2013-09-30

Nya YA-boksläpp 30/9 - 6/10

Perfect Ruin (Internment Chronicles, #1)

Perfect Ruin (The Internment Chronicles #1) - Lauren DeStefano


On Internment, the floating island in the clouds where 16-year-old Morgan Stockhour lives, getting too close to the edge can lead to madness. Even though Morgan's older brother, Lex, was a Jumper, Morgan vows never to end up like him. She tries her best not to mind that her life is orderly and boring, and if she ever wonders about the ground, and why it is forbidden, she takes solace in best friend Pen and her betrothed, Basil.

Then a murder, the first in a generation, rocks the city. With whispers swirling and fear on the wind, Morgan can no longer stop herself from investigating, especially when she meets Judas. He is the boy being blamed for the murder — betrothed to the victim — but Morgan is convinced of his innocence. Secrets lay at the heart of Internment, but nothing can prepare Morgan for what she will find — or who she will lose.

Fler nya boksläpp

Darkness Fades (Darkness Falls, #3) Clockwork Prince (The Infernal Devices: Manga, #2)  Countdown Endless Knight (The Arcana Chronicles, #2)
Unbreakable (Legion, #1) Made of Stars Wild Cards (Wild Cards, #1) Hideous Love: The Story of the Girl Who Wrote Frankenstein
Fault Line How to Love Man Made Boy Hereafter (Shadowlands, #2)
Shadowlark (Skylark, #2) Blackout The Enchanter Heir (The Heir Chronicles, #4) Exile (Keeper of the Lost Cities, #2)
Midnight City (Conquered Earth, #1) Endless (Embrace, #4) Allure (The Hoodoo Apprentice #2) Entangled
The Girl Who Soared Over Fairyland and Cut the Moon in Two (Fairyland, #3) Picture Me Gone Pretenders (Pretenders, #1) Russian Roulette: The Story of an Assassin (Alex Rider, #10)
Zom-B Baby (Zom-B, #5) Finding Home Goodbye, Rebel Blue Blue Moon
Hero (Woodcutter Sisters #2) Six Months Later The Rule of Thirds Everything Breaks
Sick Witch Fall (Witch Song, #3) Stained The Beautiful and the Damned

Svenska böcker/översättningar


 

Vill läsa

Agnes: Ska vara helt ärlig och säga att jag inte har så jättebra koll på böckerna som släpps den här veckan. Har haft problem med datorn ganska länge, men nu har jag äntligen fått den fixad. Det är i alla fall några böcker som fångade mitt intresse den här veckan, bland annat Perfect Ruin, Fault Line, Midnight City, Törnrosens Nyckel, Stained och Everything Breaks.

Frida: Många böcker även den här veckan, men inte så många som fångade mitt intresse. Det kanske har blivit lite för mycket böcker de senaste veckorna så att intresset svalnat en aning..

Perfect Ruin: Har inte läst Lauren DeStefanos andra serie än, som jag vet att många tycker väldigt mycket om, men den här låter faktiskt också riktigt spännande!
Countdown: Låter lite Hungerspelsliknande med två ungdomar som tvingas delta i något slags brutalt underjordiskt spel som direktsänds i tv. Är inte helt säker på om jag vill läsa eller inte, men lite nyfiken är jag.
Unbreakable: Hm.. Är lite tveksam till den här. Handlingen låter helt okej, men är ändå inte riktigt säker på om det är min typ av bok. Ska nog invänta lite recensioner.
Midnight City: Jorden har blivit invaderad av aliens och alla vuxna har försvunnit. Låter ganska spännande. Ska invänta recensioner.
The Girl Who Soared Over Fairyland and Cut the Moon in Two: Tredje delen i en middle-grade fantasyserie med underbara titlar och omslag. Är väldigt nyfiken på den! 
Törnrosens nyckel: Läser just nu och än så länge är den underbart mysig. Väldigt mycket Narnia-feeling över den.

Finast omslag


Agnes: Vet inte om jag tycker något omslag den här veckan är så speciellt, men om jag ska säga ett får det bli The Beautiful and the Damned.


Frida: Gillar faktiskt omslaget till Perfect Ruin väldigt mycket pga alla detaljer i mönstret. Även Finding Home, Goodbye Rebel Blue och The Girl Who Soared Over Fairyland and Cut the Moon in Two.

Vill inte läsa


Agnes: Endless, Wild Cards, Sick, Darkness Fades...


Frida: En hel del böcker som jag varken vet om jag vill eller inte vill läsa den här veckan. Men tror nog att Fault Line, Sick, Made of Stars och Hideous Love inte är något för mig.

Fulast omslag

Agnes: Omslagen till Endless Knight och Darkness Fades är tråkiga.


Frida: Hm.. Svårt! Omslagen till Picture Me Gone, Pretenders, Russian Roulette och Sick faller mig inte riktigt i smaken. 

Nytt i bokhyllan: Bokmässan! :D

Det blev en hel del böcker under bokmässan - tio böcker som jag köpte själv plus en välfylld goodiebag som jag fick på bloggträffen. 

Första dagens bokköp + lite bokmärken, vykort och en tygkasse som jag fick när jag köpte böcker. 


The Fault in Our Stars - John Green

Känns som att jag är den sista personen i universum med att köpa den här, men nu äntligen är den min. Har läskigt höga förväntningar på den, men förhoppningsvis tycker jag lika mycket om den som alla andra. 

Every Day - David Levithan

Har velat läsa något av Levithan en mindre evighet och eftersom jag hört mycket gott om den här tänkte jag att den kunde vara bra att börja med. 

The Perks of Being a Wallflower - Stephen Chbosky

Har velat ha den här hur länge som helst, men det har aldrig blivit av att jag köpt den. Men nu så! Älskade filmen och hoppas att jag ska tycka lika mycket om boken. Gillar den här omslagsversionen väldigt mycket också. 

Den gröna cirkeln - Stefan Casta

Fick den fristående fortsättningen, Under tiden, i julklapp förra året, men vill väldigt gärna läsa första boken innan jag tar tag i den, så när jag hittade den här i Oplas monter slog jag till. 

Låt vargarna komma - Carol Rifka Brunt

Iii! Äntligen har jag boken i min hand! Omslaget är om möjligt ännu finare i verkligheten och jag hoppas innerligt att jag ska tycka lika mycket om historien som alla andra. 

Törnrosens nyckel - Tone Almhjell

En av böckerna som jag hade med i "5 svenska översättningar/böcker jag är nyfiken på"-inlägget. Har redan börjat läsa och den är precis så mysig och bra som jag hoppats på. Har saknat middle-grade fantasy! 

Dödens stad - Peter Bergting

Sista delen i Legenden om Morwhayle trilogin. Ska bli spännande att se hur allt slutar! Fick dessutom boken signerad under mässan,vilket ni kunde se i förra inlägget. 

Berättelser från Engelsfors + Mönstrens bok

Har redan läst, men eftersom jag tyckte så mycket om seriealbumet ville jag självklart ha ett eget exemplar. Fick även det signerat! Skrivboken "Mönstrens bok" var helt enkelt för fin för att inte köpas. 

Chanslös och Hemlös - Gail Carriger

Andra och tredje delen i serien Parasollprotektoratet. Har redan läst andra boken och ser väldigt mycket fram emot den tredje. En av mina favoritserier!

Boknörd - Ett spel med 256 bokfrågor

Ett gulligt frågespel som jag fick med mig från bokbloggsminglet på fredagen. Mellan Raderna-goodiebag + innehåll


Bilder som inte angår mig - Felicia Stenroth

Bok som jag vann i "lista ut författaren"-tävlingen som Tova höll i.

Den femte vågen - Rick Yancey

Har länge varit nyfiken på den här och hoppas att den är så bra som alla säger. 

Mitt bultande hjärta - Alf Kjetil Walgermo

Gissar att den här egentligen riktar sig till lite yngre läsare, men har hört mycket gott om den så är ganska så nyfiken. 

Lögnen på femte våningen - Do van Ranst

Har aldrig hört talas om den här tidigare, men gissar att den är för ganska mycket yngre läsare. Får se om jag läser eller kanske ger bort till någon som den passar bättre till. 

Flyt som en fjäril och stick som ett bi - Elin Nilsson

Ännu en bok som jag inte hört talas om tidigare och som jag också tror är tänkt för lite yngre
läsare. Verkar handla mycket om simning och eftersom simning var en stor del av mitt liv när jag var mindre kan jag tänka mig att den ändå kan vara lite rolig att läsa. 

Avgrundens änglar - Magnus Nordin

Magnus Nordins nya! Har inte hört jättemycket om den, men tror att den kan vara bra. 

Jag vill veta var stockrosorna kommer ifrån - Amanda Svensson 

Novell från Novellix! Har aldrig läst någon sådan tidigare så det ska bli spännande. 

Världens sötaste Findus-kasse som jag köpte i Opals monter. 


Det var alla böcker jag hade att visa den här gången och nu kommer det nog att dröja ett tag innan jag köper fler böcker (förutom Allegiant då...). Ser väldigt mycket fram emot att läsa många av böckerna!

Har ni läst någon av dessa? Vad tyckte ni i så fall? 

//Frida


2013-09-29

Bokmässan 2013

Nu är bokmässan slut för min del och det har varit två helt fantastiska dagar. Jag längtar redan till nästa år! Det är något så speciellt med bokmässan - att vara omgiven av bokälskare och böcker! Roligast var helt klart att träffa alla andra bokbloggare på de två träffarna. Så synd att vi bor så långt ifrån varandra och på så sätt kan ses så sällan. Bokbloggsträffar är ju för underbara! 

Tidigt på fredagsmorgonen tog jag tåget från Halmstad till Göteborg och vid halv tio var jag på plats på mässan. Ungefär tio minuter senare hade jag händerna fulla med kassar med böcker och efterhand som dagen gick ökade antalet, vilket resulterade i enorm värk i axlar och nacke. Men det var det värt! (Book haul kommer imorgon!) Förutom att köpa böcker traskade jag omkring bland montrarna, gick på monterprogram och signeringar. Jag lyssnade bland annat på Peter Bergting, Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck och Berättelser från Engelsfors-gänget. Träffade också Jenny Jägerfeld och Boel Bermann! Allt var verkligen superskoj, men framåt eftermiddagen började det bli lite tråkigt att gå runt själv. Man vill ju ha någon att prata och dela upplevelsen med. 


På lördagen gick jag runt med Ebba, Anna och Emelie. Var extremt trött på att bara ha mig själv som sällskap, så det var superskoj att få gå med dem. Sjukt trevliga och underbara alla tre! Under dagen var det dessutom två bokbloggsträffar, en officiell och en inofficiell. Precis som jag skrev i början är det otroligt roligt att träffa andra bokbloggare. Tova och Ingerun hade ordnat jättefint på den officiella träffen med författarintervjuer, goodiebags och bok-och snacksbord. Tummen upp för att att Anna fixade en inofficiell träff också eftersom man fick träffa alla som inte kunde gå på den officiella. Väldigt skoj! :D

På den officiella träffen var det först intervju med Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck. Jag hade redan lyssnat på dem på fredagen, men det var lika roligt andra gången. De är så härliga båda två! På eftermiddagen var det först en mycket rolig och lyckad intervju med Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren och efter det en intressant frågestund med Karin Lemon, förläggare på Bonnier Carlsen. Den sista halvtimmen var det Google Hangout med Kristin Cashore! Jag träffade henne i Kristianstad förra året, men det var självklart superkul att få höra henne berätta om böckerna, sitt skrivande och liknande igen. Hon är så härlig! 


Trots att jag släpade runt på kameran hela dagen blev det inte så många bilder. Lite synd, men jag glömmer så lätt bort att fota eftersom jag är så uppe i det som händer. ^^ Här är i alla fall lite bilder som jag tog:Avslutar med en bild, som jag lånat från Anna (Readingthisworld), på alla awesomiga bokbloggare! Det var superduperkul att träffa er allihop och jag längtar redan till nästa år! :D 


// Frida