2014-10-31

SISTERHOOD OF THE WORLD BLOGGERS AWARD

Jag blev nominerad av FilippaCountless Books. Tack så jättemycket! :D


Regler:
1) Tacka bloggaren som nominerade dig och länka tillbaka till hens sida.
2) Publicera awardlogon på din blogg.
3) Svara på de tio frågorna
4) Nominera tio andra bloggare och be dem svara på tio nya frågor.

Frågorna jag ska svara på:

1. Nämn några av dina book boyfriends.

Åh, så svårt! Har hur många som helst, och listan blir bara längre och längre ju mer jag läser, haha. Men om jag ska nämna några favoriter blir det Jonah från Jellicoe Road, Po från Graceling, Four från Divergent och Lucian från Seraphina.

2. Favoritbokserie?

Ännu svårare! Men om jag bara får välja en så kommer det alltid att vara Harry Potter-serien. Finns inte ord för hur mycket jag älskar den. Annars är The Hunger Games, Divegent och His Dark Materials starka favoriter de också.


3. Vilken är din favorit bok-till-film adaption?

Får nog säga Hunger Games och Catching Fire här. Tycker att de är helt fantastiska filmatiseringar. De har lyckats fånga känslan i böckerna så bra och Jennifer Lawrence som Katniss är perfektion. Andra mycket bra filmatiseringar som är värda att nämnas är Sagan om ringen-filmerna, The Book Thief, Harry Potter-filmerna, Pride and Prejudice från 2005 och Game of Thrones.


4. Var köper du dina böcker?

Av de fysiska bokhandlarna är Science Fiction bokhandeln min klara favorit. Köper alltid något när jag är där, men eftersom jag bor en bit ifrån närmsta SF-bokhandel blir det oftast att jag köper mina böcker från The Book Depository, Adlibris eller Bokus.

5. Favorit stand-alone?

Jellicoe Road av Melina Marchetta är nog min absoluta favorit bland stand-alones, men andra böcker som är värda att nämna är The Book Thief av Markus Zusak, Sagoberättaren av Antonia Michealis, Pride & Prejudice av Jane Austen och The Host av Stephenie Meyer. 

6. Favoritomslag?

Blanche Neige

7. Vad gillar du bäst av hardbacks, paperbacks eller e-böcker?

Sedan jag fick min kindle har faktiskt e-böcker blivit lite av en favorit. Älskar känslan av att kunna bära runt på ett bibliotek utan att det väger särskilt mycket, att man kan stryka under och skriva anteckningar utan att det förstör boken, läsa i mörker osv. Men självklart tycker jag fortfarande om paperbacks och hardbacks. Vad skulle jag annars fylla mina fysiska bokhyllor med? Och det finns inget som slår känslan av att läsa en fysisk bok. Det är något så speciellt med det! Den känslan får man aldrig av en e-bok.

8. Hur många TBR-böcker har du i din bokhylla just nu?

Orkar inte räkna, men jag skulle gissa på runt 200... Antagligen ännu fler om jag räknar med böckerna som är kvar hemma hos föräldrarna... 

9. Hur organiserar du dina böcker i bokhyllan?

Innan stod alla böcker i bokstavsordning efter författare, men sedan jag flyttade och köpte nya bokhyllor har jag gått ifrån det systemet helt. Nu har jag sorterat mest efter känsla och vad jag tycker är snyggt. 10. När började du köpa/samla böcker?

Har varit en boksamlare så länge jag kan minnas!


Nu är det egentligen tänkt att jag ska skicka awarden vidare till tio andra bokbloggare, men eftersom i princip alla jag följer redan har fått den, nöjer jag mig med att återigen tacka Filippa för awarden. 

//Frida2014-10-27

Nya YA-boksläpp 27/10 - 2/11

Talon (Talon, #1)Talon (Talon #1) - Julie Kagawa

Long ago, dragons were hunted to near extinction by the Order of St. George, a legendary society of dragon slayers. Hiding in human form and growing their numbers in secret, the dragons of Talon have become strong and cunning, and they're positioned to take over the world with humans none the wiser.

Ember and Dante Hill are the only sister and brother known to dragonkind. Trained to infiltrate society, Ember wants to live the teen experience and enjoy a summer of freedom before taking her destined place in Talon. But destiny is a matter of perspective, and a rogue dragon will soon challenge everything Ember has been taught. As Ember struggles to accept her future, she and her brother are hunted by the Order of St. George.

Soldier Garret Xavier Sebastian has a mission to seek and destroy all dragons, and Talon's newest recruits in particular. But he cannot kill unless he is certain he has found his prey: and nothing is certain about Ember Hill. Faced with Ember's bravery, confidence and all-too-human desires, Garret begins to question everything that the Order has ingrained in him: and what he might be willing to give up to find the truth about dragons.

AtlantiaAtlantia - Ally Condie 

Can you hear Atlantia breathing?

For as long as she can r Rio has dreamt of the sand and sky Above—of life beyond her underwater city of Atlantia. But in a single moment, all her plans for the future are thwarted when her twin sister, Bay, makes an unexpected decision, stranding Rio Below. Alone, ripped away from the last person who knew Rio’s true self—and the powerful siren voice she has long hidden—she has nothing left to lose.


Guided by a dangerous and unlikely mentor, Rio formulates a plan that leads to increasingly treacherous questions about her mother’s death, her own destiny, and the complex system constructed to govern the divide between land and sea. Her life and her city depend on Rio to listen to the voices of the past and to speak long-hidden truths.

Fler nya boksläpp

In the Afterlight (The Darkest Minds, #3) The World of Ice & Fire: The Untold History of Westeros and the Game of Thrones The Slow Regard of Silent Things The Opal Crown (The Opal Mask #2)
Earth & Sky (Earth & Sky, #1) Beautiful Girl The Snake (Messenger of Fear  #1.5) Beau, Lee, The Bomb & Me
All Broke Down (Rusk University, #2) Eternal (Shadow Falls: After Dark, #2) Catalyst (Insignia, #3) Compulsion (The Heirs of Watson Island, #1)
Get Happy MARTYR Waterfall (Teardrop, #2)

Fridas tankar

Talon! Har längtat halvt ihjäl mig efter den boken och nu äntligen har den släppts. Borde verkligen inte köpa fler böcker, men risken är stort att jag gör ett undantag för den här. Är lite nyfiken på Ally Condies nya också eftersom det ska vara en stand-alone.

2014-10-24

Bokmässan och nytt i bokhyllan

Nu har det redan hunnit gå flera veckor sedan bokmässan utan att jag skrivit om det och nu känns det nästan lite sent. Jag hade i vilket fall superkul och längtar redan till nästa år. Det allra roligast var förstås att träffa alla andra bokbloggare och bokälskare igen. Vill ni har lite mer detaljer om vad jag hittade på under lördagen hänvisar jag helt enkelt till Annas och Lisas härliga inlägg. Jag gick nämligen med dem i princip hela dagen, så varför göra ett helt nytt inlägg när det redan finns två som är alldeles förträffligt bra?

Det blev några nya böcker under bokmässan och eftersom man fick en rabattkod från Adlibris där klickade jag hem några böcker till så fort jag kom hem.. 


Här är bokmässans alla fynd samlade på vardagsrumsgolvet. Utöver böcker köpte jag två tygkassar - Mr Darcy kassen är en ny favorit. Så söt! Det blev också goodiebags från Akademibokhandeln och Djurens rätt och en Elle-tidning. 


Fick min Sword Princess Amaltea 2 signerad, så fiiint! 


Fick också min nyinköpta Tell the Wolves I'm Home signerad!


De här supersöta små böckerna kunde jag omöjligt låta stå kvar i The English Bookshops monter. Vill att alla mina böcker ska vara så små och söta. 


Gilla Böcker hade 2 för 100 den sista timmen under söndagen och eftersom jag älskar Gilla Böckers böcker passade jag på att köpa fyra stycken finingar. Vi är inte sådana som i slutet får varandra och Jag biter i apelsiner har jag redan som e-böcker, men vill gärna ha dem i min fysiska boksamling också. Älskar Gilla Böckers bokryggar, de ser så enhetliga och fina ut i hyllan! 


I Rabén & Sjögrens monter köpte jag två böcker som jag varit nyfiken på superlänge, Tusen och en chans och Inte vem som helst, samt Det lilla huset på prärien i det superfina nya omslaget. 


Tyckte det kändes väldigt trist att lämna bokmässan utan någon typ av seriealbum, så när jag såg att Natalia Batista signerade i Science Fiction bokhandelns monter valde jag att köpa andra delen i hennes serie om Amaltea. Har varit nyfiken på den länge och hoppas att den är lika bra som jag tror. Tell the Wolves I'm Home har jag redan på svenska, men eftersom jag inte hade den med mig till mässan och väldigt gärna ville få den signerad, fick jag helt enkelt köpa en ny. På engelska den här gången. 


Min adlibrisbeställning resulterade i bland annat tre Melina Marchetta-böcker. Är nu stolt ägare till alla hennes böcker och är supertaggad på att läsa Froi och Quintana. The Piper's Son också, såklart!  


Heir of Fire, Aword Princess Amaltea 1 (man kan ju inte läsa 2:an om man inte läst 1:an...) och The Kiss of Deception följde också med i adlibrisbeställningen. 

Eftersom det var ett bra tag sedan jag gjorde ett "nytt i hyllan"-inlägg har jag, utöver bokmässan, hunnit samla på mig en hel del andra böcker. Lite från internetbeställningar och lite från fysiska bokhandlar. Bland annat sista delen i TMI-serien (hjälp, vad stor och tung den är!), de två sista böckerna i Mistborntrilogin och The Queen of the Tearling, som jag ser supermycket fram emot att läsa.

Detta blev världens längsta inlägg eftersom jag väntat så länge med att visa upp mina nya böcker, men jag hoppas att ni tycker om det i alla fall. Om ni har läst någon av böckerna och tycker att jag borde kasta mig över den så fort som det bara är möjligt, får ni gärna lämna en liten kommentar. Beslutsångest på hög nivå när man har så mycket att välja bland. Vill läsa allt på en gång! 

//Frida

2014-10-20

Nya YA-boksläpp 20/10 - 26/10

Innan jag delar med mig av veckans nya boksläpp vill jag be så hemskt mycket om ursäkt för att bloggen ekat tomt ett ganska bra tag nu. Hemskt att se att detta blir tredje nya boksläppet-inlägget på rad... Jag har en hel del inlägg planerade, men problemet är att de måste skrivas också och jag har inte haft någon lust för det alls. Trist men sant. Jag ska göra mitt bästa för att få bloggen på fötter igen, men det var betydligt lättare att fylla veckorna med inlägg när både jag och Agnes bloggade regelbundet. Men som sagt, jag ska göra mitt bästa och jag lovar att jag inte har inte övergett bloggen även som det kanske har sett ut som det de senaste veckorna. 

Nu över till veckans boksläpp!

Blue Lily, Lily Blue (The Raven Cycle, #3)Blue Lily, Lily Blue (The Raven Cycle #3) - 
Maggie Stiefvater 

There is danger in dreaming. But there is even more danger in waking up.

Blue  has found things. For the first time in her life, she has friends she can trust, a group to which she can belong. The Raven Boys have taken her in as one of their own. Their problems have become hers, and her problems have become theirs.

The trick with found things though, is how easily they can be lost.

Friends can betray.
Mothers can disappear.
Visions can mislead.
Certainties can unravel.
Jamila, Lisa, Vick och Kay. Ingen av dem har varit ihop med någon, ingen av dem har haft sex, knappt hånglat ens. På våren i nian bestämmer de sig för att ge varandra utmaningar, och utföra dem, oavsett hur omöjligt det känns. Första gången blir det mest bara pinsamt, som att köpa kondomer och att smyga in i killarnas omklädningsrum. Andra gången blir det desto värre…

8 saker du aldrig skulle våga är en rolig ungdomsroman om girl power och stark vänskap, som ifrågasätter de höga krav och regler som omger unga tjejer idag. Boken belyser både kraven på att vara snygg och sexig, och reaktionerna som tjejerna får när de anses gå över gränsen, bara genom att bete sig som många killar före dem.


Fler nya boksläpp

The Sorcerer Heir (The Heir Chronicles, #5) This Is Your Afterlife Beware the Wild Stone Cold Touch (The Dark Elements, #2)
Follow Me Through Darkness (The Boundless Trilogy, #1) The Ice Dragon Centaur Rising Famous in Love (Famous in Love, #1)
Loop (Loop #1) Time's Edge (The CHRONOS Files, #2)

Fridas tankar

Den här veckan står The Ice Dragon högst upp på önskelistan. Allt som tillhör A Song of Ice and Fire-serien är intressant och jag har faktiskt ovanligt höga förväntningar på just den här, pga. drakar! Gilla böcker släpper 8 saker du aldrig skulle våga den här veckan och det förlaget har aldrig någonsin gjort mig besviken så den är en självklarhet på önskelistan. Annars vill jag ha Blue Lily, Lily Blue också. Mest på grund av omslaget eftersom jag inte läst de två tidigare böckerna än, men jag är ganska så säker på att jag kommer att älska böckerna lika mycket som omslaget. 
2014-10-13

Nya YA-boksläpp 13/10 - 19/10


The Cure for DreamingThe Cure for Dreaming -
 Cat Winters 


Olivia  is a headstrong, independent girl—a suffragist—in an age that prefers its girls to be docile. It’s 1900 in Oregon, and Olivia’s father, concerned that she’s headed for trouble, convinces a stage mesmerist to try to hypnotize the rebellion out of her. But the hypnotist, an intriguing young man named Henri Reverie, gives her a terrible gift instead: she’s able to see people’s true natures, manifesting as visions of darkness and goodness, while also unable to speak her true thoughts out loud. These supernatural challenges only make Olivia more determined to speak her mind, and so she’s drawn into a dangerous relationship with the hypnotist and his mysterious motives, all while secretly fighting for the rights of women. Winters breathes new life into history once again with an atmospheric, vividly real story, including archival photos and art from the period throughout.


Snow Like Ashes (Snow Like Ashes, #1)
Snow Like Ashes (Snow Like Ashes #1) - Sara Raasch 

Sixteen years ago the Kingdom of Winter was conquered and its citizens enslaved, leaving them without magic or a monarch. Now, the Winterians’ only hope for freedom is the eight survivors who managed to escape, and who have been waiting for the opportunity to steal back Winter’s magic and rebuild the kingdom ever since.
Orphaned as an infant during Winter’s defeat, Meira has lived her whole life as a refugee, raised by the Winterians’ general, Sir. Training to be a warrior—and desperately in love with her best friend, and future king, Mather — she would do anything to help her kingdom rise to power again.

So when scouts discover the location of the ancient locket that can restore Winter’s magic, Meira decides to go after it herself. Finally, she’s scaling towers, fighting enemy soldiers, and serving her kingdom just as she’s always dreamed she would. But the mission doesn’t go as planned, and Meira soon finds herself thrust into a world of evil magic and dangerous politics – and ultimately comes to realize that her destiny is not, never has been, her own.

Fler nya boksläpp

Trust Me, I'm Lying Undivided (Unwind, #4) Stitching Snow My True Love Gave to Me: Twelve Holiday Stories
Clariel (Abhorsen, #4) Even in Paradise Sublime In Real Life
Redeemed (House of Night, #12) Very Bad Things Glory O'Brien's History of the Future Damsel Distressed
Chasing Power They All Fall Down Remake Mortal Gods (Goddess War, #2)
The Princess in Black Alpha Divided (Alpha Girl #3) The Accidental Highwayman: Being the Tale of Kit Bristol, His Horse Midnight, a Mysterious Princess, and Sundry Magical Persons Besides Playing for the Commandant
The Terminals BZRK Apocalypse (BZRK, #3) The Fire Artist The Doubt Factory
Strike (The SYLO Chronicles, #3) Armageddon (Angelbound, #3) Oh Yeah, Audrey! Damaged
Every Breath

Svenska böcker/översättningar

Omslagsbild: Det oändliga havet

Fridas tankar

Inte riktigt lika många böcker den här veckan, men ändå en hel del som jag är lite nyfiken på. Framförallt The Cure for Dreaming eftersom jag hört så mycket gott om författarens första bok. Snow Like Ashes, Trust Me I'm Lying, They All Fall DownUnDivided, Clariel och Det oändliga havet vill jag också gärna läsa. De tre sista är dock fortsättningar på serier som jag ännu inte påbörjat så det lär nog dröja ett ganska bra tag innan jag kommer till dem.