldigt mycket hype kring Black Widow: Forever Red de senaste dagarna, vilket har gjort mig väldigt nyfiken även om jag inte alls är särskilt insatt i Marvel. Annars är det främst fortsättningar på serier (som jag inte påbörjat ännu, vem är förvånad?) som hamnar på min TBR: The Rose Society, Ice Like Fire, The Immortal Heights och Dark Tide

//Frida