2014-06-02

Nya YA-boksläpp 2/6 - 8/6

Omslagsbild: Inte vem som helst

Colby ska vara roadie åt bandet The Disenchantments under en vecka på sommaren efter gymnasiet. En av de tre bandmedlemmarna är Bev, som han är bästis med i en evighet. Han och Bev ska åka i väg till hösten, alla andra ska plugga vidare på college, men inte de. De ska hänga runt i Europa i ett år. Colby har ägnat oändliga timmar åt att planera året, och han är grymt peppad. Fast det är inte Bev. Hon har ångrat sig, och just när turnén börjar berättar hon att hon sökt in på college istället. Colby är besviken, arg och hjärtekrossad, men han biter ihop, det här ska ju bli en fantastisk sommar.

Om att bli vuxen, om att växa ifrån varandra, om att tvingas inse att vissa drömmar aldrig kommer att bli verklighet, om att gå sin egen väg.

En roman att känna igen sig i, full av humor, allvar och karaktärer man blir helt förtjust i.

Omslagsbild: Välkommen till LA, baby

Doris lever i skuggan av en sorg. Hon söker bekräftelse i andra och har svårt att stå ut med sitt eget sällskap, att ta plats. Tillsammans med bästa kompisen Ottilia har hon tagit paus från universitetsstudierna för att åka iväg på drömresan till San Francisco. Där ska de hänga på stimmiga barer och mysiga antikvariat, lära känna hundögda poeter och sångare i indieband.

Hemma i Sverige finns Niklas, killen som Doris är i det närmaste besatt av. Han vill inte ha henne, vilket bara gör honom ännu mer intressant. I San Francisco ska Doris förvandlas, bli någon annan. Någon som golvar Niklas, får honom att fatta!

Men drömresan blir en mardrömsresa när Ottilias självcentrerade pojkvän dyker upp. Helt plötsligt står Doris ensam i en främmande stad. Hon har en kompis i Los Angeles som hon kan bo hos ett tag. Kanske är det där den stora förvandlingen ska ske?

Fler nya boksläpp

The Girl Who Never Was (Otherworld, #1) Toxic (Pretty Little Liars, #15) Hungry The Truth About Alice Say What You Will Take Back the Skies My Faire Lady Unstoppable (The Nature of Grace #3) Vivian Divine Is Dead Gasp (Visions, #3) Beginnings: Obsidian & Onyx (Lux, #1-2) Consequences: Opal & Origin (Lux, #3-4) My Best Friend, Maybe The Prince of Venice Beach Love by the Morning Star Stardawn Rivals in the City (The Agency, #4) Resistance (Night School, #4) Tiger's Promise (The Tiger Saga, #0.5) Push Girl 
Witch Hunt (Witch Finder, #2) Since Last Summer (Rules of Summer, #2) Chasing Stars (After Eden, #2) Cinderella's DressHaunt The Fear Trials (The Murder Complex, #0.5) The Feral Child The Book of DavidDark Days Just Sing (Seven Oaks #1) Essence Coin Heist

Svenska böcker/översättningar

Suzanne Collins: Krigarens död Omslagsbild: Allt och lite till Omslagsbild: Teslas vind


Fridas tankar

 Den här veckan är det inte en enda engelsk YA-bok som fångar mitt intresse, men desto fler svenska böcker/översättningar. Jag har länge velar läsa något av Nina la Cour, så Inte vem som helst kommer jag definitivt att läsa i sommar. Välkommen till LA, baby fångade mitt intresse eftersom den påminner lite som Only väg is upp-serien, som jag tycker mycket om. Även den hamnar på sommarläslistan! Jag håller sakta men säkert på att ta mig igenom Sarah Dessens böcker, så Allt och lite till kommer garanterat att bli läst, men det lutar kanske lite mer åt att jag läser originalet. Gregor-serien vill jag verkligen läsa och nu när sista boken finns ute på svenska kanske det är dags för maratonläsning? Neil Shusterman har jag hört mycket gott om och jag är supernyfiken på hans middle-grade-serie, där den första boken, Teslas vind, nu släpps på svenska. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar