2015-09-14

Nya YA-boksläpp 14/9 - 20/9

isbn9789172997325Det är dags att inte freaka ut - Stephanie Tromly


Zoe flyttar från Brooklyn till River Heights, en trist håla längre norrut i delstaten New York. Hon är övertygad om att hennes liv är över, tråkigare än så här blir det inte. Så när en kille, som presenterar sig som Digby, dyker upp och bestämmer att de ska vara vänner gör hon inget större motstånd, trots att hon inte vet något om honom. Vem är han? Var bor han? Varför är han aldrig i skolan? Och, framför allt, varför lyckas han alltid övertala Zoe att hänga med på mer eller mindre olagliga och livsfarliga aktiviteter?

Samtidigt är stämningen i stan skärrad efter att en ung tjej försvunnit under sommarlovet. Så småningom förstår Zoe att det är anledningen till att Digby kommit till stan. Han och hans familj bodde i River Heights tills Digbys lillasyster försvann under liknande omständigheter. Han har bestämt sig för att ta reda på sanningen, och Zoe hänger på, trots att allt inom henne säger att det kommer sluta illa.


Debutanten Stephanie Tromly har skrivit en deckare där det viktigaste inte är att fånga brottslingen, en kärlekshistoria där drömkillen är så långt från en dröm man kan tänka sig och en berättelse om vänskap där vännerna inte ens är säkra på att de tycker om varandra.

Omslagsbild: Djupa RoDjupa ro - Lisa Bjärbo

I det lilla småländska samhället Ingelstad hittas nittonåriga Jonathan död. Det är mitt i sommaren, och hans kropp ligger livlös vid Djupa Ro. När beskedet når de närmsta fyra vännerna återvänder de en efter en till sin barndomsort, och samlas igen för frsta gången på nästan ett år. På pappret är det för att gå på begravningen. Men egentligen handlar det nog minst lika mycket om att överleva.

David, Tove, Ludde, Paula och Jonathan har alla vuxit upp här. På en plats där alla känner alla har de sett varandra spela fotboll, hångla och halsa folköl på badplatsen. De har sett varandra längta bort, och de har sett varandra stanna kvar. Ändå finns det så mycket de aldrig delat. Så mycket de aldrig pratat om.

Och ryktena färdas snabbt här. Det är mycket som är svårt att ta in. Jonathan drunknade. Han fastnade under bryggan och kom inte loss. Vad skulle han ens bada för? Ensam? Mitt i natten?


Djupa Ro är en berättelse om vänskap, sorg och små samhällen. Om gamla minnen, nya känslor och hemligheter som sakta sipprar fram när man skrapar lite på ytan.


Fler nya boksläpp

Dumplin' Ash & Bramble The Marvels The Fiery Trial (Tales from the Shadowhunter Academy, #8)
The Weight of Feathers Mirrored Lock & Mori (Lock & Mori, #1) One
Movie Game  Sweet Madness The Appearance of Annie van Sinderen The Affiliate (Ascension, #1)
The Dead House The Hollow Boy (Lockwood & Co. #3) Tonight the Streets Are Ours Fractured Suns (Broken Skies, #2)
Michael Vey 5: Storm of Lightning Queen of Always (Stolen Empire Book 3) Maid of Wonder Untamed City
Echoes of Us (The Hybrid Chronicles #3) Watch Your Back Temporary High (Running On Empty, #2)

Svenska böcker/översättningar

Omslagsbild: Just nu har vi varandra Stormens öga Skuggsommar Gudar & monster
Änglafall Lola och pojken i huset bredvid Lagstiftarna (inbunden) Omslagsbild: Fripassageraren
 isbn9789172997585

Mina tankar

Woah! Så många nya spännande böcker den här veckan att jag typ exploderar av lycka! Speciellt Djupa Ro och Det är dags att inte freaka ut har jag längtat smått ihjäl mig efter. Ska bli så kul att äntligen få läsa dem! Andra efterlängtade böcker som hamnar högt upp på önskelistan är Just nu har vi varandra, Skuggsommar, Fripassageraren och Den här sommaren kan bli min död. Roligt med så många svenska böcker/översättningar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar