2014-02-04

Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday anordnas varje tisdag av bloggen The Broke and The Bookish och går ut på att man ska lista sina topp 10 inom ett valt ämne.

Har haft ett litet uppehåll från Top Ten Tuesday, men nu är jag tillbaka och veckans tema är "Topp tio böcker som kommer att få dig att gråta".

Dessa böcker har i alla fall fått mig att gråta en hel del... 

Jellicoe Road Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter, #1) Divergent (Divergent, #1) The Hunger Games (The Hunger Games, #1)

Jellicoe Road
Eller egentligen allt av Melina Marchetta. Grät mig ju igenom stora delar av Finnikin of the Rock också. Grät en hel del till Saving Franchesca med, så jag ändrar till allt av Marchetta. Hon har en förmåga att få dig att gråta både för att allt är hemskt och gör ont, men också för att allt är fantastiskt fint och perfekt. 

Harry Potter-serien
Behövs det någon förklaring? Gråter ännu mer nu under omläsningarna eftersom jag vet allt som kommer hända längre fram. Det. Gör. Så. Ont. Men det finns många fina stunder i böckerna också som kan få mig att fälla en tår. Jag gråter nämligen ofta när det är sådär alldeles perfekt också. 

Divergent-serien
Veronica Roth är en mästare på att få mig att gråta. Har fortfarande bara kommit knappt hundra sidor in i Allegiant och hon har redan fått mig att gråta mer än en gång. Galet. Hon är nog dessutom den enda som fått mig att gråta floder när en karaktär som jag hatade ganska väldigt mycket miste livet. 

The Hunger Games-serien
Hur kan man inte gråta när man läser den här serien? Den är överfylld med hemskheter och scener som får en att vilja krypa ihop i boll på golvet och gråta tills världen går under.  

A Game of Thrones (A Song of Ice and Fire, #1) Code Name Verity Sagoberättaren

A Game of Thrones
Egentligen är det kanske mest tv-serien som fått mig att gråta, men om jag hade läst boken först kan jag lova att jag gråtit minst lika mycket till den. Det finns en speciell scen i den här boken, ni som har läst kan säker gissa vilken, som fick mig att gråta så att jag knappt fick luft. Världens hemskaste plot twist! Eller inte. Jag vet ju tack vare tv-serien att det blir tusen gånger värre i kommande böcker. 

Code Name Verity
Slutet krossade mitt hjärta i tusentals små bitar. Tvinga mig inte att återuppleva det. 

Sagoberättaren
Förmodligen en av de böcker som jag fällde flest tårar till förra året. Fantastisk vacker, men oj så sorglig bok. Gör fortfarande ont att tänka på den. 

The Host (The Host, #1) New Moon (Twilight, #2) Nyckeln (Engelsfors, #3)

The Host 
Nu är det ett tag sedan jag läste boken, men om jag minns rätt låg jag på mitt golv och grät i minst en timme efter att jag avslutat boken. När jag väl gråtit färdigt och plockar upp boken på nytt upptäcker jag att den visst inte alls är slut. Historien fortsätter efter sisådär tio blanka sidor. Elakt att lura mig så! Men även om det riktiga slutet inte på långa vägar är så sorgligt som det första, är det fortfarande en bok som jag gråter väldigt mycket till. Inte bara i slutet. 

New Moon
En till bok som jag läste för väldans många år sedan och som fick mig att gråta floder och i frustration kasta den i väggen ett flertal gånger. Tror inte att jag skulle reagera riktigt på samma sätt idag, men jag var helt kär i den här serien då och just den här boken krossade mitt hjärta en aning. 

Nyckeln
Precis som de flesta avslutande böcker i serier fick den här mig att fälla en och annan tår. Överlag innehöll den väldigt mycket känslor och ibland var det knappt så att mitt lilla hjärta orkade med. 

// Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar