2015-08-31

Nya YA-boksläpp 31/8 - 6/9

The Copper Gauntlet (Magisterium, #2)The Copper Gauntlet (Magisterium #2) - Holly Black & Cassandra Clare

Callum Hunt’s summer break isn’t like other kids’. His closest companion is a Chaos-ridden wolf, Havoc. His father suspects him of being secretly evil. And, of course, most kids aren’t heading back to the magical world of the Magisterium in the fall.

It’s not easy for Call . . . and it gets even harder after he checks out his basement and discovers that his dad might be trying to destroy both him and Havoc.

Call escapes to the Magisterium -- but things only intensify there. The Alkahest -- a copper gauntlet capable of separating certain magicians from their magic -- has been stolen. And in their search to discover the culprit, Call and his friends Aaron and Tamara awaken the attention of some very dangerous foes -- and get closer to an even more dangerous truth.


As the mysteries of the Magisterium deepen and widen, bestselling authors Holly Black and Cassandra Clare take readers on an extraordinary journey through one boy’s conflict -- and a whole world’s fate.

Half Bad: Det mörka ödet - Sally Green

Den fantastiska uppföljaren till Half bad - Ondskans son! Ett mörkt, magiskt och gripande äventyr som inte liknar något annat.

Nathan har fått sina tre gåvor och hans kraft har vaknat. Men det är en främmande, monstruös förmåga som han inte kan styra. Gång på gång vaknar han upp, blodig och med minnesluckor. Han måste lära sig att kontrollera odjuret inom sig innan det går för långt.

Han är fortfarande jagad av myndigheterna. Och på något sätt måste han lyckas rädda sin stora kärlek Annalise, som är fånge hos fienden. 


Kriget mellan vita och svarta häxor blir bara värre, och när en grupp rebeller går samman mot de vita häxorna dras Nathan in i kampen. Men kan han lita på rebellerna? Kan han ens lita på sig själv?
Fler nya boksläpp 

Queen of Shadows (Throne of Glass, #4) Everything, Everything Vengeance Road A Curious Tale of the In-Between (Pram, #1)
Shades of Doon (Doon, #3) Has to Be Love Your Voice Is All I Hear Queen Song (Red Queen, #0.5)
The Fate of Ten (I am Number Four #6) Hello, Goodbye, and Everything in Between The Fix The Foxglove Killings
Firewalker (Worldwalker, #2) Cut Both Ways A Whole New World (A Twisted Tale #1) Vivian Apple Needs a Miracle (Vivian Apple, #2)
Hunter (Hunter, #1) The Trouble in Me Dream Things True Truest
Burn Girl The Shadow Behind the Stars State of Grace The Dogs
Violent Ends Anne & Henry Whippoorwill Infinite in Between
The Blackthorn Key The Wanderers Out of Darkness Catacomb (Asylum, #3)
Midnight Dolls (The Dolls, #2) Smoked (Scorched, #3) Asking For It The Body Institute
The Shepherd's Crown (Discworld, #41; Tiffany Aching, #5)

Svenska böcker/översättningar

  http://lillapiratforlaget.se/bocker/som-stjarnor-i-natten/ Omslagsbild: Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka


Mina tankar
Woah, den här veckan är verkligen helt galen vad gäller nya boksläpp. SÅ. MYCKET. BÖCKER. Och så mycket som jag vill läsa. Även om jag läser varenda vaken timme skulle tiden ändå inte räcka till till alla böcker som jag har på höstens läslista. Hur deprimerande är inte det? Men vi ignorerar det en stund och låtsas som att jag faktisk kan läsa allt som jag vill och som finns på läslistan. I så fall skulle det se ut på ett ungefär så här: 
* The Copper Gautlet - för att första boken var förvånansvärt bra och spännande, trots sina likheter med Harry Potter. Och för att Black & Clare är en ganska så väldigt bra författarduo. 
* Det mörka ödet - för att Half Bad (sv. Ondskans son) är en av de bästa böckerna jag läst i år och jag är galet nyfiken på hur historien ska utvecklas. 
* Queen of Shadows - för att det är en serie där jag (fortfarande) inte läst en endaste bok, men som jag ändå är helt säker på att jag älskar. Så pass mycket att jag ibland tror att jag faktiskt läst böckerna. Och för att omslagen är så snygga att de i princip är obligatoriska i varenda bokhylla. 
* Everything, everything - för att det verkar vara en liten guldklimp till bok och för att den fått stående ovationer från nästintill alla förhandsläsare. Historien ska dessutom vara berättad genom dagboksanteckningar, illustrationer, listor och annat roligt. Gimmie, gimmie!
* Vengeance Road - för att western egentligen inte alls är min grej, men som i det här fallet ändå låter som något jag skulle tycka om pga action, äventyr och en liten gnutta kärlekshistoria på det. 
A Curious Tale of the In-Between - för att det är Lauren de Stefano och för att det låter som en historia precis i min smak. 
* Shades of Doon - för att jag älskar allt som har med Skottland att göra och för att Sasha på A Book Utopia älskar den här serien. 
* Hello, goodbye and everyhing in between - för att jag älskar böcker med långa titlar, men mest för att jag tyckte om The Statistical Probability of Love at First Sight och gärna vill läsa mer av författaren. 
* A Whole New World - för att jag älskar, älskar, älskar fairytale retellings av alla slag. Aladdin är väl ingen favorit egentligen, men med en tvist eller två tror jag att det kan bli väldigt bra ändå. 
* Asking for it - för att författarens debutbok fått väldigt mycket hype den senaste tiden och för att båda hennes böcker tar upp viktiga och svåra ämnen. 
* En sång till Ella - för att det är en tolkning av myten om Orfeus och Eurydike, som låter väldigt intressant. 
* Sagan om Turid: Kungadottern - för att det är en middle-grade i vikingatidsmiljö som låter hur spännande som helst. 

Jag skulle faktiskt kunna fylla listan ed ytterligare ett par böcker, men jag stannar här eftersom det redan är tillräckligt många böcker för att fylla i all fall två läsmånader. Optimistiskt räknat. 

//Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar