2015-06-30

Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday anordnas varje tisdag av bloggen The Broke and The Bookish och går ut på att man ska lista sina topp 10 inom ett valt ämne.

Veckan tema är:
Top Ten Books I've Read So Far In 2015

Half Bad (Half Bad, #1) Fangirl Vit som snö (Lumikki Andersson, #2) 

Half Bad - Sally Green
Jag hade hört väldigt blandade åsikter om den här och var i princip inställd på att jag inte skulle tycka om den. Men oj så bra den var! Föll pladask och ville inget annat än att kasta mig över del två. 

Fangirl - Rainbow Rowell
Jag blev kanske inte lika totalförälskad som alla andra verkar ha blivit, men jag tycker att det är en supermysig historia och när jag tänker tillbaka på den känner jag att den var ganska så väldigt bra ändå. Det är hög igenkänningsfaktor och jag ler som en tok när jag vänder sista bladet. Hade jag fått ta bort alla de där hemska Simon Snow-avsnitten hade den nog kunnat få toppoäng. Nästan i alla fall.

Vit som snö - Salla Simukka
Nummer två i serien om Lumikki är precis lika bra som sin föregångare. Högt tempo och spänning rakt igenom. Och Lumikki är awesome, as always. Vill ha sista delen nu!

Summer Queen (Fairy Queens, #2) Sword Princess Amaltea Bok 1 (Sword Princess Amaltea #1) Som om jag vore fantastisk

Summer Queen - Amber Argyle
Kanske årets bästa bok än så länge? Det var ett bra tag sedan jag läste den, men jag kommer fortfarande ihåg allt som om det var igår och älskar den lite mer för varje dag som går. Spänning från start till slut, en kick-ass hjältinna, fantasymiljö, oväntade tvister och intriger. Läs, läs, läs! 

Sword Princess Amaltea 1 & 2 - Natalia Batista
Kanske de bästa seriealbum jag läst någonsin? Tycker i alla fall väldigt, väldigt mycket om dem! Ser galet mycket fram emot sista delen samtidigt som jag vill lägga mig i en hög på golvet och gråta över att det kommer att vara slut sedan. 

Som om jag vore fantastisk - Sofia Nordin
Egentligen alla böcker i serien eftersom jag tyckte väldigt mycket om allihop. Men jag tror nog att den tredje delen var den som lämnade mest avtryck. I alla fall när jag tänker tillbaka på dem. Det är i vilket fall en känsloexploderande dystopitrilogi som jag verkligen rekommenderar. Speciellt om du är trött på dystopier med action och fullt ös från start till slut och vill ha något lite lugnare med fokus på tankar, känslor och hur livet kan se ut när en blir ensam kvar när resten av Sverige dött av en mystisk feber.

The Future Collection Du föll och jag för dig Kickar Nattsagor för sömnlösa

The Future Collection - Beth Revis
Tror inte att så många har läst den här novellsamlingen och det tycker jag är otroligt synd. Den är så bra! Tyckte om precis alla och tre av dem var mind-blowing amazing. På rikitgt. Beth Revis är en mästare på noveller och hennes tvister är bara wow! 

Du föll och jag för dig - Lina Stoltz
Var inte helt överförtjust när jag precis läst ut, men nu när det har gått ett tag sedan jag läste den tycker jag definitivt att den kvalar in på dagens Top Ten Tuesday. Den var bra! Och ganska annorlunda jämfört med andra böcker på samma tema. Rekommenderar om du vill ha en verklighetsnära ungdomsroman med en lagom dos av både knepiga kärleks- och familjerelationer. Och om du precis som jag blir galen om du måste läsa en kärlekshistoria till där allt är sockersött och sådär perfekt och tillrättalagt precis hela tiden. Du föll och jag för dig är inte sockervadd och enhörningar och regnbågar och just därför hamnar den på den här listan. 

Kickar - Staffan Cederborg
En bok som ligger ganska långt ifrån min bokiga comfort-zone, men som visade sig vara väldigt bra! En trovärdig och spännande thriller med mycket känsla och mörker. 

Nattsagor för sömnlösa - Johanna Wester
Kanske den konstigaste bok jag läst det här året. På ett bra sätt! Den här boken kräver tid, men om du kan ge den det är den en riktigt pärla. Var inte helt såld precis när jag läst ut, men såhär i efterhand har den växt otroligt mycket. Westers språk är väldigt unikt och även om huvudkaraktären inte är den mest sympatiska älskar jag att följa med på hennes resa genom ändlösa Stockholmsnätter. 

Vilka är era favoriter än så länge i år? 

//Frida1 kommentar:

  1. Spännande - här var det inte många jag kände igen. Half Bad har jag sneglat på i affären, men mer för dotterns och makens räkning...

    SvaraRadera