2014-11-24

Nya YA-boksläpp 24/11 - 30/11


MAZE RUNNER - I VANSINNETS ÖKEN - James Dashner Efter flykten från labyrinten trodde Thomas att han och de andra skulle få sina liv tillbaka. Men ingen av dem visste vilken sorts liv som väntade dem.

Nu vet de. En bränd jord, förstörd av klimatförändringar och sjukdom. En värld som härskas av kaos. 
Flykten är långt ifrån över. De står inför en ny och fruktansvärd prövning. De har två veckor på sig att korsa en förbränd öken och ta sig till andra sidan. De kommer att möta sjukdom, galenskap och vänner som inte går att lita på - ingen går säker. 
Kommer Thomas och hans vänner någonsin att bli fria? Finns gåtans lösning bland Thomas förlorade minnen? 
Missa inte den fantastiskt spännande fortsättningen i Maze runner-serien! 

Maze runner - I vansinnets öken är andra delen i James Dashners otroligt framgångsrika dystopiska bokserie. Boken är såld till 17 länder, har legat ett år på NY Times bestsellerlista, sålts i mer än 2,8 miljoner exemplar och även blivit film. 

Endsinger (The Lotus War, #3)
Endsinger (The Lotus War #3) - Jay Kristoff

A TREMBLING EARTH
The flames of civil w
ar sweep across the Shima Imperium. With their plans to renew the Kazumitsu dynasty foiled, the Lotus Guild unleash their deadliest creation—a mechanical goliath known as the Earthcrusher, intended to unite the shattered Empire under a yoke of fear. With the Tiger Clan and their puppet Daimyo Hiro in tow, the Guild marches toward a battle for absolute dominion over the Isles.

A BROKEN REBELLION
Yukiko and Buruu are forced to take leadership of the Kagé rebellion, gathering new allies and old friends in an effort to unite the country against the chi-mongers. But the ghosts of Buruu’s past stand between them and the army they need, and Kin’s betrayal has destroyed all trust among their allies. When a new foe joins the war tearing the Imperium apart, it will be all the pair can do to muster the strength to fight, let alone win.

A FINAL BATTLE
The traitor Kin walks the halls of Guild power, his destiny only a bloody knife-stroke away. Hana and Yoshi struggle to find their place in a world now looking to them as heroes. Secret cabals within the Lotus Guild claw and struggle; one toward darkness, the other toward light. And as the earth splits asunder, as armies destroy each other for rule over an empire of lifeless ash and the final secret about blood lotus is revealed, the people of Shima will learn one last, horrifying truth.

Fler nya boksläpp

Captive (The Blackcoat Rebellion, #2) On the Edge Girl Online Anomaly
The Red Winter (The Tapestry, #5) Misdirected 

Fridas tankar

Ännu en ganska lugn vecka och ingen bok som hamnar på min TBR.

2014-11-17

Nya YA-boksläpp 17/11 - 23/11

Stolen (Heart of Dread, #2) Wild (The Ivy Chronicles, #3) The Void (Witching Savannah, #3) The Unhappening of Genesis Lee

Fridas tankar

Bara fyra nya böcker som släpps den här veckan. Har det någon gång varit så få? Anyway. Det är ingen bok som jag är intresserad av, men det är egentligen bara bra, för jag har en hel massa att ta igen på min TBR... 

2014-11-12

Teaser Trailer Insurgent

Jag har egentligen fullt upp med tentaplugg just nu och borde verkligen inte sitta vid datorn, men jag kunde inte låta bli att kika in här en liten kort stund för att dela med mig av teaser trailern till Insurgent som släpptes precis. 


Vet att det är låångt kvar till premiären, men.. I'm excited! 

//Frida


2014-11-10

Nya YA-boksläpp 10/11 - 16/11

Jag ger dig solenJag ger dig solen - Jandy Nelson

Noah och Jude är tvillingar, bästa vänner, och olika som natt och dag. Noah vill hellre måla av världen i sitt skissblock än leva i den, medan Jude kastar sig ut i de högsta vågorna tillsammans med surfkillarna. Alla vill vara Judes vän, ingen vill vara Noahs. Tills Brian dyker upp, Brian som samlar på meteoriter och får Noahs kropp att vibrera. Men då inträffar det otänkbara – en tragedi som slår tvillingarnas liv i spillror. Och allt förändras.

Tre år senare pratar tvillingarna inte längre med varandra. Noah har slutat måla och Jude har blivit en ensamvarg. Jude försöker ställa allt som gått fel till rätta, vilket sammanför henne med en excentrisk skulptör och en kille med världens krokigaste leende. Ett möte som kommer vända tvillingarnas liv upp och ner, igen.

Jag ger dig solen är en sprakande berättelse om himlastormande kärlek och mörka hemligheter, om sprudlande kreativitet och bråddjup sorg. En bok som inte liknar någon annan, av författaren till Himlen börjar här.

Fler nya boksläpp

The Bane Chronicles (The Bane Chronicles) A Darker Past (Darker Agency, #2) The Name of the Blade Revolution (Replica, #3)
The Witch Must Burn (Dorothy Must Die, #0.2) The Hit List Arcana Stone Cove Island
Autumn Falls The Book of Ivy (The Book of Ivy, #1) Like Water on Stone The Demon Catchers of Milan #2: The Halcyon Bird
Running Out of Night Stranger (The Change, #1)

Fridas tankar

Skönt med en lite lugnare vecka! Jag ger dig solen är jag väldigt nyfiken på. Jag har inte läst Himlen börjar här, men har hört så mycket gott om den att jag litar på att Nelson nya bok kommer att vara minst lika bra. The Bane Chronicles vill jag också läsa, men det verkar som att man måste ha läst TID först, om man vill undvika spoilers, så det kommer nog att dröja ett ganska bra tag innan jag faktiskt läser den. 

2014-11-08

Reached

Reached (Matched, #3)Titel: Reached
Författare: Ally Condie
Serie: Matched, #3
Antal sidor: 512
Förlag: Penguin
Utgivningsår: 2012

After leaving Society to desperately seek The Rising, and each other, Cassia and Ky have found what they were looking for, but at the cost of losing each other yet again. Cassia is assigned undercover in Central city, Ky outside the borders, an airship pilot with Indie. Xander is a medic, with a secret. All too soon, everything shifts again.Reached är den avslutande delen i den dystopiska Matched-trilogin och eftersom jag läste de två första böckerna för ett par år sedan, kan jag inte påstå att varenda liten detalj av de tidigare böckerna satt inpräntat i minnet när jag började läsa. Däremot kom jag ihåg att jag tyckte om båda böckerna väldigt mycket och förväntningarna var på grund av det ganska höga. Den sista boken i en serie ska vara sprängfylld med det bästa av det bästa och ge en känslan av att man absolut inte vill att äventyret ska ta slut, samtidigt som man knappt kan sitta still på grund av att man bara måste veta hur det ska sluta. Tyvärr lyckades Reached varken leva upp till mina förväntningar eller ge mig den där ”sista boken”-känslan. 

Hela boken är som en enda lång startsträcka och det där storslagna slutet som man tror ska komma, kommer aldrig. Det händer verkligen ingenting. Eller jo, visst händer det något, men känslan man får är att det inte händer någonting över huvud taget. Historien står och trampar. Det går varken framåt eller bakåt, eller åt sidorna. Det gör mig så frustrerad, för jag hade verkligen väntat mig något storslaget. De två tidigare böckerna hade byggt upp för det, men stället blir det världens fall och jag önskar nästan att jag inte hade läst sista boken alls. 

Jag tycker fortfarande om huvudpersonerna vid bokens början, men ju längre in i boken jag kommer desto mer tappar jag bandet till dem. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men mot slutet är de som tre helt nya karaktärer. Nya i negativ mening. Jag känner inte alls igen dem och karaktärsutvecklingen från de tidigare böckerna är som bortblåst. Jag sitter som ett stort frågetecken boken igenom och skriker inombords - vad hände!? Vart har mina älskade karaktärer tagit vägen? 

Språket vet jag var något som jag älskade med de första böckerna. Det var så poetiskt och fint. Och jag älskade hur språk, skrivande och poesi, eller kreativitet i allmänhet egentligen, spelade en så stor roll i själva boken. Kanske har jag ändrat smak sedan dess, men jag upplevde språket i tredje boken som väldigt annorlunda. Det saknade flyt och kändes för poetiskt. För fint. För tillgjort. För perfekt. 

Som ni säkert förstår av recensionen var Reached ingen positiv läsupplevelse och det finns ingen som är mer ledsen över det än jag själv. Jag ville ha ett perfekt avslut på serien, men jag fick totala motsatsen. Det är så otroligt trist när serier inte lyckas leverera ända till slutet. Man har redan byggt upp så höga förväntningar och kärleken till tidigare böcker gör att fallet blir tusen gånger jobbigare. Jag vill såhär i slutet av min recension ändå påpeka att de två första böckerna fortfarande är väldigt bra, i min mening, och därför tycker jag att serien i sin helhet ändå får ett högt betyg trots att sista boken inte levererade. Favoritcitat

“You cannot change your journey if you are unwilling to move at all.” //Frida


2014-11-05

Harry Potter - the exhibition

I samband med flytten till Linköping i augusti passade jag på att åka till Norrköping och besöka Harry Potter - the exhibition tillsammans med min syster. Drömmen är fortfarande att besöka Warner Bros Studio Tour i London, men jag måste säga att jag blev positivt överraskad av utställningen i Norrköping. 

Det fanns så mycket att titta på och det var superintressant att få mer information om själva filminspelningarna och all rekvisita. Så mycket som man aldrig har tänkt på, men som är otroligt viktigt för filmerna i sin helhet. Alla små detaljer på kläder, böckerna, mat/godis osv. Det fanns verkligen en tanke bakom allt. Som sagt, superspännande att få ta del i filmskaparnas tankar. Fick reda på en hel massa ny, spännande information. 

Utöver utställningen med rekvisita fanns lite olika saker man kunde delta i själv - till exempel dra upp en mandragora och kasta klonken genom ringar. Det var mest de yngre besökarna som hängde där, men tyckte det var rätt skoj jag med, haha. Blir nog aldrig för gammal för sånt. ^^

Eftersom jag hört att man inte fick ta bilder lämnade jag kameran hemma, men väl på plats visade det sig att det inte var fotoförbud längre. Lite trist att inte ha några bilder att visa, men samtidigt var det ganska skönt att bara kunna gå runt och njuta av utställningen utan att behöva tänka på kameran hela tiden. 

I slutet av utställningen fanns en liten butik där man kunde handla Harry Potter-relaterade saker och jag hade gärna rensat butiken. Tyvärr var priset lite väl högt för att kunna gå helt bananas, men jag fick med mig ett par fina saker - Ravenclaw-tröja, mössa och halsduk, Hermiones trollstav (hur fin!?), Bertie Bott's every flavour beans och en chokladgroda med samlarkort. 


//Frida

2014-11-03

Nya YA-boksläpp 3/11 - 9/11

The Retribution of Mara Dyer (Mara Dyer, #3)The Retribution of Mara Dyer (Mara Dyer #3) - 
Michelle Hodkin

Mara Dyer wants to believe there's more to the lies she’s been told.
There is.
She doesn’t stop to think about where her quest for the truth might lead.
She should.

She never had to imagine how far she would go for vengeance.
She will now.

Loyalties are betrayed, guilt and innocence tangle, and fate and chance collide in this shocking conclusion to Mara Dyer’s story.
Retribution has arrived. 
Mortal Heart (His Fair Assassin, #3)Mortal Heart (His Fair Assassin #3)
by Robin LaFevers

Annith has watched her gifted sisters at the convent come and go, carrying out their dark dealings in the name of St. Mortain, patiently awaiting her own turn to serve Death. But her worst fears are realized when she discovers she is being groomed by the abbess as a Seeress, to be forever sequestered in the rock and stone womb of the convent. Feeling sorely betrayed, Annith decides to strike out on her own.
She has spent her whole life training to be an assassin. Just because the convent has changed its mind doesn't mean she has...

Fler nya boksläpp

Waistcoats & Weaponry (Finishing School, #3) Empire of Shadows (Bhinian Empire, #2) A Thousand Pieces of You (Firebird, #1) Everblaze (Keeper of the Lost Cities, #3)
The Glass Magician (The Paper Magician Trilogy, #2) The Walled City Nocte (Nocte #1) How We Fall
Forbidden The Map to Everywhere (The Map to Everywhere, #1) Killer Instinct (The Naturals, #2) Dreamer's Pool (Blackthorn and Grim, #1)
The Princess Spy Visitors (Pathfinder, #3) Broken (Avena, #2) The Silence of Six
Crashland (Twinmaker #2) Reign (An Unfortunate Fairy Tale, #4) The Last Changeling (Faerie Revolutions, #1) Creed
Watched Spiders 

Fridas tankar

Hjälp, vad många spännande böcker som släpps den här veckan. Jag borde verkligen inte köpa nya böcker med tanke på min enorma samling olästa böcker, men det är verkligen svårt att låta bli ibland... Speciellt när det släpps så många bra böcker hela tiden! Jag har inte läst andra boken i Mara Dyer-serien än, men konstigt nog är det ändå The Retribution of Mara Dyer som jag vill ha mest av allt den här veckan. Totalförälskade mig i första boken och nu när sista boken äntligen är här längtar jag efter att få sträckläsa de sista böckerna och bara njuta. Andra böcker som jag också väldigt gärna vill ska få en plats i min bokhylla är Mortal Heart, Waistcoats & Weaponry, Empire of Shadows och A Thousand Pieces of You. Egentligen har jag sagt att jag aldrig någonsin skulle läsa något av Claudia Gray eftersom jag ogillade Evernight så mycket, men jag bara måste ha det där omslaget i bokhyllan. Och boken låter faktiskt väldigt intressant.