2014-11-10

Nya YA-boksläpp 10/11 - 16/11

Jag ger dig solenJag ger dig solen - Jandy Nelson

Noah och Jude är tvillingar, bästa vänner, och olika som natt och dag. Noah vill hellre måla av världen i sitt skissblock än leva i den, medan Jude kastar sig ut i de högsta vågorna tillsammans med surfkillarna. Alla vill vara Judes vän, ingen vill vara Noahs. Tills Brian dyker upp, Brian som samlar på meteoriter och får Noahs kropp att vibrera. Men då inträffar det otänkbara – en tragedi som slår tvillingarnas liv i spillror. Och allt förändras.

Tre år senare pratar tvillingarna inte längre med varandra. Noah har slutat måla och Jude har blivit en ensamvarg. Jude försöker ställa allt som gått fel till rätta, vilket sammanför henne med en excentrisk skulptör och en kille med världens krokigaste leende. Ett möte som kommer vända tvillingarnas liv upp och ner, igen.

Jag ger dig solen är en sprakande berättelse om himlastormande kärlek och mörka hemligheter, om sprudlande kreativitet och bråddjup sorg. En bok som inte liknar någon annan, av författaren till Himlen börjar här.

Fler nya boksläpp

The Bane Chronicles (The Bane Chronicles) A Darker Past (Darker Agency, #2) The Name of the Blade Revolution (Replica, #3)
The Witch Must Burn (Dorothy Must Die, #0.2) The Hit List Arcana Stone Cove Island
Autumn Falls The Book of Ivy (The Book of Ivy, #1) Like Water on Stone The Demon Catchers of Milan #2: The Halcyon Bird
Running Out of Night Stranger (The Change, #1)

Fridas tankar

Skönt med en lite lugnare vecka! Jag ger dig solen är jag väldigt nyfiken på. Jag har inte läst Himlen börjar här, men har hört så mycket gott om den att jag litar på att Nelson nya bok kommer att vara minst lika bra. The Bane Chronicles vill jag också läsa, men det verkar som att man måste ha läst TID först, om man vill undvika spoilers, så det kommer nog att dröja ett ganska bra tag innan jag faktiskt läser den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar