2012-08-31

Friday Founds (33)

Agnes

         In the Path of Falling Objects  All the Earth, Thrown to the Sky  Faking Faith  Death Watch (The Undertaken, #1)


In the Path of Falling Objects - Andrew Smith


Åh, är såå sugen på den här boken! En road trip-bok som handlar om två ensamma bröder som beger sig ut för att leta reda på vad som finns kvar av deras familj. Med sig på resan har de två liftare:  "The man is crazy. The girl is desperate. This violent ride is only just beginning. And it will leave the brothers taking cover from hard truths about loyalty, love, and survival that crash into their lives."  (Utdrag från Goodreads) Tror nog den får följa med hem vid nästa beställning...


All the Earth, Thrown to the Sky - Joe R. Lansdale


Här har vi en till road trip-bok (något jag börjar gilla allt mer) som handlar om  en föräldralös kille, som tillsammans med sin före detta klasskamrat och hennes lillebror, bestämmer sig för att sticka till Texas efter en bilstöld. Men självklart blir ingenting som de hade förväntat sig. Behöver jag ens säga att jag vill ha den här med?! Det är något speciellt med road trip-böcker...


Faking Faith - Josie Bloss

Fastnade för omslaget till den här boken. Det är kanske inte unikt på något sätt, men jag gillar det ändå. Verkar vara en bra bok dessutom, lite annorlunda från vad jag brukar läsa. Handlar om en utstött tjej som skapar ett alter ego för att kunna skaffa nya vänner, efter en stor sexskandal (om jag nu fattade det rätt?). När hon sedan kommer allt närmre sin nya vän och hennes bror, måste hon bestämma sig för om hon ska avslöja sitt riktiga jag eller fortsätta leva med sin lögn.


Death Watch (The Undertaken #1) - Ari Berk


They say the dead should rest in peace. Not all the dead agree... De två första meningarna på Goodreads fick mig direkt. Det här ska vara en Paranormal/Urban fantasy/Horror-berättelse om en kille som hittar en "Death Watch" i sin pappas gamla kontor, som gör att han plötsligt kan se de döda, och därefter är han fast besluten om att försöka gräva fram både sin pappas och stadens alla hemligheter.


Frida

                           The Lipstick Laws  Ruby Red (Edelstein Trilogie, #1)  Where I Belong

The Lipstick Laws - Amy Holder 

En bok som utspelar sig i high-school miljö, vilket är precis vad jag behöver just nu. Något lite enklare, smålöjligt, men samtidigt roligt. Älskar sådana här böcker, men var väldigt länge sedan jag läste någon. Ni får gärna komma med tips på liknande böcker. :) 

Ruby Red (Edelstein Trilogie #1) - Kerstin Gier


Ännu en tidsresebok. Märks inte alls att jag gillar dem va? ^^ Handlar om en tjej som plötsligt skickas tillbaka till 1800-talets London för att bland annat ta reda på varför hennes mamma ljugit om hennes födelsedatum.Where I Belong - Gwendolyn Heasley


Rik och bortskämd tjej tvingas flytta till landet när hennes pappa förlorar jobbet. Kanske inte så originell handling, men jag fastnade ändå för den då jag tror att det är en ganska lättläst och söt bok. Är verkligen inne i en period då jag vill ha korta och söta böcker märker jag nu..Så här ser veckans Friday Founds ut. Hittar ni någon ni tycker verkar intressant? Eller någon ni kanske har läst redan? :)

//Agnes och Frida

2012-08-30

Böcker att längta efter (2)

Det var ett tag sedan nu, så ni kanske inte kommer ihåg det, men för någon månad sedan gjorde jag ett inlägg med titeln "Böcker att längta efter". Inlägget innehöll böcker som kommer att publiceras 2013 och som jag längtar efter att få läsa. Eftersom det var så längesedan jag publicerade det förra inlägget, och för att jag hittat många intressanta böcker sedan dess, tänkte jag att det var dags att gör ett nytt sånt här inlägg.

         The Summer Prince  Linked  That Time I Joined The Circus  Furious

The Summer Prince - Alaya Dawn Johnson 
En dystopisk berättelse som utspelar sig i Brasilien. Hur häftigt låter inte det? Älskar när böcker utspelar sig på lite annorlunda platser. Dystopier finns det ju gott om nuförtiden, och jag tror inte att jag hade blivit lika intresserad om den hade utspelat sig i, låt säga USA. Det är för vanligt helt enkelt. Men när det är i Brasilien blir det genast mycket intressantare. 

Linked - Imogen Howson
Det var omslaget som fångade min uppmärksamhet, lite rörigt men samtidigt coolt. Boken handlar om en tjej som har konstiga uppenbarelser, fantomsmärtor och som får blåmärken och liknande från ingenstans. Det hela får sin förklaring när hon upptäcker en tidigare okänd tvillingsyster. Tillsammans måste de fly från regeringen som vill åt något som tvillingsystern har, eller något i den stilen. ^^ Låter lite konstigt, men ändå ganska spännande. Är nyfiken i alla fall. 

That Time I Joined The Circus - J.J. Howard 
En contemporary som handlar om en tjej som letar efter sin mamma, och som börjar jobba på en cirkus eftersom hon vet att mamman jobbat där tidigare. Gillar cirkusmiljöer eftersom det är något lite magiskt över det hela och jag tycker att det här verkar vara en väldigt söt liten bok. Ska definitivt hålla ögonen på den. 


Furious - Jill Wolfson 
I den här boken är det grekisk mytologi som står i centrum. Handlar om ett gäng tjejer som får reda på att de är hämndgudinnor, så kallade furier. Tycker om böcker med grekisk mytologi och har läst en hel del, men har faktiskt aldrig hört talas om furier tidigare. Eller så är det bara namnet jag inte känner igen. ^^ I vilket fall så tycker jag att det låter lovande. 

2012-08-27

Nya YA-boksläpp 27/8 - 2/9

          Defiance (Defiance, #1) UnWholly (Unwind, #2)  Enshadowed (Nevermore, #2) Starling (Starling, #1)

*Science fiction, Dystopi
*Fantasy, Supernatural
*Romance

*Dystopi
*Post Apocalyptic
*Science fiction

*Fantasy
*Paranormal
*Romance

*Fantasy, Mythology
*Romance
*Mystery

            If I Lie Every Day The Lost Girl Stormdancer (The Lotus War, #1)

*Contemporary
*Romance
*Realistic fiction

*Fantasy
*Contemporary
*Magical Realism

*Science fiction, Dystopi
*Fantasy, Paranormal
*Romance

*Steampunk
*Fantasy, Mythology
*Science fiction

         Iron's Prophecy (The Iron Fey, #4.5) Endless (The Violet Eden Chapters, #4) Love Unrehearsed (Love, #2) Embers and Echoes (Wildefire, #2)

*Paranormal, Fairies
*Short stories
*Romance

*Demons
*Paranormal romance


*Romance 
*Contemporary


               Blood Bond (Dirty Blood, #3) Devour (Warm Delicacy, #3) Kingdom of the Wicked (Skulduggery Pleasant, #7) Rubinröd (inbunden)

*Shapeshifters, Werewolves
*Romance

*Vampires
*Paranormal romance

*Fantasy
*Magic
*Action

*Time travel
*Romance
*Historical fiction

             Inbetween (Kissed by Death, #1) The Blood Keeper (The Blood Journals, #2) Spark (Elemental, #2) Foretold: 14 Tales of Prophecy and Prediction

Inbetween (Kissed by Death #1) - Tara A. Fuller 
*Paranormal Romance
*Angels, Demons
*Fantasy

The Blood Keeper (The Blood Journals #2) - Tessa Gratton 
*Fantasy, Magic
*Paranormal, Witches

Spark (Elemental #2) - Brigid Kemmerer
*Paranormal
*Fantasy

Foretold: 14 Tales of Prophecy and Prediction
*Short Stories
*Anthologies

            Sacrifice (The Descendants, # 2) The Cavendish Home For Boys and Girls Isolation (Partials #0.5) The Dark Light

Sacrifice (The Descendants #2) - Mayandree Michel 
*Mythology
*Paranormal Romance

The Cavendish Home For Boys and Girls - Claire Legrand & Sarah Watts 
*Middle Grade
*Fantasy
*Mystery

Isolation (Partials 0.5) - Dan Wells 
*Dystopia
*Science Fiction

The Dark Light - Sara Walsh 
*Paranormal Romance
*Urban Fantasy
*Demons

             Speechless Erasing Time Don't Turn Around Confessions of an Angry Girl (Confessions, #1)

Speechless - Hannah Harrington
*Contemporary
*Romance

Erasing Time - C.J. Hill 
*Time Travel
*Dystopia
*Science Fiction

Don't Turn Around (PERSEF0NE Trilogy #1) - Michelle Gagnon
*Thriller
*Mystery

Confessions of an Angry Girl (Confessions #1) - Louise Rozett 
*Contemporary
*Romance

         The Stone Girl The Demon Catchers of Milan Vanquished (Crusade, #3) The Dark Unwinding

The Stone Girl - Alyssa B. Sheinmel 
*Contemporary
*Realistic Fiction

The Demon Catchers of Milan - Kat Beyer
*Paranormal, Demons
*Urban Fantasy

Vanquished (Crusade #3) - Nancy Holder & Debbie Viguié
*Paranormal, Vampires
*Shapeshifters
Fantasy, Magic

The Dark Unwinding - Sharon Cameron 
* Steampunk
*Fantasy
*Romance

                                                                          Safekeeping 

Safekeeping - Karen Hesse
*Dystopia
*Contemporary

Vill läsa

Agnes: Den här veckan bjuder på hur många bra böcker som helst! Är riktigt nyfiken på de flesta, men kanske framför allt Every Day, Starling, If I Lie, Stormdancer och Defiance... 

Frida: Verkligen galet många nya böcker den här veckan. Och väldigt många som jag verkligen vill läsa. Högst upp på listan står Stormdancer, Safekeeping, If I Lie, The Dark Unwinding  och Defiance, men som sagt vill jag läsa nästan alla som är med den här veckan...

Finast omslag

Agnes: Gillar omslaget till Safekeeping väldigt mycket, helt klart snyggast den här veckan enligt mig. Annars är omslaget till Defiance rätt snyggt också. 

Frida: Tycker att omslaget till Defiance är riktigt snyggt. Gillar även det till Stormdancer väldigt mycket, men måste nog säga att hardbackomslaget är en aning snyggare än det här. Tycker nog att det överlag var fina omslag den här veckan. 

Vill inte läsa:

Agnes: Hm, de flesta verkar bra den här veckan, men Devour är jag inte alls speciellt sugen på.

Frida: Ville som sagt nästan läsa alla av de här, men om jag ska säga någon så blir det nog Don't Turn Around eftersom jag inte är något större fan av Thrillers, men vem vet. Kanske borde ge det en chans? 

Fulast omslag

Agnes: Jag tycker faktiskt det fanns rätt många fula omslag den här veckan^^ Bland annat Devour, Don't Turn Around, Erasing Time, Spark och The Demon Cathers of Milan. Nej, usch, de är inte fina alls...

Frida: Hm.. Gillade inte omslagen till Devour, Vanquished och The Demon Catchers of Milan alls. Ser så slarvigt ihopklippt ut. 

2012-08-25

Nightshade


Titel: Nightshade
Författare: Andrea Cremer
Serie: Nightshade #1

Calla Tor has always known her destiny: After graduating from the Mountain School, she'll be the mate of sexy alpha wolf Ren Laroche and fight with him, side by side, ruling their pack and guarding sacred sites for the Keepers. But when she violates her masters' laws by saving a beautiful human boy out for a hike, Calla begins to question her fate, her existence, and the very essence of the world she has known. By following her heart, she might lose everything- including her own life. Is forbidden love worth the ultimate sacrifice?


En liten varning för spoilers! ... och för en något lång recension^^
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken. Jag gillade den, men samtidigt inte. Har ju hört så mycket bra om den och läst en del recensioner som säger att den ska vara så himla bra... men njae, inte riktigt. Det kanske helt enkelt är så att jag har fått för höga förväntningar? Den var bra, men inte så bra som jag hade hoppats på, tyvärr.

Först och främst var det en del saker som gjorde mig lite förvirrad. Tex, i början av boken blev jag inte klok på om människorna visste om att varulvarna fanns eller inte. I skolan verkade alla människor vara rädda för Calla, berättarjaget, och hennes "gäng", det vill säga de andra varulvarna, vilket först fick mig att tro att de visste om dem, men samtidigt var det förbjudet för Calla att berätta något om sitt "speciella liv" för Shay som ju var människa... Tog ganska lång tid innan jag fattade att människorna inte visste något om dem. Tydligen var de bara rädda på grund av deras attityd eller något. Hur som helst tycker jag det saknades bra förklaringar till en del saker.

Sen blev jag grymt irriterad på Calla. Hon var en bra karaktär och på många sätt gick det att relatera till henne, men när det kom till killarna Shay och Ren... herregud, vilken - ursäkta språket - slampa hon blev helt plötsligt. Ena stunden tänkte hon bara på den ena och hur mycket hon ville ha honom och i nästa stund klängde hon på den andre som en idiot. Det enda killarna behövde göra var att kyssa henne lite och hon kom krypandes på alla fyra. Nej, det fick mig bara att tycka mindre och mindre om henne. 

Till de bra sakerna nu. Shay. Honom gillade jag, dels för att han gjorde lite oväntade saker och för att han hade en härlig personlighet, men framför allt eftersom han var den enda som verkade förstå hur korrupt och idiotisk varulvarnas livsstil på många sätt var. Ren. Ja, jag gillade honom också, fast kanske inte lika mycket som jag gillade Shay. Blod. Det fanns mycket av, så det var ännu ett plus - fick det hela att kännas lite mer äkta. Varg/varulvsflockarna. Fanns så många härliga karaktärer i flockarna och när de var tillsammans kändes de som en stor härlig familj och jag ville bara krama dem allihopa, även de jobbiga.

Det bästa med boken var nog att det hände mycket nästan hela tiden. En del saker var dessutom ganska oväntade så man fick sig en del överraskningar. Sen vill jag ge boken ett stoort plus för det fina omslaget och de ojämnt skurna sidorna. Supersnyggt!

Med andra ord var det här en sådär bra bok. Inte det bästa jag läst och inte det sämsta. Kommer garanterat läsa vidare i serien, för jag är faktiskt väldigt nyfiken på vad som kommer hända sen, speciellt efter det där cliffhanger-slutet... men det är ingen favoritbok. Tyvärr.


//Agnes

2012-08-24

Friday Founds (32)

Agnes

             Skin Hunger (A Resurrection of Magic, #1) Tattoo (Tattoo, #1) Magic or Madness (Magic or Madness, #1) The Named (The Guardians of Time Trilogy, #1)


Skin Hunger (A Resurrection of Magic #1) - Kathleen Duey

Okej, nu snackar vi omslag... Såå galet snyggt! Boken handlar både om en bondtjej och en son till en grym köpman. Den ena lever i en värld som är i desperat behov av magi och den andra i en värld som är skadad av det. Flera generationer skiljer dem åt, men deras berättelser har stor betydelse för varandra. Tycker det låter riktigt spännande faktiskt!

Tattoo (Tattoo #1) - Jennifer Lynn Barnes

Här har vi en urban fantasy som handlar om ett gäng tjejer som gör tillfälliga tatueringar på varandra, som plötsligt och oväntat nog ger dem "superkrafter" av olika slag. De inser snart att de måste använda sina nya krafter till att försöka stoppa en mördare (om jag fattade det rätt..?) och snart kämpar de för sina liv. Lät både lite töntigt och spännande på samma gång.

Magic or Madness (Magic or Madness #1) - Justine Larbalestier

Ännu en urban fantasy. Den här handlar om en tjej som tillsammans med sin mamma rymmer från tjejens mormor, en farlig kvinna som tror på magi, tills det visar sig att hon har rätt, magi är verkligt. Lät faktiskt som något jag skulle kunna gilla.

The Named (The Guardians of Time Trilogy #1) - Marianne Curley

Blev helt såld på den här som är en annorlunda time travel-bok där den ena huvudkaraktären har en speciell egenskap som gör att hon kan läka sig själv och den andra kan resa bakåt i tiden för att "rädda" framtiden... Skulle helt klart kunna tänka mig att köpa den här boken.


Frida

                 The Obsidian Blade (The Klaatu Diskos, #1) Don't Expect Magic The Language of Flowers The Death Catchers


The Obsidian Blade (The Klaatu Diskos #1) -  Pete Hautman
Läste en riktigt bra recension av den här boken för ett tag sedan och blev genast sugen på att läsa den. Det ska vara en science fiction fylld med tidsresor, alternativa världar och tankeväckande tema. Låter riktigt spännande om du frågar mig. 

Don't Expect Magic - Kathy McCullough

Verkar vara en söt och lite smålöjlig historia om en tjej som inte tror på sagor eller lyckliga slut eftersom hennes eget liv är så kasst. Men en dag får hon plötsligt veta att hennes pappa är någons "fairy godmother", och att hon troligen är det själv eftersom det är ärftligt. Det låter rätt knäppt, men ändå ganska kul. Tror att jag kan gilla den. 

The Language of Flowers by Vanessa Diffenbaugh 

Handlar om en tjej som har svårt att lära känna människor, och hennes kontakt med omvärlden sker genom blommor och deras mening. Låter lite konstig, men det var ändå något som jag fastnade för. Såg den på skolbiblioteket idag med, så chansen är nog ganska stor att jag lånar hem den för jag är ganska så nyfiken på vad det är för typ av bok.

The Death Catchers by Jennifer Anne Kogler 

Om jag ska vara ärlig så var sammanfattningen ganska så flummig, och jag förstod inte riktigt vad den skulle handla om, men jag tyckte att begreppet "Death Catcher" lät spännande. Har fått en hel del fina recensioner också, vilket aldrig är fel. Tror nog att det kan vara en bok som jag skulle gilla. 


// Agnes & Frida