2012-11-30

Chosen Ones

Titel: Chosen Ones
Författare: Tiffany Truitt
Serie: The Lost Souls #1


 Life is bleak but uncomplicated for sixteen-year-old Tess, living in a not-too-distant future where the government, faced with humanity's extinction, created the Chosen Ones, artificial beings who are extraordinarily beautiful, unbelievably strong, and unabashedly deadly.

When Tess begins work at Templeton, a Chosen Ones training facility, she meets James, and the attraction is immediate in its intensity, overwhelming in its danger. But there is more to Templeton than Tess ever knew. Can she stand against her oppressors, even if it means giving up the only happiness in her life?


Okej, första recensionen på tiotusen år. Får se hur det här går, känner mig lite ringrostig. 

Hur som helst. Hade superhöga förväntningar på den här boken av någon anledning. Tror det hade att göra med det galet fina omslaget. För som alla vet borde ju alla böcker med snygga omslag automatiskt vara bra, eller hur?^^ Kan faktiskt säga att jag, till skillnad från tidigare gånger, inte blev besviken. Den var kanske inte så otrolig som jag hade hoppats på, men ändå riktigt bra! 

På grund av alla krig som pågått oss människor emellan har regeringen skapat ett slags "supermänniskor", enbart män, som är otroligt vackra, starka och näst intill odödliga, som kallas Chosen Ones. Dessa ska skydda människorna i det krig som pågår mellan olika distrikt, eller vad man nu ska kalla det. Samtidigt har alla mänskliga kvinnor mist sin förmåga att föda barn på normalt sätt, då enda utgången är döden och människor i allmänhet har blivit mindre och mindre värda, fastän de själva inte inser detta. De ser snarare upp till alla Chosen Ones och tror att de är lösningen på alla problem. 

Två stycken som skiljer sig från mängden är Tess, människa, och James, Chosen One. Tycker mycket om båda två. Inga fantastiska karaktärer på något vis, men jag hade väldigt lätt för att relatera till dem. Främst gillar jag att de var två av de få som faktiskt började se genom det nya samhällets alla lögner. Kunde dock störa mig på en del saker och val Tess gjorde. Å andra sidan, var det precis det som gjorde boken spännande.

När jag läste kunde jag inte låta bli att tänka lite på Delirium av Lauren Oliver, som jag tyckte var grymt bra. Mest för att den var uppbyggd på lite samma sätt. I korta drag en dystopi där kärlek är något förbjudet och att gifta sig är en dödssynd. Blev såklart att jag satt och jämförde vissa delar, men egentligen var det inget jag störde mig på. Det fanns ändå så mycket som skiljde böckerna åt för att det skulle vara irriterande på något sätt. En skillnad var att huvudkaraktären i den här boken, Tess, redan tidigt i boken började protestera mot hur samhället såg ut, till skillnad från Lena i Delirium, som faktiskt trodde på alla lögner.

Har lite svårt för att sätta fingret på exakt vad det var som gjorde boken så bra, men det berodde rätt mycket på känslan jag fick när jag läste. Framför allt från miljöerna och det som hände "i bakgrunden", alltså allt man inte riktigt fick veta. Det var något skumt som rörde sig genom hela boken och jag tycker man förstod redan från början att det var något som inte stod rätt till. Det är lite det som gör mig så himla nyfiken på nästa del, Naturals, som kommer ut i april nästa år. Speciellt med tanke på hur den här boken slutade... Kan knappt vänta!


//Agnes

2012-11-29

YA Scavenger Hunt

YA Scavenger Hunt

Kommer ni ihåg att jag tipsade om en tävling vid namn YA Scavenger Hunt i augusti? Idag är det dags igen! Det fungerar på precis samma sätt som förra gången och kortfattat kan man säga att det är en tävling som är till för att man ska upptäcka nya författare och böcker genom att man besöker deras hemsidor för att leta reda på en "hemlig" siffra som behövs för att man ska kunna delta i tävlingen. Mer exakta regler och information om hur tävlingen fungerar hittar ni här.

Tävlingen är öppen för alla och i vinstpotten ligger en massa böcker skrivna av de deltagande författarna. Tävlingen är uppdelad i två delar, och man kan delta i båda två. Det som är lite tråkigt är att det endast är två personer som vinner, så chansen att man vinner är ganska så liten, men det kan vara roligt att delta ändå. Dessutom brukar författarna ha egna mindre tävlingar på sina bloggar och dela med sig av en massa extramaterial från sina böcker, vilket kan vara allt från nyskrivna scener till Cover Reveals. 

Tävlingen startar som sagt idag och är öppen till den 2 december klockan tolv (Pacific Standard Time).
Själv har jag inte hunnit delta ännu, men tänkte ge mig på det ikväll. Tycker att det är en väldigt rolig tävling, och man hittar nästan alltid någon ny författare eller bok som man inte hört talas om innan, och allt extramaterial som författarna lägger ut gör det hela ännu bättre. 

Exempel på böcker som går att vinna: 

   
    

Resten av böckerna kan ni hitta här

// Frida

2012-11-28

The Great Gatsby

The Great Gatsby Titel: The Great Gatsby
Författare: F. Scott Fitzgerald
Serie: -

In 1922, F. Scott Fitzgerald announced his decision to write "somethingnew--something extraordinary and beautiful and simple and intricately patterned." That extraordinary, beautiful, intricately patterned, and above all, simple novel became The Great Gatsby, arguably Fitzgerald's finest work and certainly the book for which he is best known. A portrait of the Jazz Age in all of its decadence and excess, Gatsby captured the spirit of the author's generation and earned itself a permanent place in American mythology. Self-made, self-invented millionaire Jay Gatsby embodies some of Fitzgerald's--and his country's--most abiding obsessions: money, ambition, greed, and the promise of new beginnings. "Gatsby believed in the green light, the orgiastic future that year by year recedes before us. It eluded us then, but that's no matter--tomorrow we will run faster, stretch out our arms farther.... And one fine morning--" Gatsby's rise to glory and eventual fall from grace becomes a kind of cautionary tale about the American Dream.


It's also a love story, of sorts, the narrative of Gatsby's quixotic passion for Daisy Buchanan. The pair meet five years before the novel begins, when Daisy is a legendary young Louisville beauty and Gatsby an impoverished officer. They fall in love, but while Gatsby serves overseas, Daisy marries the brutal, bullying, but extremely rich Tom Buchanan. After the war, Gatsby devotes himself blindly to the pursuit of wealth by whatever means--and to the pursuit of Daisy, which amounts to the same thing. "Her voice is full of money," Gatsby says admiringly, in one of the novel's more famous descriptions. His millions made, Gatsby buys a mansion across Long Island Sound from Daisy's patrician East Egg address, throws lavish parties, and waits for her to appear. When she does, events unfold with all the tragic inevitability of a Greek drama, with detached, cynical neighbor Nick Carraway acting as chorus throughout. Spare, elegantly plotted, and written in crystalline prose, The Great Gatsby is as perfectly satisfying as the best kind of poem.


För ett par veckor sedan fick vi i uppgift i Engelska C att läsa en klassiker. Det fanns en hel del intressanta böcker på litteraturlistan vi fick, men mitt val landade slutligen på The Great Gatsby. Hade sett filmtrailern ett antal gånger och ville gärna hinna läsa boken innan filmen släpps. Visste egentligen inte så mycket om bokens handling när jag började läsa, men trodde det skulle vara  någon typ av kärlekshistoria, och det var det ju på sätt och vis, men The Great Gatsby är verkligen mer än bara en kärlekshistoria. Det är en otroligt djup, och ganska så komplicerad, men oj så fantastisk berättelse.


I början tyckte jag boken var jätteförvirrade, och om det inte varit för att jag läste den i skolan hade jag troligtvis inte fortsatt. Som tur är var jag ju tvungen att fortsätta läsa, och det blev bättre, mycket bättre. Fitzgerald är otroligt skicklig när det kommer till skrivande. Han levde ju själv under den tiden som han skriver om så hans beskrivningar är både levande och trovärdiga. Ibland glömmer man bort att man fortfarande sitter hemma i soffan och att det är 2012 snarare än 1922.

Fitzgeralds sätt att skriva är det som jag tycker allra mest om med boken, och jag älskar att det finns så mycket gömt under ytan. Ibland behövde jag faktiskt lite hjälp från olika analyssidor på internet för att verkligen förstå, men det är lite av charmen med boken. Det finns så mycket att upptäcka och den måste antagligen läsas några gånger till för att man verkligen ska förstå allt.

Precis som med beskrivningarna av samhället, miljöer och likande, är också karaktärerna väldigt trovärdiga och realistiska. Trots att boken är ganska kort lär man känna dem alla väldigt bra, och eftersom Fitzgerald drar ut på att lämna ut viss information om dem ganska länge, och bara ger små hintar, skapar det faktiskt ett spänningsmoment kring karaktärerna.

The Great Gatsby är ingen fartfylld eller särskilt spännande bok, men i just det här fallet gör det ingenting, jag tycker väldigt mycket om den i alla fall. Jag kan fortfarande inte bestämma mig för vilket betyg jag ska ge, för boken växer i mina ögon för varje dag som går och jag skulle gärna vilja läsa om den, nu när jag förstår lite mer. Tror att jag skulle uppskatta den ännu lite mer då.

Så avslutningsvis, ge The Great Gatsby en chans och bli inte förskräckt om den verkar förvirrande till en början. Det bli bättre! Boken har sagts vara en av de största verken någonsin, och det vet jag kanske inte riktigt om jag kan hålla med om, men väldigt bra är den i alla fall. Ska bli otroligt spännande att se filmversionen!
// Frida

2012-11-26

Nya YA-boksläpp 26/11 - 2/12

Touched (Sense Thieves, #1)Touched (Sense Thieves #1) - Corrine Jackson


Remy O’Malley heals people with touch—but every injury she cures becomes her own. Living in a household with an abusive stepfather, she has healed untold numbers of broken bones, burns,and bruises. And then one night her stepfather goes too far.

Being sent to live with her estranged father offers a clean start and she is eager to take it. Enter Asher Blackwell. Once a Protector of Healers, Asher sacrificed his senses to become immortal. Only by killing a Healer can a Protector recover their human senses. Falling in love is against the rules between these two enemies. Because Remy has the power to make Protectors human again, and when they find out, they’ll becoming for her—if Asher doesn’t kill her first.

Fler nya boksläpp:

Elixir (Covenant, #3.5) The Lucky Ones (Bright Young Things, #3) Lullaby (Watersong, #2) Wicked Fate
Revelations (Bloodlines, #3) Trust No One (The 39 Clues: Cahills vs. Vespers, #5) Deadwood Kiss me
Fragile Darkness (Midnight Dragonfly, #3) 


Vill läsa

Agnes: Den här veckan är det framför allt Touched som jag är mest nyfiken på. Elixir och Dödsritten (fast egentligen helst på engelska^^) ligger också på min vill läsa-lista. Annars känner jag mig inte direkt sugen på någon av böckerna den här gången.

Frida: Inte så många böcker den här veckan heller. Rätt skönt faktiskt eftersom det kom så sjukt många nya böcker i oktober. 

Touched: Den bok som jag är mest intresserad av den här veckan. Har inte läst så många böcker, om ens någon, om helare, så tror nog att det kan bli spännande. Tänker dock invänta lite recensioner innan jag bestämmer mig om jag vill köpa den eller inte. 
Elixir: Har ännu inte läst något av Jennifer L Armentrout, men efter allt gott jag hört om hennes böcker, så är jag väldigt intresserad av både serien som den här boken tillhör, och hennes andra serie Lux. 
Lullaby: Känns som det var väldigt nyss första boken i serien, Wake, släpptes, men i vilket fall är jag intresserad av att läsa serien. Gillar sjöjungfruberättelser!
Wicked Fate: Ratade den här direkt på grund av omslaget (tyckte inte att handlingen lät så intressant heller..), men sen såg jag betygen som den fått på goodreads och blev lite nyfiken ändå. Riktigt höga betyg än så länge, men eftersom den inte släppts på riktigt än kan det ju ändras. Får vänta och se helt enkelt. ^^ 
Dödsritten: Har boken hemma, på engelska, men har ännu inte läst. Ser dock väldigt mycket fram emot den eftersom Stiefvater skriver helt fantastiskt. 


Finast omslag

Agnes: Tycker faktiskt mest om omslaget till Deadwood^^ Gillar att det känns så överdrivet dramatiskt, fast egentligen beror det nog mest på att jag älskar träd. Elixirs omslag gillar jag väldigt mycket med.

Frida: Hm.. Står mellan Lullaby och Elixir. Tycker att båda är väldigt fina. 

Vill inte läsa

Agnes: Kiss Me, Revelations och The 39 Clues är nog inget för mig.

Frida: Revelations är jag inte alls intresserad av. Känner inte för att läsa en vampyrbok just nu och dessutom är det tredje delen i en serie.. The 39 Clues och Kiss Me fångade inte heller mitt intresse. 

Fulast omslag

Agnes: Kiss Me och The 39 Clues...! Haha, tror aldrig jag hade plockat upp dem om jag hittat dem. Otroligt tråkiga omslag!

Frida: Wicked Fate tycker jag har ett riktigt fult omslag, men omslagen till Revelations och The 39 Clues är inte mycket bättre. 

2012-11-23

Den glädjelösa ön

Den glädjelösa önTitel: Den glädjelösa ön
Författare: Enrique Fernández
Serie: - 

Milander Dean, en man förföljd av sitt förflutna, anländer till den av havet isolerade och vågpiskade ön Yulkukany.

Där konfronteras Milanders bistra livssyn med en ung flickas livliga fantasi och han dras in i ett märkligt äventyr med mystiska varelser och talande djur.Jag har velat läsa "Den glädjelösa ön" ända sedan jag läste Miriams hyllande recension, vilken ni för övrigt hittar här, så efter att ett flertal gånger lämnat stadsbiblioteket utan den på grund av att den redan var utlånad, bestämde jag mig för att reservera den istället. Bara ett par dagar senare fick jag ett sms om att jag kunde komma och hämta det och knappt hemkommen kastade jag mig över seriealbumet och rörde mig inte ur fläcken förrän jag hade läst ut det. 

Så vad tyckte jag? Jo, det var en väldigt söt och fin liten historia, och tecknarstilen var helt underbar, men tyvärr föll jag inte riktigt lika mycket för seriealbumet som Miriam. Det var något som saknades, men vad vet jag fortfarande inte riktigt. Kanske att det var lite för kort? Allt gick så himla fort och man hann knappt börja innan det var över igen, vilket var lite synd. Hade gärna fått vara liite längre, för man blev aldrig riktigt engagerad i varken historien eller karaktärerna, utan det stannade vid att bara var fint och gulligt. Jag gillar att känna något när jag läser, men tyvärr levde just detta seriealbum inte upp till just det.

Kan jag rekommendera "Den glädjelösa ön"? Jadå! Det var verkligen inget dåligt seriealbum, bara lite väl kort och kanske inte riktigt så fantastiskt som jag väntat mig. Men med lite mindre förväntningar tror jag nog att man kan tycka om det riktigt mycket. Om man är lite osäker kan man ju, som jag, låna det på biblioteket (om den finns där) först och se vad man tycker. Då har man ju inte förlorat något.

Avslutar med lite bilder, så att ni kan se hur tecknarstilen ser ut. Tecknarstilen var nog det jag gillade mest. Är otroligt svag för sådant som är gulligt. ^^ 

// Frida
2012-11-19

Och vinnarna är...

Först och främst - stort tack för att så många ville vara med i vår tävling! Det är verkligen superskoj och får oss bara att vilja ordna fler tävlingar. 

Som ni vet har vi den här gången lottat fram tre vinnare och för att friska upp ert minne kommer här de olika priserna:

Första pris är en valfri bok (hardback) från The Book Depository.
Andra pris är en valfri bok (paperback) från The Book Depository.
Tredje pris är boken Själlös av Gail Carriger (inbunden). Och nu äntligen har vi den stora äran att få presentera våra tre vinnare...

Första pris går till Ellinor!

Andra pris går till Anna G!

Och tredje pris går till Sandra P!


Ett stort Grattis till er alla tre! :D


Och för er som nu inte lyckades kamma hem något pris - ny tävling väntar inom kort så håll utkik! :)

//Agnes och Frida

Nya YA-boksläpp 19/11 - 25/11

Undeadly (The Reaper Diaries, #1)Undeadly (The Reaper Diaries #1) - Michelle Vail


The day I turned 16, my boyfriend-to-be died. I brought him back to life. Then things got a little weird...

Molly Bartolucci wants to blend in, date hottie Rick and keep her zombie-raising abilities on the down-low. Then the god Anubis chooses her to become a reaper—and she accidentally undoes the work of another reaper, Rath. Within days, she's shipped off to the Nekyia Academy, an elite boarding school that trains the best necromancers in the world. And her personal reaping tutor? Rath.

Life at Nekyia has its plusses. Molly has her own personal ghoul, for one. Rick follows her there out of the blue, for another...except, there's something a little off about him. When students at the academy start to die and Rath disappears, Molly starts to wonder if anything is as it seems. Only one thing is certain—-Molly's got an undeadly knack for finding trouble....

THE REAPER DIARIESFler nya boksläpp:

Interview with the Vampire: Claudia's Story  Fables: Werewolves of the Heartland Middle Ground (Awaken, #2) Elemental
Timeless (Transcend Time Saga, #3)  Every Which Way (Sloan Brothers, #1)  Superman, Vol. 1: What Price Tomorrow?  Fifty Writers on Fifty Shades of Grey
  Soulless: The Manga, Vol. 2 (The Parasol Protectorate Manga, #2) Amarok

Vill läsa

Agnes: Den här veckan känner jag knappt för någon av böckerna. Det är inte många som verkar speciellt lockande, men å andra sidan kommer det väldigt få böcker den här gången. Undeadly, Middle Ground och Elemental är hur som helst de enda tre jag vill läsa.

Frida: Undeadly är den enda boken som jag känner att jag verkligen, verkligen vill läsa. Tycker att konceptet låter intressant och att den utspelar sig på en internatskola gör bara det hela ännu bättre. Har första boken i Awaken-serien hemma, så om jag gillar den kommer jag såklart köpa uppföljaren, och är lite intresserad av serien där Timless är tredje boken. Låter som en ganska typisk kärlekshistoria, men fångade ändå mitt intresse. 

Finast omslag

Agnes: Känns lite hemskt att säga det men jag tycker inte att något av veckans omslag är speciellt fint, förutom omslaget till Undeadly. 

Frida: Undeadly är helt klart finast, men måste säga att jag gillar omslaget till Middle Ground också. Väldigt enkelt, på snudd till tråkigt, men ändå fint. 

Vill inte läsa

Agnes: Som sagt är det inte många böcker jag faktiskt vill läsa av den här veckans boksläpp...

Frida: Är inte direkt intresserad av någon av de andra böckerna... 

Fulast omslag

Agnes: Omslaget till Amarok är otroligt tråkigt.

Frida: Fables, Amarok eller Superman. Gillar inte någon av de omslagen. 

2012-11-16

Europe of YA

Förra veckan så hittade jag ett inlägg på Epic Readsmed namnet "The United States of YA", där de helt enkelt gjort en karta med en young adult-bok till varje delstat. Detta tyckte jag var en superrolig idé, och började genast klistra ihop min egen, fast med Europa istället för USA.

 Det var otroligt svårt att hitta en bok till varje land, speciellt en YA-bok, så jag har fått göra en del undantag (finns listade längst ner i inlägget). Jag har själv inte läst alla böcker, så har fått gå efter böckernas beskrivningar, recensioner och vad andra har sagt om dem. Huvudprincipen är att boken ska utspela sig i just det land som den representerar, men eftersom det var lite av en omöjlighet, så finns det en del böcker som bara delvis utspelar sig i landet, eller böcker vars huvudperson, eller annan karaktär, ursprungligen kommer från det landet eller har anknytning till landet. 

Länderna är listade i alfabetisk ordning, förutom Ryssland och Italien som jag lyckades missa och som därav hamnat längst ner. Hoppas ni gillar! :) 


Slovenien och Makedonien: Hittade ingen YA-bok, så istället fick det bli böcker om ländernas folksägner istället.
Montenegro: Boken utspelar sig, vad jag förstått, mestadels i Ryssland, men där finns en karaktär som är kronprins i Montenegro. 
Vitryssland: Science Fiction. Om jag ska vara helt ärlig så är jag tveksam till om den faktiskt utspelar sig i Vitryssland, men eftersom jag inte hittade någon annan fick det bli den ändå. Boken heter i alla fall Vitryssland ^^ 
Kroatien: Middle grade, eller kanske till och med för ännu mindre barn. 

Det var väldigt kul att göra det här inlägget, men samtidigt väldigt jobbigt, och det slog mig hur lite (i alla fall vad jag kunde hitta) YA-böcker det finns som utspelar sig i Europa. Hade varit roligt med lite fler nya böcker, eftersom många av dem jag hittade var rätt gamla och såg allmänt tråkiga ut. 

Epic Reads håller just nu på med att "samla ihop" böcker för att göra ett "Planet of YA"-inlägg, så om ni är intresserade av att få tips på böcker som utspelar sig i till exempel Sydamerika eller Asien så tycker jag att ni ska kika in där. Alltid roligt med tips på böcker som utspelar sig i lite "ovanligare" länder. Blir ofta mycket USA, så det är trevligt med lite omväxling. 

// Frida


2012-11-15

Höstdesign

Då har vi äntligen fixat en ny design till bloggen, en lite höstigare sådan. Hoppas ni gillar den. :) // Agnes & Frida

CITY OF BONES TRAILER!! :D

Äntligen, äntligen så har den första trailern till City of Bones släppts och jag kan bara säga... WOW! Har varit lite tveksam tidigare, men den en minut och fyrtiosju sekunder långa trailern räckte för att övertyga mig att det kommer att bli riktigt bra. Åh, vill se den nu! Hur ska man klara av att vänta till den 23 augusti...


Igår släpptes även två  teaser-posters, och ja, de är riktigt snygga. Längtar så till jag får se filmen! Tror jag måste läsa om boken/böckerna också för nu när jag sett både trailern och postern insåg jag hur mycket jag saknat världen och karaktärerna.

// Frida

Lite nytt! :)

Fick ett ryck och impulsköpte tre böcker förra veckan. Insåg att jag ju hade ett presentkort att använda upp! Det fick bli tre böcker som jag varit riktigt nyfiken på länge. Sen fick jag dessutom The Evolution of Mara Dyer av Frida i födelsedagspresent och gud som jag längtat efter den! :D

* Rebel Heart - Moira Young
* Slated - Teri Terry
* City of Fallen Angels - Cassandra Clare
* The Evolution of Mara Dyer - Michelle Hodkin

//Agnes

2012-11-13

Nya YA-boksläpp 12/11 - 18/11

Reached (Matched, #3) Reached (Matched #3) - Ally Condie

After leaving Society and desperately searching for the Rising—and each other—Cassia and Ky have found what they were looking for, but at the cost of losing each other yet again: Cassia has been assigned to work for the Rising from within Society, while Ky has been stationed outside its borders. But nothing is as predicted, and all too soon the veil lifts and things shift once again.

In this gripping conclusion to the #1 New York Times-bestselling Matched Trilogy, Cassia will reconcile the difficulties of challenging a life too confining, seeking a freedom she never dreamed possible, and honoring a love she cannot live without.
Black City (Black City, #1)
Black City (Black City #1) - Elizabeth Richards

A dark and tender post-apocalyptic love story set in the aftermath of a bloody war.

In a city where humans and Darklings are now separated by a high wall and tensions between the two races still simmer after a terrible war, sixteen-year-olds Ash Fisher, a half-blood Darkling, and Natalie Buchanan, a human and the daughter of the Emissary, meet and do the unthinkable—they fall in love. Bonded by a mysterious connection that causes Ash’s long-dormant heart to beat, Ash and Natalie first deny and then struggle to fight their forbidden feelings for each other, knowing if they’re caught, they’ll be executed—but their feelings are too strong.

When Ash and Natalie then find themselves at the center of a deadly conspiracy that threatens to pull the humans and Darklings back into war, they must make hard choices that could result in both their deaths.Fler nya boksläpp

Renegade (The Elysium Chronicles, #1)  Meant to Be  Flawed
Echo (Soul Seekers, #2)  Ashes of Twilight (Ashes Trilogy, #1)  Luminosity (The Raven Chronicles, #1)  Speed of Light (Fenestra, #3)
Just Remember to Breathe  Greta and the Goblin King (Mylena Chronicles, #1)  Witch World  Miss Fortune Cookie
Bad Hair Day (Kate Grable #2)  My Beautiful Failure  Sacred  Soul Screamers Vol. 2 : My Soul to Keep • Reaper • My Soul to Steal
Fitz  The Future We Left Behind (Point 4, #2)  Off Course (The A Circuit, #3)  Secrets and Lies


Vill läsa

Agnes: Lite stressad som jag är hinner jag inte göra en lika fin lista som Frida gjort nedan, men kan ändå nämna lite snabbt vilka jag är mest sugen på den här veckan och det är en del. Ashes of Twilight, Black City, Flawed, Just Remember to Breathe och Reached är väl dem jag främst vill läsa.

Frida: Just den här kategorin brukar bli väldigt lång för min del, och ganska rörig med för den delen, så hade tänkt prova på att skriva
på ett lite annorlunda sätt den här gången. Istället för att bara nämna böckerna jag vill läsa kommer jag lista de som jag är nyfiken på och skriva lite varför jag vill läsa dem också. 


Meant to be: Låter som en supergullig bok, och att den utspelar sig i London gör bara det hela ännu bättre. Hade gärna köpt hem den direkt, men har lovat mig själv att inte köpa fler böcker förrän efter jul, så får väl hålla mig tills dess. 
Renegade: Är lite nyfiken på den här. Enligt Goodreads verkar den vara en brokig blandning av alla möjliga genrer, och det kan förstås vara otroligt jobbigt, men lite nyfiken blir man allt. Kan det verkligen funka med så många genrer i ett?

Reached: Wihoo, äntligen kommer sista delen i Matched-trilogin. Är så grymt sugen på att läsa den, och jag gråter en skvätt över att jag inte får köpa den förrän efter jul, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.. hm, gillar inte det där uttrycket. Inte alls.  
Black City: En dystopisk berättelse med vampyrer och förbjuden kärlek, vilket låter sådär lagom originellt, men måste säga att jag är riktigt nyfiken på den ändå. Kanske för att omslaget är så otroligt snyggt? Och för att det är en dystopi. Älskar dystopier. Troligen min favoritgenre just nu.
Ashes of Twilihgt: Dystopi och steampunk i ett. Behöver jag säga mer? JAG VILL HA!
Just Remember To Breathe: En romantisk contemporary, vilken egentligen klassas som New Adult, en genre som jag blivit alltmer intresserad av, som jag tycke låter riktigt fin. Läggs definitivt till på listan över böcker jag vill köpa efter jul.
My Beautiful Failure: Inte en bok som ligger högst upp på listan och jag vill nog läsa lite recensioner innan jag bestämmer mig för om jag vill läsa den eller inte, men nyfiken är jag. 

Finast omslag

Agnes: Ashes of Twilight har riktigt fint omslag!

Frida: Black City har det vackraste omslaget den här veckan. Riktigt effektfullt. Tycker även att Ashes of Twilight har ett fint omslag. 

Vill inte läsa

Agnes: Är inte speciellt sugen på varken Off Course, Secrets and Lies eller Meant to Be.

Frida: Fitz, Off Course och Flawed är nog inga böcker som jag skulle tycka om. 

Fulast omslag

Agnes: Secrets and Lies och Miss Fortune Cookie...

Frida: Tråkigast den här veckan är helt klart Fitz, men fulast vet jag inte riktigt... Miss Fortune Cookie kanske? Men egentligen är inte det heller fult, utan egentligen bara tråkigt det också.