2013-04-29

Nya YA-boksläpp 29/4 - 5/5

The Ward (The Ward #1) - Jordana Frankel

Sixteen-year-old Ren is a daredevil mobile racer who will risk everything to survive in the Ward, what remains of a water-logged Manhattan. To save her sister, who is suffering from a deadly illness thought to be caused by years of pollution, Ren accepts a secret mission from the government: to search for a freshwater source in the Ward, with the hope of it leading to a cure.

However, she never expects that her search will lead to dangerous encounters with a passionate young scientist; a web of deceit and lies; and an earth-shattering mystery that’s lurking deep beneath the water’s rippling surface.

Jordana Frankel’s ambitious debut novel and the first in a two-book series, The Ward is arresting, cinematic, and thrilling—perfect for fans of Scott Westerfeld or Ann Aguirre.Fler nya boksläpp:
This Girl (Slammed, #3) The Program (The Program, #1)  Sweet Peril (The Sweet Trilogy, #2) The Eternity Cure (Blood of Eden, #2)
Belonging (Temptation, #2) The Boyfriend App Gorgeous The Last Academy
Life After Theft Our Song The Loop If I Should Die (Revenants, #3)
Game. Set. Match. (Outer Banks Tennis Academy, #1)  

Vill läsa

Agnes: Finns inte så många den här veckan som jag känner mig speciellt sugen på, men är ganska nyfiken på Hemlös och If I Should Die. The Ward verkar också riktigt intressant.

Frida: Framförallt The Ward och The Program. Tycker att de låter riktigt spännande båda två. The Eternity Cure, This Girl och If I Should Die är jag också intresserad av, men måste läsa de andra böckerna i serierna först. ^^ Måste ta och läsa Chanslös snart också, så att jag kan läsa Hemlös. Tyckte riktigt mycket om första boken i serien, Själlös, och hoppas på att tvåan och trean är lika bra.

Finast omslag

Agnes: Tycker om omslaget till The Ward.

Frida: Gillar faktiskt enkelheten i omslaget till The Eternity Cure (även om jag är lite irriterad över att de ändrade omslagsdesign...).

Vill inte läsa

Agnes: The Boyfriend App.

Frida: Game. Set. Match låter inte riktigt som min typ av bok.

Fulast omslag

Agnes: Gillar inte omslaget Life After Theft.

Frida: Får bli Game. Set. Match här också!


2013-04-24

Nytt i bokhyllan :)

Gjorde en liten beställning för någon vecka sedan. Dels för att jag inte köpt några böcker på väldigt länge känns det som, men också för att två efterlängtade uppföljare äntligen har släppts. Utöver det har det har jag fått två andra böcker och det är ju aldrig fel :)


Naturals - Tiffany Triutt

Har sett fram emot den här boken ganska länge nu. Gillade första boken, Chosen Ones, riktigt mycket så jag hoppas att den här kan vara minst lika bra. Ett stort plus är det grymt snygga omslaget.

Fractured - Teri Terry

Åh, äntligen! Älskade verkligen första boken och kastade mig över denna så fort jag fick hem den. Än så länge har jag inte blivit besviken, men precis som med Slated får jag tvinga mig själv att göra pauser i läsandet för att inte läsa ut den för fort...


Mystic City - Theo Lawrence

Har faktiskt noll koll på vad den här ska handla om, men tycker omslaget är jättefint så kände mig tvungen att beställa hem den^^ Får hoppas på att den kan vara lika bra som den är fin.

Nattens Cirkus - Erin Morgenstern

Den här boken fick jag av mormor, som tyckte den var väldigt bra. Förhoppningsvis gillar jag den lika mycket som henne.


Särskild - Nene Ormes

Var en sväng i Malmö och passade på att kika in i Science Fiction bokhandeln. Fick ett signerat exemplar av Särskild av min pojkvän, som råkar vara kusin med ingen mindre än Nene Ormes själv!

Pure - Julianna Baggott

Tråkigt nog var den här boken lite skadad när jag fick den, men det betyder ju inte att innehållet är mindre bra för det. Den låter intressant så jag hoppas på det bästa.


//Agnes

Waiting On Wednesday

Waiting on Wednesday startades av Jill på bloggen Breaking the Spine och går ut på att visa en kommande bok som man längtat lite extra efter. 

How My Summer Went Up in Flames

How My Summer Went Up in Flames - Jennifer Salvato Doktorski
Releasedatum: 7 maj 2013

First she lost her heart. Then she lost her mind. And now she’s on a road trip to win back her ex. This debut novel’s packed with drama and romance!

Rosie’s always been impulsive. She didn’t intend to set her cheating ex-boyfriend’s car on fire. And she never thought her attempts to make amends could be considered stalking. So when she’s served with a temporary restraining order on the first day of summer vacation, she’s heartbroken—and furious.

To put distance between Rosie and her ex, Rosie’s parents send her on a cross-country road trip with responsible, reliable neighbor Matty and his two friends. Forget freedom of the road, Rosie wants to hitchhike home and win back her ex. But her determination starts to dwindle with each passing mile. Because Rosie’s spark of anger? It may have just ignited a romance with someone new…

Kommentar

Ända sedan jag läste ut Amy and Roger's Epic Detour har jag letat efter fler mysiga road-trip böcker, men inte riktigt hittat någon som jag fastnat tillräckligt mycket för. Nu har jag dock hittat en som jag kan tänka mig att köpa hem direkt när den släpps, nämligen How My Summer Went Up in Flames. Den verkar innehålla precis allt det som jag vill att en road-trip bok ska ha: En stor dos humor blandat med kärlek och drama. 

// Frida

2013-04-23

Liebster Blog Award


Vi fick utmärkelsen av FridaFridas bokhylla. Supermånga tack! Vi tycker mycket om din blogg också! :) 

Utmärkelsen går ut på att man ska svara på 9 frågor och sedan skicka den 
vidare.

1. Vad ville du bli när du var liten? 

Agnes: Ville bli en del skumma och så här i efterhand väldigt tråkiga saker som optiker och nunna^^ 

Frida: Allt möjligt! Ändrade mig hela tiden. Ena dagen ville jag bli brandman, för att nästa dag vilja bli sjöjungfru. ^^ Tror dock att viljan att bli delfinskötare höll i sig längst.


2. Vad är du idag? 

Agnes: Nyfiken på allt vad livet har att erbjuda.

Frida: En glad liten prick som går sista året på gymnasiet. 

3. Vart vill du helst resa? Agnes: Australien. Vill så sjukt gärna åka dit.

Frida: Australien! Har alltid varit mitt drömresmål. London ligger också i topp på min lista. 

4. Var ser du dig själv om fem år? 

Agnes: Usch, svårt... Om man får drömma lite jobbar jag på något sätt med böcker eller konst eller både och. 

Frida: Sådana här frågor är så svåra... Förhoppningsvis har jag hunnit resa runt lite i världen (Australien!) och har börjat plugga vidare på någon trevlig högskola/universitet. Exakt vad det är jag pluggar till återstår att se. 

5. Rött eller vitt? 

Agnes: Vin? Inget. Om det gäller färg tycker jag nog bäst om rött.

Frida: Antar att det handlar om vin och i så fall inget av dem. Är det färg det är fråga om så säger jag en blandning, alltså rosa ;) 

6. Sommar eller vinter


Agnes: Hatar att frysa så helt klart sommar. Just nu längtar jag som en galning...

Frida: Sommar! Älskar allt som har med sommaren att göra. Förutom alla småkryp som helt plötsligt finns överallt.

7. Skog eller hav? 

Agnes: Älskar havet, men säger ändå skog. Har alltid känt mig dragen till skogen av någon anledning och en av mina drömmar är att någon gång bo ute i skogen eller åtminstone intill en stor skog.Frida: Svårt, men det får nog bli hav. Har alltid älskat vatten och att simma. Ville ju som sagt bli sjöjungfru när jag var liten också, så havet borde passa mig bäst då. ^^ 

8. Vad gör dig ledsen? 

Agnes: Mycket, men som tur är finns det fler saker som gör mig glad.

Frida: Alldeles för många saker. 

9. Vad är det bästa du vet? 

Agnes: Min familj, mina fina vänner och pojkvännen är det bästa jag vet. Alla underbara böcker som finns, att skriva, måla och träna är annat som får mig att må bra.

Frida:  Mina underbara vänner och familj, resor, träning, böcker och tv-serier är några av de saker som gör mig väldigt glad och som jag tycker mycket om! 


Vi har sett den här utmärkelsen på så många bloggar den senaste tiden att vi inte riktigt kommer ihåg vilka som fått/inte fått, så istället för att skicka vidare den till specifika bloggar, skickar vi en stor kram till ALLA underbara bokbloggar som finns där ute. Ni förtjänar den här utmärkelsen allihop. 


// Agnes & Frida

Minirecensioner x 2

Anna Dressed in Blood (Anna, #1)The Water Bride -  a Cas Lowood story by Kendare Blake

Den här novellen kom jag över i samband med YASH. Först tänkte jag inte läsa den eftersom den utspelar sig mellan Anna Dressed in Blood och Girl of Nightmares och jag har inte läst någon av dem, men såklart kunde jag inte hålla mig ifrån den. Kanske att den innehöll någon liten spoiler, men jag är ändå superglad att jag läste den för jag tyckte riktigt mycket om den! Särskilt språket och stämningen.


Novellen utspelar sig under Spring Break i någon stad nära havet. Cas och hans vänner, Thomas och Carmel, är där för att undersöka några mystiska dödsfall. Det är kanske inte världens mest spännande historia, men jag rycktes ändå med och den var rätt så kuslig på sina ställen. Blev helt klart mer pepp på att läsa Anna Dressed in Blood efter att ha läst The Water Bride, så sannolikheten är stor att den följer med redan vid nästa bokbeställning.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Harry Potter: The Prequel (Harry Potter, #0.5)Harry Potter: The Prequel (Harry Potter 0.5) by J.K. Rowling

Åh, vad jag älskar den här korta berättelsen! Det hinner inte hända mycket på de 4 sidorna, men själva känslan som finns i novellen är underbar. Och att få läsa om Sirius och James! En liten, liten del i mig önskar att Rowling ska skriva mer om tiden innan Harry, även fast hon själv sagt att hon aldrig kommer att göra det eftersom hon inte gillar prequels. Samtidigt tycker jag om att det inte finns något längre skrivet. Man får helt enkelt fantisera ihop det själv och det är inte så dåligt det heller.


// Frida

2013-04-22

Nya YA-boksläpp 22/4 - 28/4

The Elite (The Selection, #2)
The Elite (The Selection #2) - Kiera Cass


Thirty-five girls came to the palace to compete in the Selection. All but six have been sent home. And only one will get to marry Prince Maxon and be crowned princess of Illea.

America still isn’t sure where her heart lies. When she’s with Maxon, she’s swept up in their new and breathless romance, and can’t dream of being with anyone else. But whenever she sees Aspen standing guard around the palace, and is overcome with memories of the life they planned to share. With the group narrowed down to the Elite, the other girls are even more determined to win Maxon over—and time is running out for America to decide.

Just when America is sure she’s made her choice, a devastating loss makes her question everything again. And while she’s struggling to imagine her future, the violent rebels that are determined to overthrow the monarchy are growing stronger and their plans could destroy her chance at any kind of happy ending.

Fler nya boksläpp

Crush (Crash, #3) Chosen at Nightfall (Shadow Falls, #5) Unbreakable (Unraveling, #2) The Rules (Project Paper Doll, #1)
Natural Born Angel (Immortal City, #2) Acid  Arclight The Silver Dream: An Interworld Novel
New Moon: The Graphic Novel, Vol. 1 (Twilight: The Graphic Novel, #3) Darkness, Kindled (Fire Spirits, #4) Pretty Dark Nothing How Zoe Made Her Dreams (Mostly) Come True
Echo Blood Awakening (Blood Prophecy #2) How I Lost You Spirit's Chosen (Spirit's Princess, #2)


Vill läsa

Agnes: Finns inte så jättemånga den här veckan som jag känner mig så speciellt sugen på, men en del verkar ändå lite intressanta som till exempel Pretty Dark Nothing, Natural Born Angel (har sedan länge varit sugen på första delen i serien, Immortal City), Chosen at Nightfall och The Elite (måste dock läsa första delen i serien först).

Frida: The Elite! Åh, vad jag har längtat efter fortsättningen till The Selection. Tyckte väldigt mycket om första boken och hoppas på att denna är minst lika bra. Skadar ju inte att omslaget är otroligt vackert också. Ska beställas hem vid nästa bokbeställning, garanterat! :D Utöver The Elite är jag intresserad av Acid, The Rules, How I Lost You, How Zoe Made her Dreams (Mostly) Come True, Shadow Falls-serien (Chosen at Nightfall) och Crash-serien (Crush) också. 

Finast omslag


Agnes: Gillar omslaget till The Elite väldigt mycket.

Frida: The Elite. Helt klart. Älskar det omslaget, såå vackert! Gillar omslaget till Acid också. Ser härligt badass ut ^^  


Vill inte läsa


Agnes: Blood Awakening och Unbreakable är nog inget för mig.

Frida: Echo, Blood Awakening, Unbreakable och Spirit's Chosen fångade inte mitt intresse. 


Fulast omslag


Agnes: Haha, Unbreakable... Usch!

Frida: Echo. Gillar inte alls det omslaget. Är inget fan av omslagen till Blood Awakening eller Sprit's Chosen heller.

2013-04-20

What Really Happened in Peru

What Really Happened in Peru (The Bane Chronicles, #1)Titel: What Really Happened in Peru (The Bane Chronicles Part 1)
Författare: Cassandra Clare & Sarah Rees Brennan
Antal sidor: 40
Förlag: McElderry Books
Utgivningsår: 2013

Fans of The Mortal Instruments and The Infernal Devices know that Magnus Bane is banned from Peru—and now they can find out why. One of ten adventures in The Bane Chronicles.

Det här är alltså den första, av tio noveller om Magnus Bane, känd från The Mortal Instruments-serien. Alla som har läst The Mortal Instuments vet att Magnus blev bannlyst från Peru av någon anledning som vi aldrig har fått veta, men nu tyckte Cassandra Clare att det var dags att ge oss hela historien, ur Magnus PoV. 

Novellen är indelad i ett flertal mindre "kapitel" och trots de ynka 40 sidorna lyckas Clare och Brennan få med en hel massa galna äventyr som Magnus varit med om i Peru. Självklart har Magnus huvudrollen, men hans vän Ragnor Fell får också han mycket plats och stjäl strålkastarljuset många gånger. Inte mig emot. Tyckte verkligen om båda två och kemin mellan dem. Catarina Loss, en annan av Magnus vänner skymtar förbi några gånger också. Trots att hennes karaktär inte alls är lika färgstark som de andra två gillar jag henne. Hon kom med en hel del roliga kommentarer och relationen mellan henne, Ragnor och Magnus är underbar. 

Språket är fartfyllt, enkelt och roligt. Framförallt roligt. Det märks att fokus ligger på att försöka få det mesta så roligt, helskruvat och galet som möjligt. Visst kan det bli lite för mycket, men i en så här kort novell funkar det hur bra som helst. Man hinner helt enkelt inte tröttna. 

Sammanfattat är What really happened in Peru, en fartfylld och rolig novell. Gillar man Magnus Bane och helknasiga händelser, kommer man troligtvis att tycka om den här. 

Favoritcitat

"You told us to leave you in the desert, because you wanted to start a new life as a cactus"


// Frida


2013-04-18

Divergent #3 har fått ett namn...

Idag avslöjade Veronica Roth äntligen titeln på Divergent #3 i en video (vilken ni hittar härpå USA Today. Emergent, Convergent, Resergent och Detergent är några av många titelgissningar som hoppat omkring på olika Divergent-relaterade sidor,  men självklart blev den slutgiltiga titeln något helt annat. Nämligen... Jag tycker faktiskt riktigt mycket om titeln. Visst är det lite synd att den inte slutar med -ent som de två tidigare böckerna gjort, men jag tycker ändå inte att det gör så mycket. Uttalsmässigt så passar ju titlarna bra ihop. Ska bli otroligt spännande att se hur omslaget kommer att bli också och jag  hoppas att det också släpps snart. 

Vad tycker ni om titeln? 


// Frida

2013-04-16

Nya YA-boksläpp 15/4 - 21/4

Taken (Taken, #1)
Taken (Taken #1) - Erin Bowman


There are no men in Claysoot. There are boys—but every one of them vanishes at midnight on his eighteenth birthday. The ground shakes, the wind howls, a blinding light descends…and he’s gone.

They call it the Heist.

Gray Weathersby’s eighteenth birthday is mere months away, and he’s prepared to meet his fate–until he finds a strange note from his mother and starts to question everything he’s been raised to accept: the Council leaders and their obvious secrets. The Heist itself. And what lies beyond the Wall that surrounds Claysoot–a structure that no one can cross and survive.

Climbing the Wall is suicide, but what comes after the Heist could be worse. Should he sit back and wait to be taken–or risk everything on the hope of the other side?Fler nya boksläpp

 Dead Silence (The Body Finder, #4) Fyre (Septimus Heap, #7) True (Elixir, #3) What Really Happened in Peru (The Bane Chronicles, #1)
Furious The Symptoms of My Insanity Breath (Riders of the Apocalypse, #4) Game (Jasper Dent, #2)
The Grass Is Always Greener (Belles, #3)  Nobody's Secret Saeculum (Häftad med flikar) Time Riders 1 (inbunden)


Vill läsa:


Agnes: Är väldigt sugen på Dead Silence. Gillar serien riktigt mycket, även om det var ett tag sedan jag läste de två första böckerna; den tredje ligger fortfarande och väntar i hyllan på att få läsas. Taken är också en bok jag skulle vilja läsa.

Frida: Har längtat riktigt mycket efter att Taken skulle släppas. Omslaget är riktigt fint och handlingen låter spännande. Får aldrig nog av dystopier. 
What Really Happened in Peru och Furious ligger också högt upp på min lista.

Finast omslag

Agnes: Vet inte om jag tycker något av omslagen denna veckan är så speciellt, men Taken är rätt fint och jag gilar den härliga färgen på bladet hos Dead Silence.

Frida: Taken. Gillar hur trädet speglas i golvet och så är det fina färgtoner. 

Vill inte läsa

Agnes: Av någon skum anledning har jag de två första böckerna i Septimus Heap-serien, men de kommer troligtvis aldrig att bli lästa, så jag får väl säga Fyre.

Frida: Böcker som handlar om seriemördare, eller i det här fallet en seriemördares son, är nog inte något jag skulle plocka upp i första taget.. 

Fulast omslag


Agnes: What Really Happened in Peru. Trist!
Frida: Tror nog att jag gillar omslaget till Fyre minst den här veckan.