2015-09-28

Nya YA-boksläpp 28/9 - 4/10

Nashville eller vargleken - Antonia Michaelis

Svenja ska precis börja läsa på universitet i Tübingen, en studentstad i södra Tyskland. I sin första egna lägenhet upptäcker hon en pojke på ca 9 år i ett väggskåp i köket. Pojken pratar inte, men han äter vad hon lägger på hans tallrik och vill uppenbarligen stanna hos henne. Efter trycket på hans T-shirt kallar Svenja honom Nashville.
När en serie mord på hemlösa jagar upp känslorna i staden blir Svenja rädd att även Nashville skulle kunna vara hotad. Och när hon upptäcker att Nashville har ett ovanligt intresse för knivar blir hon rädd att hennes eget liv skulle kunna vara i fara.

En andlöst spännande thriller. En bok om kärlek, längtan, rädsla och svek. Av författaren till Sagoberättaren.

Röta (Korpringarna, #2) - Siri Pettersen

Del två i trilogin Korpringarna 

Hon hade lämnat Rime. Han hade kysst henne och hon hade hejdat honom. Utan anledning. Hon var inte rötan. Hade aldrig varit det. Och nu var det för sent. 

Hirka den svanslösa är inte längre kvar i Ymslanden, istället är hon fast i en värld som är döende, som saknar Kraften och som ruttnar inifrån. I vår urbana tillvaro är Hirka papperslös och ett fritt villebråd. Hennes enda bundsförvanter är en fruktad människojägare och en likfödd och Hirka slits mellan dem. Samtidigt gnager saknaden i henne, saknaden efter Rime och den värld hon kallar hemma. Men allt detta bleknar när hon sakta inser vem hon är och vad hon har för betydelse. Källan till rötan har törstat efter frihet i tusen år. En frihet bara Hirka kan ge honom. 


Dimensioner - Sofie Berthet

Sjuttonåriga Nova lever ett helt vanligt liv i en liten ort på den skånska sydkusten. Tills hon träffar Alex - då förändras allt. Han är inte som någon annan, och Nova faller handlöst.
Men så kommer chocken: Nova får veta att Alex är från framtiden, och att resor mellan dimensionerna - tidsresor - är möjliga. Nova får dessutom reda på att hon är den första människan i historien med förmågan att förflytta sig i tiden. Det öppnar magiska dörrar: Hon får uppleva saker som ingen annan upplevt, saker hon aldrig kunnat drömma om.

Men Novas förmåga utgör också ett förödande hot mot det strikt uppdelade framtidssamhället. Något som gör henne till måltavla för mäktiga krafter...Fler nya boksläpp

Six of Crows (Six of Crows, #1) The Anatomy of Curiosity The Epic Adventures of Lydia Bennet A Mad Zombie Party (White Rabbit Chronicles, #4)
Zeroes Madly (Potion, #1) Once Upon a Zombie (Book One: The Color of Fear) Rules for Stealing Stars
The Shrunken Head (The Curiosity House, #1) Daughters unto Devils Menagerie (Menagerie, #1) This Ordinary Life
Untwine Becoming Darkness The Lost Girl (Fear Street Relaunch, #3) All American Boys
Faceless Sanctuary Very in Pieces The Keepsake (The Empress Chronicles #2)
Until Beth The Unquiet Past (Secrets) The Doldrums Dead Boy

Svenska böcker/översättningar

isbn9789172997523   
Den sovande och sländan Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gorma herrgård

Mina tankar

Bokmässan har kommit och gått och de olästa böckerna i min bokhyllan har ökat ganska så väldigt mycket. Och så bam kommer den här veckan och bjuder på galet många nya spännande böcker. Precis vad jag behöver. Eller inte. Hur ska jag någonsin hinna läsa alla de här böckerna? Nashville eller vargleken ligger högt upp på min att-läsa-lista. Älskade Sagoberättaren något otroligt och hoppa hoppas hoppas att den här är minst lika bra. Röta, Dimensioner, Six of Crows, The Epic Adventures of Lydia Bennet, På andra sidan fågelsången, Den sovande och sländan och Ada Goth hamnar också högt upp på önskelistan den här veckan. 

  

2 kommentarer:

  1. Tycker det är så intressant med klassskillnaden mellan svenska och amerikanska omslag. Som korpfotboll och Champion's League.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är det verkligen ^^

      Radera