2014-01-27

Nya YA-boksläpp 27/1 - 2/1

Cruel Beauty
Cruel  (Cruel Beauty Universe) - Rosamund Hodge

Graceling meets Beauty and the Beast in this sweeping fantasy about one girl's journey to fulfill her destiny and the monster who gets in her way-by stealing her heart.

Based on the classic fairy tale Beauty and the Beast, Cruel Beauty is a dazzling love story about our deepest desires and their power to change our destiny.

Since birth, Nyx has been betrothed to the evil ruler of her kingdom-all because of a foolish bargain struck by her father. And since birth, she has been in training to kill him.

With no choice but to fulfill her duty, Nyx resents her family for never trying to save her and hates herself for wanting to escape her fate. Still, on her seventeenth birthday, Nyx abandons everything she's ever known to marry the all-powerful, immortal Ignifex. Her plan? Seduce him, destroy his enchanted castle, and break the nine-hundred-year-old curse he put on her people.

But Ignifex is not at all what Nyx expected. The strangely charming lord beguiles her, and his castle-a shifting maze of magical rooms-enthralls her.

As Nyx searches for a way to free her homeland by uncovering Ignifex's secrets, she finds herself unwillingly drawn to him. Even if she could bring herself to love her sworn enemy, how can she refuse her duty to kill him? With time running out, Nyx must decide what is more important: the future of her kingdom, or the man she was never supposed to love.

Fler nya boksläpp

Infinite (Newsoul, #3) Into the Still Blue (Under the Never Sky, #3) Timestorm (Tempest, #3) The Unbound (The Archived, #2)
And We Stay This Star Won't Go Out: The Life and Words of Esther Grace Earl Autumn Rose (The Dark Heroine, #2) Minders
Manor of Secrets The Queen's Choice (Heirs of Chrior, #1) Uninvited (Uninvited, #1) Her Dark Curiosity (The Madman's Daughter, #2)
Secret (Elemental, #4) Red Rising (Red Rising Trilogy, #1) Heartbeat Seeking Her (Losing It, #3.5)
Run To You Part One: First Sight Firstborn Anything to Have You The Accidental Life of Jessie Jefferson (Jessie Jefferson #1)
Ophelia and the Marvelous Boy Divided We Fall Forever (Temptation, #3) No Place
Bird 

Vill läsa

Frida:
Cruel Beuty: En retelling av Skönheten och Odjuret! Som om inte det vore nog har den dessutom jämförts med Graceling, som är en av de bästa böcker jag någonsin läst. Mina förväntningar är verkligen skyhöga, men jag hoppas och tror att den kan leva upp till dem. 
Infinite, Into the Still Blue & Unbound: Tre böcker, vilka alla är uppföljare till böcker som jag ännu inte läst, men som jag galet gärna vill läsa. Har hört massa positivt om alla tre, så det är bara att börja läsa! 
And We Stay: En mörk contemporary som handlar om en tjej vid namn Emily och hur hennes liv förändras efter det att hennes pojkvän tar livet av sig. Låter som en väldigt tung och sorglig bok, men mörka contemporarys brukar passa mig mycket bättre än de söta och fluffiga. 
Manor of Secrets: Historisk roman i Downton Abbey-stil. Är ganska så nyfiken, men inväntar nog lite fler recensioner innan jag bestämmer mig om jag vill läsa eller inte. 
Uninvited: Var inte särskilt förtjust i Jordans drakserie Firelight, men eftersom den här verkar väldigt annorlunda, förutom kärleksbiten då, är jag beredd att ge den en chans. Tycker att det låter spännande att man testar gener för att se vilka som kommer att bli mördare... 

Finast omslag

Frida: Ovanligt många omslag som jag tycker om den här veckan. Bland annat omslagen till Cruel Beauty, Infinite, The Unbound och And We Stay

Vill inte läsa

Frida: Minders lät läskigt lik Legend vad gäller kärleksbiten, så den kommer jag att hålla mig långt, långt ifrån. Bird, No Place, Divided We Fall verkar inte heller vara något för mig. 

Fulast omslag

Frida: Hm.. Omslaget till Secret får det nog bli. Ogillar när det är par på omslag. Speciellt när de står sådär uppställt och ser helt stela ut också. 


2014-01-20

Nya YA-boksläpp 20/1 - 26/1

Fragile Spirits (Souls, #2)Fragile Spirits (Souls #2) - Mary Lindsey

Paul has always known he was a Protector, fated to serve a Speaker who could hear the voices of spirits lingering after death and help those souls find peace.

Vivienne ignores the voices of the dead.

Paul has always followed the Protector’s rule book, preparing diligently for the day when he’d be matched with his Speaker and fulfill his destiny.

Vivienne never does what she’s told.

So when Paul is matched with Vivienne, they both find the pairing less than satisfactory. But a kidnapping, a malevolent spirit and power stronger than both of them may just prove that they are two halves of the same whole.

In a stunning story about the beauty of fate and the power of secrets, Mary Lindsey returns to the world of Shattered Souls with a breathtaking thrill-ride of a novel.

Fler nya boksläpp


Avalon (Avalon, #1) Evertrue (Everneath, #3) The Rule of Three The Witch is Back (Life's a Witch, #3)

The Scar Boys Fake ID A Mad, Wicked Folly The Gospel of Winter


Vill läsa

Frida: Bara två böcker som fångade mitt intresse den här veckan! 

Fragile Spirits: Jag läste Shattered Souls förra året och blev positivt överraskad. Självklart vill jag läsa uppföljaren. Den verkar dock handla om två nya personer, men Lenzi och Alden från första boken kommer att vara med lite i alla fall.
Evertrue: Sista delen i en serie som jag väldigt gärna vill läsa!

Finast omslag

Frida: Fragile Spirits! Lite synd att det inte riktigt matchar första boken, men det är fortfarande väldigt snyggt. Gillar fjädrarna.

Vill inte läsa


Frida: The Scar Boys, Fake ID och The Rule of Three är nog ingenting för mig.


Fulast omslag


Frida: Fake ID eller The Scar Boys. Gillar inte färgkombinationerna i den första och den andra är bara väldigt trist.2014-01-16

Dödsdömd kärlek och grafiska romaner

Titel: Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?
Författare: Bjørn Sortland
Serie: -
Antal sidor: 120
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2010

Kan tex köpas här: Adlibris | Bokus

En liten bok om det de största ämnen i livet – kärlek och död.
Markus är 19 år och kär för första gången. På riktigt. Och det är som om livet börjar i samma stund han ser Ingrid för fösta gången. Från och med då handlar allt om längtan och hopp om ett liv tillsammans.
Men allt blir inte riktigt som Markus tänkt sig. När han förälskar sig i Ingrid blir kärleken i stället vägen mot slutet. För Ingrid är sjuk, och hon blir allt sämre i takt med att förhållandet djupnar. Till slut kan de inte bortse från det uppenbara, den enda framtidsbilden för det förälskade paret är döden.

I Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn? skildras två unga människors möte i gränslandet mellan liv och död. Det är en roman om kärleken och dess kraft att växa även där luftrummet domineras av kvävande mörker.Den här boken är väldigt svår att recensera eftersom jag inte riktigt vet vad jag tycker om den. Å ena sidan är den väldigt fin och sorglig och jag beundrar Sortland för att han lyckats få in så mycket känsla och värme i en så pass kort historia. Å andra sidan tycker jag att boken är ganska långtråkig, förutsägbar och skriven på ett alldeles för hackigt sätt för min smak. Språket är effektfullt och de korta, kärnfulla kapitlen får en verkligen att vilja läsa vidare, men jag kommer ändå på mig själv att se efter hur många sidor det är kvar tills den är slut. Det är något med sättet den är skriven på som helt enkelt inte går hem hos mig även om jag egentligen tycker att det är bra. Jag vet att det låter helt knasigt men jag hoppas ni förstår vad jag menar. 

Komponenterna för en fantastiskt vacker och fängslande bok finns där, men för mig blir den aldrig mer än meh-ig. Tyvärr. Jag kan ändå förstå varför så många andra tycker mycket om den och om man vill man ha en kort och snabbläst bok med mycket känslor tror jag att den passar perfekt. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Titel: Om jag kunde drömma - den grafiska romanen del 1 & 2
Författare: Stephenie Meyer 
Serie: -
Antal sidor: 448
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2010

Kan tex köpas här: Adlibris | Bokus

Om jag kunde drömma ger en unik inblick i författarens vision av sitt verk och den får nytt liv genom detta nya fängslande uttryckssätt.

Den omöjliga kärlekshistorien mellan den oskyldiga Bella och den gåtfulle och förföriske vampyren Edward får nytt liv i en bearbetning som serieberättelse i två delar. 
Den har noggrant granskats av Stephenie Meyer och reflekterar hennes vision av miljöerna och människorna i Twilightsagan.
Den unika illustrationsstilen med svart-vita bilder blandade med uppslag och bilder i färg kommer att uppskattas av både fans till Twilightsagan och fans av serieberättelser. Och de som läser den första delen kommer att vänta otåligt på den andra.

Det var ett par år sedan jag läste Twilight och min kärlek till den serien har svalnat ganska så mycket sedan dess. Mycket på grund av filmerna, men det känns också som att jag vuxit ifrån historien på något sätt, vilket jag påminns om när jag nu läser den i serieformat. Jag sitter mest och himlar med ögonen åt alla kärleksförklaringar och jag är supertrött på allt velande och alla "jag är inte rädd för dig, jag är rädd för att du inte tycker om mig" och "jag får inte vara nära dig, men jag kan inte låta bli". Jag blir tokig på allt det där och kan inte för mitt liv förstå hur jag en gång kunnat älska böckerna.

Men om vi jag ska fokusera på formatet och inte på själva historien, som jag ju redan upplevt i bokform, så tycker jag faktiskt att illustrationerna är väldigt fina. Jag gillar mangastilen och att de svartvita bilderna blandas med färg lite då och då. Väldigt effektfullt! Pratbubblorna däremot var hemska. Kanske det har med översättningen att göra, men jag tyckte att allt lät väldigt konstlat. Sådär pratar man ju inte, eller? 


Så, i det stora hela kan man väl säga att böckerna som grafiska romaner är bland de bättre jag läst, men historiemässigt är jag inte särskilt imponerad. Det sistnämnda visste jag dock redan om, även om jag hoppades på att ett nytt format kanske skulle kunna få mig att återuppleva känslan jag hade när jag läste serien för första gången. 
//Frida


2014-01-14

Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday anordnas varje tisdag av bloggen The Broke and The Bookish och går ut på att man ska lista sina topp 10 inom ett valt ämne.

Veckans ämne är "Topp tio debuter som jag ser fram emot". Tyvärr hittade jag inte tio intressanta debuter så den här gången får ni nöja er med bara sex böcker.. 

Alienated (Alienated, #1) Stolen Songbird (The Malediction Trilogy, #1) Prisoner of Night and Fog (Prisoner of Night and Fog, #1)

Alienated - Melissa Landers
Handlar om ett utbyte mellan studenter på jorden och "varelser" från en annan planet. Hur intressant låter inte det? Helt klart en av de debuter som jag ser mest fram emot i år. 

Stolen Songbird - Danielle L Jensen
Fantasy som sägs passa fans av Seraphina och Graceling perfekt. Behöver jag säga mer? Gimmie! 

Prisoner of Night and Fog - Anne Blankman
Efter Code Name Verity blev jag väldigt sugen på fler böcker som utspelar sig under andra världskriget. Just den här handlar om Hitlers "brorsbarn" Gretchen som blir kär i en judisk reporter. 

Cruel Beauty Camelot Burning (Metal & Lace, #1) Dorothy Must Die (Dorothy Must Die, #1)

Cruel Beauty - Rosamund Hodge
Retelling av Skönheten och Odjuret och fantasy i ett låter ganska så väldigt lockande. Jag kommer helt säkert att hålla utkik efter recensioner på den här. 

Camelot Burning - Kathryn Rose 
Eftersom jag totalälskar tv-serien Merlin kommer det kanske inte som en överraskning att jag är nyfiken på den här boken som bygger på just legenden om Arthur. Om än med en lite annorlunda tvist. 

Dorothy Must Die - Danielle Paige 
Låter som en heltokig men samtidigt väldigt intressant tolkning av historierna om landet Oz. Hoppas att den kan leva upp till mina höga förväntningar! 


2014-01-13

Nya YA-boksläpp 13/1 - 19/1

Vitro
Vitro - Jessica Khoury

On Skin Island, even the laws of creation can be broken.
On a remote island in the Pacific, Corpus scientists have taken test tube embryos and given them life. These beings—the Vitros—have knowledge and abilities most humans can only dream of. But they also have one enormous flaw.

Sophie Crue is determined to get to Skin Island and find her mother, a scientist who left Sophie behind years ago. With the help of Jim Julien, a young charter pilot, she arrives--and discovers a terrifying secret she never imagined: she has a Vitro twin, Lux, who is the culmination of Corpus's dangerous research.

Now Sophie is torn between reuniting with the mother who betrayed her and protecting the genetically enhanced twin she never knew existed. But untangling the twisted strands of these relationships will have to wait, for Sophie and Jim are about to find out what happens when science stretches too far beyond its reach.

Fler nya boksläpp


Hollow City (Miss Peregrine, #2) Going Rogue (Also Known As, #2) Stormbringer (Weather Witch, #2) The Unseemly Education of Anne Merchant (V, #1)

Face of Death (Touch of Death, #3)

Böcker på svenska

Omslagsbild: Spring så fort du kan Omslagsbild: Stjärnmärkt isbn9789172996472 
Pappersstäder

Vill läsa

Agnes: Är väldigt nyfiken på både Hollow City och Vitro.


Frida: Den här veckan är jag faktiskt bara intresserad av Vitro av Jessica Khoury. Älskade boktrailern och är riktigt nyfiken på hur historien kommer att utvecklas.

Finast omslag


Agnes: Tycker omslaget till Stjärnmärkt är väldigt fint.


Frida: Får säga Vitro här också. Gillar enkelheten i omslaget.

Vill inte läsa


Agnes: Going Rogue och Face of Death.


Frida: Är inte särskilt intresserad av Face of Death eller The Unseemly Education of Annie Merchant.

Fulast omslag


Agnes: Gillar inte omslaget till Going Rogue.


Frida: Omslaget till Face of Death. Ugh. Snacka om photoshoppat!