2014-09-04

Bokbloggsmaraton: Böcker som bäst beskriver mig


Nu är det dags för andra uppdraget i Fridas bokbloggsmaraton och den här gången handlar det om att hitta böcker som bäst beskriver en. Svårt. Väldigt svårt! Inte blir det lättare av att alla mina böcker fortfarande ligger nerpackade i ett trettiotal kassar sedan jag flyttade... Mycket svårare när man inte kan se vilka böcker man har, men jag ska göra ett försök. 

Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter, #1)Ink (Paper Gods, #1)Pride and PrejudiceJag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

Harry Potter av J.K Rowling
Det känns som att jag tar upp Harry Potter-böckerna i varenda lista jag gör, men det var faktiskt Hermione som var den första karaktär som jag verkligen connectade med och som jag upplevde speglade mig själv på många sätt. Vi hade så många gemensamma intressen, tankar och egenskaper. Jag hade aldrig tidigare hittat mig själv i en karaktär på det sättet. Även om det gått många år sedan jag läste böckerna för första gången och jag har förändrats en hel massa sedan dess, kan jag fortfarande se mig själv i Hermione och det är ganska så fint ändå - att en karaktär kan få följa med en hela livet på det sättet. 

Ink av Amanda Sun
När jag satt och funderade över vilka böcker som kunde beskriva mig bäst föll ögonen på boken jag läser just nu, nämligen Ink, och den råkar faktiskt passa ganska så bra. Det jag tänker på är främst omslaget, då jag vad gäller hårfärg och ögonfärg liknar tjejen på bilden. Sedan tycker jag dessutom väldigt mycket om att teckna. Och fotografera. Och pyssla. Vara kreativ helt enkelt och det tycker jag nog kan få hamna under den här boken också eftersom i alla fall teckning spelar en stor roll i boken. Att omslaget dessutom är fyllt med toner av min favoritfärg, rosa, gör ju inte det hela sämre. 

Pride & Prejudice av Jane Austen
Jag skulle vilja säga att det är Elizabeth som jag känner igen mig själv i, för jag tycker verkligen att hon är fantastisk på alla sätt och vis, men med handen på hjärtat är jag mycket mer lik Jane. Försiktigheten, att alltid försöka vara alla till lags, inte tro något ont om någon, dölja sina känslor.. Det är jag i ett nötskal. 
Typ. 

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag av Sara Ohlsson
Mitt sista bokval blir en bok som jag inte läst, men jag tycker att titeln är världens underbaraste någonsin. Det är precis min typ av humor och jag känner igen mig så mycket i den där lilla (eller egentligen ganska långa) titeln. Det är verkligen något som jag skulle kunna ha sagt själv. Jag är väldigt duktig på att överdriva i kvadrat och förstora minsta lilla sak. Det gör faktiskt livet väldigt mycket roligare. Så länge det inte går till överdrift det vill säga, haha.. 

//Frida

1 kommentar:

  1. Jag kan också känna igen mig i Jane nu när du skriver det, av precis samma anledningar. Henne hade jag inte alls tänkt på förut.

    SvaraRadera