2015-08-12

Guldkornen i höstens utgivning (del 1)

Nu närmar sig hösten med stormsteg och även om jag egentligen inte alls är redo att lämna sommaren bakom mig än, kan jag inte låta bli att bli lite exalterad över alla spännande ungdomsböcker som släpps i höst. Jag vill läsa ALLT! Nästan i alla fall. Har redan gjort en fysisk lista med alla böcker som jag vill läsa, men tänkte att det kunde vara trevligt att dela dem med er också. Hoppas att ni hittar någon bok som åker upp på er önskelista också! 


isbn9789172997325  Nashville oder Das Wolfsspiel  

Det är dags att inte freaka ut - Stephanie Tromly
Opal, 14 september

På förlagets hemsida beskrivs boken som "en deckare där det viktigaste inte är att fånga brottslingen, en kärlekshistoria där drömkillen är så långt från en dröm man kan tänka sig och en berättelse om vänskap där vännerna inte ens är säkra på att de tycker om varandra". Hur bra låter inte det på en skala? Om jag vill läsa? JA! 

Nashville eller vargleken - Antonia Michaelis
Opal, 28 september

Det finns inget svensk omslag till den här än vilket gör mig lite nervös för att den kanske inte alls kommer att ges ut så tidigt som i september. Men håller alla tummar och tår för att den gör det eftersom jag vill läsa den såhääääär mycket. Sagoberättaren av samma författare är fortfarande en av de bästa böckerna jag läst någonsin och jag har längtat halvt ihjäl mig efter en ny bok av henne. Äntligen! 

Sagan om Turid: Kungadottern -  Elisabeth Östnäs
Berghs förlag, 1 september

Middle-grade som utspelar sig i en vikingatidsmiljö och det verkar även som att det kan förekomma inslag av magi. Behöver jag ens säga något mer? Jag är grymt nyfiken! 

Half Bad: Det mörka ödet - Sally Green
Semic, 2 september

Totalförälskade mig i första delen i den här serien, så självklart vill jag läsa vidare. Är grymt spänd på vad som ska hända. 

Mornitologen Den sovande och sländan Athena Omslagsbild: Harry Potter och De vises sten

(M)ornitologen - Johanna Thydell
Alfabeta, 13 oktober

Jag har tyckt väldigt mycket om alla böcker som jag läst av Thydell och det är så, så underbart att hon äntligen släpper en ny bok. Den nya verkar precis lika bra som de tidigare och jag önskar lite att det var oktober redan nu så att jag kunde få läsa den direkt. 

Den sovande och sländan - Neil Gaiman
Bonnier Carlsen, 1 oktober

Det känns lite pinsamt att jag fortfarande inte läst något av Gaiman eftersom jag tror att jag verkligen skulle uppskatta hans böcker i och med att de ofta har en sagoliknande uppbyggnad. I just den här boken slås Snövit och Törnrosa ihop och det låter väldigt spännande. Att den dessutom innehåller illustrationer gör det ju inte sämre direkt. Det här ska definitivt bli det år som jag läser min första Neil Gaiman-bok! 

Athena - Marta Söderberg
Gilla böcker, 24 augusti

Jag har längtat efter en ny, spännande dystopi ett bra tag nu och detta kanske kan vara en kandidat? Att det är en svensk dystopi gör det hela ännu intressantare, för utbudet av svenska dystopier är inte sådär jättestort direkt. Håller tummarna för att den här ska kunna leva upp till förväntningarna. 

Harry Potter och De Vises Sten - J.K Rowling
Rabén & Sjögren, 8 oktober

Förmodligen årets mest efterlängtade bok. Jag kommer aldrig få nog av Harry Potter-världen och illustrerade utgåvor av böckerna är typ himmelriket. Jag är så otroligt lycklig över att det faktiskt blir av och kommer nog att dö lite smått när den här boken hittar hem till mig.  

Omslagsbild: Djupa Ro  Omslagsbild: Svart som ebenholts janS-3_Framsida

Djupa ro - Lisa Bjärbo
Rabén & Sjögren, 16 september

Ny bok av Lisa Bjärbo och jag gör trippelvolter av lycka. Och det är inte ens långt kvar till september. Snart är du min, du fina, fina bok. 

Svart som Ebenholts - Salla Simukka
Rabén & Sjögren, 19 augusti

Sista delen i en galet spännande och beroendeframkallande thrillertrilogi. Och jag som knappt tycker om thrillers föll pladask och inväntar med skräckblandad förtjusning den sista boken. Är så nyfiken på hur det hela ska sluta och samtidigt vill jag lägga mig ner och gråta för att det är slut sedan. Bra saker borde aldrig få ta slut. 

Jan Svensson - Johanna Lindbäck
Lilla Piratförlaget, 19 oktober

Ja, det är en 9-12-bok, och kanske inte riktigt vad jag vanligtvis läser, men alltså hur kan man inte läsa en bok med titeln Jan Svensson? Dör på grund av så gulligt att den faktiskt fick heta så. Förr hade ju nästan alla böcker namntitlar och det är ganska så väldigt charmigt att det kan få komma tillbaka igen.

Röta - Siri Peterssen
B. Wahlströms, 28 september

Ja, det kanske är så att jag inte läst Odinsbarn än, men det hindrar mig inte från att vara alldeles hyperexcited över andra delen i serien. Jag är liksom redan helt inställd på att jag kommer älska första boken och då är det ju helt perfekt att jag kan fortsätta med del två direkt. 

Eftersom jag har många, många fler böcker som jag ser fram emot i höst får det nog bli ett inlägg till och om allt går som det ska kommer det upp imorgon. Tills dess får ni gärna berätta om det var någon av de här böckerna som hamnade på er att-läsa-lista. 


//Frida
8 kommentarer:

 1. Åh Nashville eller vargleken kommer jag garanterat läsa, brukar då och då kolla om någon av Antonias böcker är på g att översättas & ges ut på engelska eftersom jag gillade The Storyteller så mycket och gärna skulle läsa mer av henne, men det verkar som att de bara ges ut på tyska. Blev ju en glad överraskning att en av böckerna kommer ges ut på svenska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen superskoj att den kommer på svenska! :D

   Radera
 2. Tack för alla tips. Har inte heller läst Odinsbarn än men ser väldigt mycket fram mot Röta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hittade några böcker! :)

   Radera
 3. Nashville kommer i september, den 28:e närmare bestämt :) vi har valt samma omslag bara :)!
  /Hälsar Hanna på Opal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad glad jag blir! Då är det inte långt kvar. Det ska bli så spännande att läsa! :D

   Radera
 4. Jag hoppas att Kungadottern även ska passa lite äldre barn och vuxna;) /Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag alldeles säkert att den kan göra! Jag är ju själv snart tjugoett, men middle-grade är fortfarande en favoritgenre. :D

   Radera