2013-11-30

Månadssammanfattning: November

Frida

Lästa böcker: -
Seriealbum/noveller: 5
Recenserade böcker: 4
Omlästa: -
Antal sidor: 202

Svenska böcker: 3
Engelska böcker: 2
Bästa bok: -
Sämsta bok: Kristallåldern - Julien Neel

Kommentar

Kan jag börja med att gråta en skvätt för att läsningen i november gick uruselt..? Jag har inte haft någon lust att läsa alls den största delen av tiden och när jag väl velat läsa har jag haft en massa annat att ta tag i först. Så trist! Läste inte en enda riktigt bok utan bara extraböcker, noveller och seriealbum. Inga av böckerna som lästes i november förtjänar månadens bästa bok, tyvärr. De flesta var väldigt medelmåttiga. 

Just nu läser jag Nyckeln och den har verkligen gett mig läslusten tillbaka. Så bra! Den kommer garanterat att läsas ut i december och förhoppningsvis håller läslusten i sig så att jag hinner med böckerna som var i förra månadens TBR. Eller så läser jag helt andra böcker. Vi får se helt enkelt. Fem böcker till måste jag i vilket fall läsa för att komma upp i mitt mål att läsa 50 böcker i år och det ska jag nog klara av. 

Lästa böcker

The World of Divegent: The Path to Allegiant (Divergent #2.5) - Veronica Roth
Förälskelser (Lou, #4) - Julien Neel
The Turning Test - Beth Revis
Laser Ninja (Lou, #5) - Julien Neel 
Kristallåldern (Lou, #6) - Julien Neel


December TBR

The Rabbits Legend (Legend, #1) Allegiant (Divergent, #3) Rubinröd

2013-11-29

Minirecensioner: Lou x 2

Lou 5. Laser Ninja (inbunden)Titel: Laser Ninja
Författare: Julien Neel
Serie: Lou, #5
Antal sidor: 48
Förlag: Wibom Books
Utgivningsår: 2011

Vad är det för en konstig lukt? Lagar Lous mamma mat eller är det katten? Laser Ninja inleds dramatiskt med en husbrand då allt brinner upp men ändå - samma natt får Lou också veta att hon skall få en lillebror. Trots branden ser det mesta ändå ganska ljust ut, Tristan och Lou verkar äntligen få ihop det, ny fin bostad och mammas mage bara växer. Lou läser sin mammas dagbok och får reda på en hel del om mormor och hur det var när mamma lämnade Vällingby för kärleken. Det är roligt och den förklarar en hel del, den där dagboken. Som varför Lous mamma alltid lever i nuet. Samtidigt tornar problemen upp sig på annat håll - är Richard inte redo att bli pappa? Serien om Lou fortsätter oförtrutet att hitta nya läsare och har nu blivit populärare än någonsin. Så missa inte denna oemotståndliga nya del av Lou.

Jag tyckte mer om Laser Ninja än Förälskelser, men jag måste tyvärr säga att seriealbumen på senare tid har förlorat lite av sin charm. De är inte alls så roliga och mysiga som de första böckerna var. Tråkigt! Just det här albumet hade dock sina stunder och i och med att Lou börjar blir äldre kunde man lättare känna igen sig i många av hennes tankar och upplevelser. Det uppskattade jag, men jag saknar fortfarande värmen och humorn från de första böckerna i serien. 

Lou 6. Kristallåldern (inbunden)Titel: Kristallåldern
Författare: Julien Neel
Serie: Lou, #6
Antal sidor: 48
Förlag: Wibom Books
Utgivningsår: 2013

Det händer märkliga saker! Stora rosa kristaller har genomborrat stadens hjärta. Lou delar sin tid mellan insamling av data kring kristallerna, att ta hand om lillebror och att dansa på nätterna. Lou får inte riktigt ihop tillvaron och bär på en märklig känsla. Hur fungerar egentligen en deja vu och vad är det egentligen som sker runt omkring Lou? Är detta att bli vuxen? Även om frågorna är många och inget är sig likt kommer läsarna nu äntligen i detta nya album återigen få ta det av Lous värld. Håll utkik efter ledtrådar och hemliga nycklar!

Kristallåldern är utan tvekan det konstigaste och sämsta seriealbumet i Lou-serien. Det var så rörigt alltihop och jag förstod faktiskt inte alls vad boken ville ha sagt. Och varför skulle det helt plötsligt slängas in en massa övernaturliga element? Det passade inte alls! Jag hade någon tanke om att det var för att spegla hur förvirrande tonårstiden kan vara, men jag tycker inte alls att det gjordes på ett bra sätt i så fall. Nej, Kristallåldern var verkligen ingen höjdare, men jag kommer troligtvis att plocka upp nästa bok i serien när den släpps ändå. Jag hoppas att författaren ska hitta tillbaka till humorn och känslan i de första tre böckerna. 

// Frida

2013-11-26

Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday anordnas varje tisdag av bloggen The Broke and The Bookish och går ut på att man ska lista sina topp 10 inom ett valt ämne.

Den här veckan är ämnet "Top Ten Things I Am Thankful For", men jag kunde inte komma på tillräckligt många bokiga svar, så jag valde att ta ett gammalt ämne istället, nämligen "Topp tio böcker som jag inte kan förstå att jag fortfarande inte läst".

Allegiant (Divergent, #3) City of Lost Souls (The Mortal Instruments, #5) Across the Universe (Across the Universe, #1) 

Allegiant - Veronica Roth
Jag var supermegataggad på att läsa den här boken och hade förhandsbeställt den och allt. Sedan blev jag spoilad om slutet och min lust att läsa boken försvann i ett nafs. Så tråkigt! 

City of Lost Souls - Cassandra Clare
Att jag fortfarande inte har läst den här boken är helt oförståeligt då jag verkligen tycker om serien och har haft den hemma sedan den släpptes... 

Across the Universe - Beth Revis
En till bok som jag har haft hemma i en mindre evighet och som jag tror att jag kommer att älska. Men av någon anledning kommer alltid andra böcker emellan. 

The Lightning Thief (Percy Jackson and the Olympians, #1) Fire (Graceling Realm, #2) Eragon (The Inheritance Cycle, #1)

Percy Jackson-serien - Rick Riordan
En serie som alla har läst men som jag av någon anledning missat helt. Egentligen vill jag mest läsa den för att kunna påbörja spin-off(?)-serien eftersom jag hört så otroligt mycket gott om den, men hoppas på att originalserien är bra den med. ^^ 

Fire - Kristin Cashore
Läste halva boken någon gång under förra året och älskade varenda sida. Tyvärr gick lånetiden ut och efter att ha lämnat tillbaka den glömde jag helt bort den. Några månader senare köpte jag ett eget exemplar, men det står fortfarande oläst i bokhyllan. Varför vet jag inte. 

Eragon - Christopher Paolini
Den här boken har påbörjats många, många gånger men av någon konstig anledning kommer jag inte längre än ett par kapitel. Enligt beskrivningen borde den passa mig perfekt så jag får väl ge den en ny chans, någon gång.. 

Daughter of Smoke and Bone (Daughter of Smoke and Bone, #1) Cinder (Lunar Chronicles, #1) Wither (The Chemical Garden, #1) Froi of the Exiles (Lumatere Chronicles, #2)

Daughter of Smoke and Bone - Laini Tylor 
Anledningen till att jag fortfarande inte plockat upp den här trots att jag verkligen är nyfiken på historien är kanske för att  mitt exemplar har det otroligt tråkiga dörromslaget..? 

Cinder - Merissa Meyer
Den här serien låter så otroligt bra och jag kan inte för mitt liv begripa varför den ännu inte blivit läst. 

Wither - Lauren DeStefano
Ännu en serie som låter riktigt bra och som jag ägt sedan jag "upptäckte" YA genren på riktigt. Jag förstår inte varför böcker som jag är supernyfiken på alltid blir stående längst i bokhyllan... 

Froi of the Exiles - Melina Marchetta
Finnikin of the Rock är en av de bästa böckerna jag läst i år och det finns ingen godkänd ursäkt till varför jag inte läst den här än. 

//Frida


2013-11-25

Nya YA-boksläpp 25/11 - 1/12

Pawn (The Blackcoat Rebellion, #1)Pawn (The Blackcoat Rebellion #1) - Aimee Carter 

For Kitty Doe, it seems like an easy choice. She can either spend her life as a III in misery, looked down upon by the higher ranks and forced to leave the people she loves, or she can become a VII and join the most powerful family in the country.

If she says yes, Kitty will be Masked—surgically transformed into Lila Hart, the Prime Minister's niece, who died under mysterious circumstances. As a member of the Hart family, she will be famous. She will be adored. And for the first time, she will matter.

There's only one catch. She must also stop the rebellion that Lila secretly fostered, the same one that got her killed …and one Kitty believes in. Faced with threats, conspiracies and a life that's not her own, she must decide which path to choose—and learn how to become more than a pawn in a twisted game she's only beginning to understand.Crash into You (Pushing the Limits, #3)
Crash into You (Pushing the Limits #3) - Katie McGarry

The girl with straight As, designer clothes and the perfect life-that's who people expect Rachel Young to be. So the private-school junior keeps secrets from her wealthy parents and overbearing brothers...and she's just added two more to the list. One involves racing strangers down dark country roads in her Mustang GT. The other? Seventeen-year-old Isaiah Walker-a guy she has no business even talking to. But when the foster kid with the tattoos and intense gray eyes comes to her rescue, she can't get him out of her mind.

Isaiah has secrets, too. About where he lives, and how he really feels about Rachel. The last thing he needs is to get tangled up with a rich girl who wants to slum it on the south side for kicks-no matter how angelic she might look.

But when their shared love of street racing puts both their lives in jeopardy, they have six weeks to come up with a way out. Six weeks to discover just how far they'll go to save each other.
Fler nya boksläpp

Angel Fever (Angel, #3) Brooke (Under The Never Sky #2.5) Night of Cake & Puppets (Daughter of Smoke and Bone, #2.5) Pushed (Sense Thieves, #2)
True Story Crystal Fire City of Lost Dreams (City of Dark Magic, #2)

Vill läsa

Frida: Ännu en ganska lugn vecka. Bara en bok som jag är verkligt intresserad av.
Pawn: Egentligen är jag en liten aning trött på dystopier för tillfället, men många förhandsläsare har sagt att just den här boken är väldigt unik och inte alls följer samma mönster som dagens dystopier. Hoppas på att det stämmer!
Angel Fever: Tredje och sista delen i en serie om änglar som jag varit nyfiken på ett bra tag. Har varit nära att köpa hem den första boken flera gånger och nu när hela serien finns tillgänglig kanske det är dags?
Crash into You: Känns som att det var igår som Pushing the Limits gavs ut och nu är redan tredje delen här. Hjälp vad tiden går fort. Är i vilket fall nyfiken på den här serien.

Finast omslag

Frida: Hm.. Vet inte om jag direkt fastnade för något omslag den här veckan. Men kanske Angel Fever eller Pawn om jag måste välja någon.

Vill inte läsa

Frida: Är inte speciellt intresserad av True Story, Pushed eller Crystal Fire.

Fulast omslag

Frida: Omslaget till True Story eller Pushed. Gillar inte någon av dem. 

2013-11-24

16 orsaker att älska Catching Fire

Igår var jag äntligen och såg Catching Fire och den var ännu bättre än jag någonsin hade kunnat hoppas på. Så känslosam. Så fin. Så underbart fantastiskt magisk. Perfektion, helt enkelt. Tror inte jag gråtit så mycket till en film sedan sista Harry Potter. Är fortfarande helt tagen och vill helst se om den nu på en gång. Återuppleva favoritscenerna och upptäcka nya små guldkorn som jag missade vid första tittningen. 

Jag tänker inte göra någon recension av filmen, för just nu kan jag omöjligt överföra mina känslor till ord, men jag tänkte göra en liten lista, så som Bladvändaren gjorde (superbra inlägg, by the way!), med mina favoritscener och det som jag tyckte mest om med filmen. 

Den här delen innehåller spoilers så läs inte om du inte sett filmen/läst boken!


Ingen rangordning! 1. Johanna Mason 
Jena Malone gjorde en fantastisk insats som Johanna Mason. Hon var Johanna Mason. Älskade talet till Snow och hennes intervju! Och så var hon helt awesome i allmänhet också.

2. Katniss tal till Rue
Under den här delen grät jag så mycket att jag knappt fick luft. En av de jobbigaste scenerna i hela filmen, men också en av de bästa. 

3. Vinnarturnén
Hela vinnarturnen var väldigt bra och känslosamt gjord. Jag satt med en klump i halsen varvat med tårar rinnande som floder längs med kinderna under hela tiden. Allt har blivit så mycket mörkare och råare sedan den senaste filmen. Distrikten som fortsätter att kämpa trots att regeringen tar till de värsta metoder för att stoppa och trycka ner dem. Haymitch som säger till Katniss och Peeta att det inte tar slut efter turnén. De likgiltiga talen Katniss och Peeta tvingas hålla. Allt var perfekt. 

4. Jennifer Lawrence
Jag tyckte att Lawrence gjorde en fantastisk insats i Hunger Games, men hon är om möjligt ännu bättre i Catching Fire. Varje scen hon gjorde var seriöst perfektion. Den tjejen förtjänar alla priser i världen. 

5. Mags tar Annies plats i spelen & springer in i dimman
Två andra scener där jag knappt fick luft på grund av all gråt. Att se paniken och sorgen i Annies ögon när Mags tog hennes plats. Åh, hjälp. Det gjorde så ont. Och när Mags sedan springer in i dimman. Mitt hjärta klarade knappt mer. 


6. The Reaping
Ännu en otroligt jobbig och sorglig scen, men de var de känslosamma scenerna som enligt mig var bäst gjorda och som berörde mest. De är också de som finns starkast kvar i minnet. Att se skålarna med bara tre lappar, Effie som kämpar för att hålla känslorna tillbaka, Peeta som tar Haymitchs plats, hur de blir ivägdragna utan att hinna säga hejdå krossade mitt hjärta i tusentals små bitar. 

7. Finnick
Jag måste säga att jag var otroligt tveksamt till Sam Claflin som Finnick, men han gjorde ett fantastiskt jobb han också. Han fångade verkligen Finnick så som jag upplever honom i boken och jag älskade scenerna med honom. Speciellt de med Mags. 

8. Skådespelarna
Jag har nämnt de innan, men tycker att de förtjänar en egen punkt eftersom de är så fantastiska allihop. Det är sällan jag är riktigt nöjd med castingen, men den här casten är verkligen perfektion. Det blir ju inte sämre av att fokus har förflyttats lite från själva spelen och hamnat mer på karaktärerna i den här filmen heller. 

9. Slutscenen
Ännu en fantastisk skådespelarinsats av Lawrence. Ord är överflödiga. 

cf-trailer-2

10. Intervjuerna
Älskade hur alla deltagare, på sitt eget vis, gjorde lite uppror och visade att de verkligen inte tycker om spelen eller hur de blir behandlade. Katniss klänning var magiskt vacker och förvandlingen till Mockingjay likaså. Och när alla deltagarna håller händerna i slutet. Grymt stark scen. 

11. Effies avsked
Effies karaktärsutveckling är så bra och att se hur mycket hon bryr sig om Peeta och Katniss krossar mitt hjärta än en gång. Även detta en väldigt gripande och stark scen. 


12. Arenan
Jag var lite rädd för hur arenan skulle bli på film eftersom jag tycker att den är så otroligt skrämmande och briljant i böckerna, men självklart hade jag inte behövt oroa mig. Den var precis som jag hade förställt mig, fast bättre! Aporna, dimman, blixten, blodregnet.. Allt var väldigt snyggt gjort. Personligen var scenen med the jabberjays min favorit från arenen. Så bra gjord! Men otroligt hemsk. 

14. Cinna & Katniss innan spelen börjar
Behöver jag ens säga att den här scenen fick mig att gråta floder och skaka så mycket att personen bredvid nog trodde att jag fått någon typ av anfall? Det var så hemskt och sorgligt och mitt redan totalförstörda hjärta krossades lite till. 

15. Citat från boken
"Tick tock", "Want a suger cube", "Remember, girl on fire, I’m still betting on you", "They can’t hurt me. I’m not like the rest of you. There’s no one left I love", "It must be very fragile, if a handful of berries can bring it down." Några av mina favoritcitat som fick finnas kvar i filmen och jag är så glad för det. Ännu mer glad är jag över att det inte kändes krystat utan helt naturligt att de skulle vara där. 


16. Scenerna precis innan slutscenen
Johanna som "attackerar" Katniss, Finnick som i panik letar efter Johanna och Katniss, Peeta som försvinner, Beetee som är medvetslös, Finnick som ropar "Remember who the real enemy is", Katniss som skjuter pilen... Det fick verkligen till allt bra. 

//Frida2013-11-20

Tävlingstips!

Nu när vår egen tävling är över tänkte jag att det kunde vara trevligt att tipsa om en annan rolig tävling. Det är nämligen så att bloggen Boken är tankens barn kommer att hålla i en tävling/julkalender som går ut på att man svarar på olika frågor och kluringar. I vinstpotten ligger självklart böcker. Jag älskar den typen av tävlingar och kommer definitivt att vara med! Är du också sugen på att delta? Här hittar du mer information om tävlingen. 

//Frida

TAG: Bump in the night

Blev taggad av Miriam från Schitzo Cookie att göra denna tag, tack! Taggen går ut på att svara på sex längre och sex snabbare frågor. Egentligen är taggen tänkt att göras vid halloween, men jag tycker att den passar bra nu i novembermörkret också. 

Här är mina svar på de "längre" frågorna:

 1. Vad är din favorit när det kommer till övernaturliga väsen att läsa om?
  Men hjälp vilken svår fråga! Jag älskar böcker med övernaturliga inslag och har därför svårt för att välja bara ett väsen.. Kanske häxor/trollkarlar? (om de nu räknas som väsen...?) Har alltid älskat magi och det är ju lite kopplat till just dem. Drakar ligger också högt på listan, men tyvärr brukar jag bli besviken på böcker som handlar om dem eftersom min bild av drakar oftast inte alls överensstämmer med författarens...

 2. Vilken scen (från vilken bok som helst) är din mardröm att vara med om?
  Vill inte spoila någon så väljer att göra det här svaret osynligt. Har du inte läst Divergent ska du inte markera texten! SPOILER! Scenen i slutet av Divergent när Tris blir instängd i ett utrymme som fylls med vatten. Jag hatar små utrymmen och att dessutom riskera att dränkas i ett är en mina värsta mardrömmar. Usch! Fick panikkänslor under den scenen. Man kände nästan själv hur vattnet steg och steg...  SLUT PÅ SPOILER!

 3. Om du skulle besöka en läskig setting/plats i en bok: Vilken skulle du besöka och varför?
  Härmar Miriam här och säger Knockturn Alley av just den anledningen att det ligger precis intill Diagon Alley. ^^ 


 4. Vilken bok var så tråkig att du nästan somnade i en evighet när du läste den?
  Var är Alaska av John Green. Vet att många älskar den där boken, men jag tyckte att den var otroligt tråkig och fick verkligen kämpa mig igenom den. Hade det inte varit för att det var ett recensionsexemplar och att jag är så envis hade den troligtvis varit oläst än idag.
 5. Vilken bok skulle du kunna riva ut några sidor ur för att göra den bättre?
  Vad sägs som att riva ut alla sidor ur en bok istället? Jag skulle med glädje riva ut varenda sida ur Evernight av Claudia Gray. Det kan faktiskt vara den sämsta boken någonsin och det fanns ingenting, verkligen ingenting, med den som var bra. Gray får nog ta och komma på en helt ny historia att fylla det tomma omslagsskalet med för att den boken ska bli bättre.
 6. Vilken elak karaktär skulle du vilja förvandla från ond till god?
  Ännu en svår fråga! Jag gillar ju onda karaktärer och kan inte direkt komma på någon som jag önskar var god istället. Får faktiskt säga pass på den här frågan. 
...och här svaren på de "snabba" frågorna: 
 1. Vilken är din favroritvampyr?  
 2. Klaus från The Vampire Diaries. Egentligen alla The Originals, men Klaus har alltid varit min absoluta favorit.


 3. Vilken är din favoritvarulv?
  Ehm, tror faktiskt inte att jag läst någon bok med någon varulv som jag tyckt speciellt mycket om. Har faktiskt inte läst särskilt många varulvsböcker över huvud taget. Räknas Remus Lupin från Harry Potter? I så fall väljer jag honom. 

 4. Vilken är din favorithäxa?
  Hermione Granger. Utan tvekan! 


 5. Vilket är ditt favoritmonster?
  Muttarna i The Hunger Games. Inte för att jag tycker om dem, men för att jag tycker att de är väldigt obehagliga! Tyckte inte att de var speciellt bra gjorda i filmen, men i boken fick de mig att rysa. Hatade det där med ögonen. Usch! 

 6. Vilket är ditt favoritspöke?
 7. Men hjälp! Jag kan inte komma på en endaste bok som innehåller spöken och som jag läst... (förutom Harry Potter) Jag är ledsen, men måste säga pass på den här frågan också :(
 8. Vem är din favoritmördare?
 9. Förlåt Miriam, men måste sno ditt svar en gång till. Det står helt still i mitt huvud och det finns ingen annan som jag kan komma på just nu som jag kan kalla favorit. Snape blir mitt svar alltså. 

// Frida

2013-11-19

Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday anordnas varje tisdag av bloggen The Broke and The Bookish och går ut på att man ska lista sina topp 10 inom ett valt ämne. Veckans ämne är "Topp tio böcker som jag rekommenderar".


Seraphina (Seraphina, #1) Code Name Verity Finnikin of the Rock (Lumatere Chronicles, #1) Berövad

Seraphina - Rachel Hartman
Fantasy. Drakar. Magiskt språk. Spännande världsuppbyggnad. Älskvärda karaktärer. Seraphina har allt det där och lite till. Rekommenderar den verkligen!

Code Name Verity - Elizabeth Wein
En spännande tvist på ett annars väldigt uttjatat ämne. Det briljanta språket samt de älskvärda huvudkaraktärerna och deras gripande historia gjorde att boken fick en speciell plats i mitt hjärta. Läs, läs, läs! 

Finnikin of the Rock - Melina Marchetta
En hjärtskärande och otroligt vacker karaktärsdriven fantasyberättelse som får en att tappa andan. Jag älskar den här boken något otroligt. Melina Marchetta gör mig aldrig besviken. 

Berövad - Liz Coley
Gripande och tankeväckande historia som stannar kvar hos en långt efter att man läst ut den. Är du sugen på en mörk contemporary, men som ändå aldrig blir sådär jobbigt tung som vissa böcker kan bli, rekommenderar jag verkligen den här. 

Sagoberättaren Cirkeln (Engelsfors, #1) Only väg is upp

Sagoberättaren - Antonia Michaelis
En magiskt bra bok med den sorgligaste och vackraste kärlekshistoria jag någonsin stött på. Den lämnade mig både sönderkrossad och lycklig och jag ville aldrig någonsin att den skulle ta slut. Har ni inte redan läst den tycker jag att ni borde göra det. Nu. 

Engelsfortrilogin - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Jag var tveksam till en början, men ju mer jag läste desto mer förälskad blev jag i historien om de utvalda. Jag kan nog faktiskt gå så långt som att säga att det är den bästa svenska bokserie jag någonsin läst. 

Only väg is upp - Emmy Abrahamson
En skratta-rakt-ut-bok som får en att bli bubbligt lycklig och vilja flytta till London med detsamma. Har inte sett den här boken särskilt mycket bland bokbloggare och det är synd, för den är riktigt mysig och bra. Perfekt läsning så här i novembermörkret. 

Divergent (Divergent, #1) The Assassin's Curse (The Assassin's Curse, #1) A Game of Thrones (A Song of Ice and Fire, #1)

Divergenttrilogin - Veronica Roth
Känns kanske lite onödigt att ha med den här, men det är faktiskt en av de bästa serier jag läst någonsin så den bara måste få vara med. Är ju extra aktuell just nu i och med att sista boken släpptes nyss och filmen som kommer i mars. 

The Assassin's Curse - Cassandra Rose Clarke
En fartfylld och mysig historia som utspelar sig i en magisk värld med pirater, magiker, helkonstiga varelser och lönnmördare. Om du är trött på de typiska paranormal romance-böckerna eller dystopierna som knappt går att skilja på längre, tycker jag verkligen att du ska ge den här duologin en chans. Det är den värd. 

A Game of Thrones - George R.R Martin
En något avskräckande tegelsten som döljer en helt magnifik historia. George R. R Martin är magiskt bra på att skapa flerdimensionella karaktärer, spännande världar och intriger, samt på att krossa ditt hjärta i miljontals små bitar. Förvänta dig alltid det värsta och multiplicera det med hundra, så är du  redo att kasta dig in i den här fantastiska serien.

//Frida 


2013-11-18

Nya YA-boksläpp 18/11 - 24/11

World After (Penryn & the End of Days, #2)
World After (Penryn & the End of Days #2) - Susan Ee

In this sequel to the bestselling fantasy thriller, Angelfall, the survivors of the angel apocalypse begin to scrape back together what's left of the modern world.

When a group of people capture Penryn's sister Paige, thinking she's a monster, the situation ends in a massacre. Paige disappears. Humans are terrified. Mom is heartbroken.

Penryn drives through the streets of San Francisco looking for Paige. Why are the streets so empty? Where is everybody? Her search leads her into the heart of the angels' secret plans where she catches a glimpse of their motivations, and learns the horrifying extent to which the angels are willing to go.

Meanwhile, Raffe hunts for his wings. Without them, he can't rejoin the angels, can't take his rightful place as one of their leaders. When faced with recapturing his wings or helping Penryn survive, which will he choose?
Fler nya boksläpp

The Fiery Heart (Bloodlines, #4) What to Buy the Shadowhunter Who Has Everything [And Who You're Not Officially Dating Anyway] (The Bane Chronicles, #8) Horizon (Soul Seekers, #4) The Captive Maiden (Fairy Tales, #4)
He Said, She Said Soulless: The Manga, Vol. 3

Vill läsa

Frida: En väldigt lugn vecka! Är faktiskt bara intresserad av World After och Magnus Bane novellen. 

Finast omslag

Frida: Tycker väldigt mycket om omslaget till World After. Enkelt, men snyggt. Gillar den brinnande klänningen på Horizons omslag också. 

Vill inte läsa

Frida: He Said, She Said och The Captive Maiden är jag ganska så säker på att jag inte kommer att läsa. 

Fulast omslag

Frida: The Captive Maiden. Vad är det där för konstig pose?