2012-05-31

Häxmästaren

Titel: Häxmästaren
Författare: Peter Bergting
Serie: Legenden om Morwhayle, #1
Förlag: Rec-ex från Semic (tack så mycket!) 
Betyg: 4,5/5

Arteil Krill har levt nästan hela sitt liv i den lugna staden Gopnyk. För tio år sedan försvann hans tvillingsyster Malda under mystiska omständigheter. Arteil trodde aldrig att han skulle få se henne igen - och verkligen inte att hon en dag skulle stiga fram ur en magisk portal bakom garderoben i hans sovrum! Malda tar med sig Arteil till den myllrande staden Morwhayle, på andra sidan havet. Resan blir ett halsbrytande äventyr som Arteil aldrig kunnat föreställa sig. Malda har något i kikaren, men vad? Kan Arteil lita på sin syster? Farorna hopar sig, och när resan slutar vid häxmästarens borg utanför de dödas stad möts syskonen på slagfältet... Vems sida ska Arteil stå på? Och vad har den monstruösa draken Gorgobestor för planer? 

Det var väldigt svårt att välja vilken bok jag skulle läsa efter att ha läst ut Divergent, eftersom jag var rädd att jag skulle tycka att allt var dåligt efter den, men jag tror att Häxmästaren var det perfekta valet. Det är första delen i en svensk fantasyserie och det var så härligt att få läsa riktigt fantasy igen med allt vad det innebär - och på svenska dessutom! När jag var mindre läste jag nästan bara fantasy, men nuförtiden har det mest blivit paranormal romance, olika dystopier och liknande. Är därför väldigt glad att jag fick den här som rec-ex för det var precis vad jag behövde. Åh, vad jag tyckte om det! Snacka om att jag saknat den här typen av böcker. Visst, den klassas som en bok för 9-12 åringar på olika boksidor, men det tycker jag är helt fel. Jag är snart arton och jag tyckte väldigt mycket om den, så jag skulle nog vilja säga att den passar vem som helst som tycker om fantasy och äventyr.

Det som jag tyckte om mest var karaktärerna. Boken är verkligen sprängfylld med en massa härliga och knasiga karaktärer som man inte kan något annat än älska. Tyckte särskilt mycket om Malda och draken Gorgo. Båda var väldigt listiga och lite mystiska karaktärer som man aldrig riktigt visste var man hade. Dessutom tyckte jag om att de fanns en massa konstiga varelser, som i alla fall jag aldrig hört talas om, som till exempel orobouzer och bargestar. Det gör boken mycket mer unik och spännande. 

Boken var spännande rakt igenom, och jag gillade verkligen att man aldrig riktigt visste vem som var ond och vem som var god. Väldigt lurigt måste jag säga, och jag gissade fel både en och två gånger. Den kan vara lite rörig då och då eftersom det hoppar mellan väldigt många olika karaktärers perspektiv, men jag tyckte faktiskt om det när jag väl vant mig. Det gav ett bra flyt till boken. Beskrivningarna av både miljöer och karaktärer var väldigt levande och illustrationerna som fanns lite här och var förhöjde känslan ytterligare. 

Som helhet tyckte jag väldigt mycket om Häxmästaren, inte en fullpoängare, men nästan, och jag ska glatt ta mig an fortsättningen Demonprinsessan som ligger och väntar så fort som jag har skrivit klart detta. Det är en härlig bok, full med spänning, humor och trevliga karaktärer som passar perfekt för er som likt mig behöver en paus från paranormal romance och som tycker om typiska fantasyböcker med konstiga namn och varelser.

// Frida

2012-05-30

Sommarlån

För några dagar sedan började mitt skolbibliotek med sommarlån, och som den boktokiga person jag är rusade jag förstås dit med detsamma. Plockade på mig lite allt möjligt som såg bra ut eller som jag hört talas om innan. Elva stycken blev det sammanlagt, men jag tror nog att jag ska ta en vända till. Man kan ju aldrig få för mycket böcker ;) 
The Piper's Son - Melina Marchetta
Ännu en bok av Marchetta. Älskar ju hennes böcker väldigt mycket så när jag såg den här var jag bara tvungen att låna den. Man skulle kunna säga att det är en slags fortsättning på Saving Francesca, men istället för Francesca så är det Thomas Mackee som har huvudrollen. 

Anna and the French Kiss - Stephanie Perkins
Äntligen ska jag läsa den här! Har bara hört en massa bra om den så det ska bli spännande att få läsa den själv. Blir lite extra kul nu eftersom jag själv precis varit i Frankrike ^^ 

The Gathering - Kelley Armstrong
Egentligen hade jag velat låna första boken i hennes Dakest Power-serie, men den var redan utlånad så då blev det att jag tog den här istället. Får hoppas på att den är lika bra, även om jag inte direkt kan jämföra ^^ 

Strange Angels - Lili St. Crow
Detta var ett rent impulslån. Kände igen omslaget och tyckte att handlingen lät helt okej. Senare visade det sig att jag faktiskt hade den på min to-read-list så det var ju bra. 

Perfect Chemistry - Sophie Elkeles
Min kompis lånade den här för ett tag sedan och tyckte jättemycket om den. Dessutom har jag läst en massa positiva recensioner så det var en självklarhet att den fick följa med hem. Annars brukar jag undvika typiska kärleksberättelser. Föredrar böcker med lite övernaturligt inblandat också, men ibland kan man ju behöva lite omväxling. ^^


Graceling & Fire - Kristin Cashore
Har varit sugen på att läsa den här serien väldigt länge. Har faktiskt första boken, fast på svenska, hemma, men kände att jag hellre ville läsa serien på engelska. 


Blood Red Road - Moira Young
Agnes tyckte ju väldigt mycket om den här boken, så jag kände att jag var tvungen att också läsa den. Låter väldigt spännande!

Angel Fire - L.A Weatherly
Lånade fösta boken i den här serien för någon vecka sedan, och tänkte att varför inte låna tvåan också. Visst, jag har inte läst första boken än, och den kan ju vara jättedålig, men det är ju inget som säger att jag måste läsa tvåan då. Bättre att ha den hemma ifall jag nu skulle vilja fortsätta, än tvärtom. 

Tomorrow, When The War Began - John Marsden
Har velat läsa den här hur länge som helst. Ska bli spännande, men av någon konstig anledning så har mitt bibliotek inte brytt sig om att köpa in andra och tredje delen utan hoppat direkt till fjärde, så om jag vill fortsätta läsa serien får jag leta någon annanstans, eller köpa dem själv. 

Skinned - Robin Wasserman
Den här har funnits på min to-read-list väldigt länge och när jag såg att den fanns på biblioteket kände jag att det nog var dags att läsa den. Den låter faktiskt rätt spännande. 


// Frida

2012-05-29

Järnprinsessan


Titel: Järnprinsessan
Författare: Julie Kagawa
Serie: The Iron Fey, #2
Betyg: 3,5/5

Ett löfte till en prins fick mig att återvända till landet Aldrig och nu är jag fånge vid Vinterhovet.
Tiden här fungerar inte som i den vanliga världen och kanske visar det sig, när jag tar mig härifrån, att hundra år har gått och att min familj och mina vänner är döda sedan länge. Tanken skrämmer mig, men jag kan inte låta bli att undra.
Dessutom verkar ett krig mellan Sommaren och Vintern oundvikligt och jag står mittemellan två dödsfiender.
Jag heter Meghan Chase och det här är min berättelse.

Till hälften alvprinsessa, till hälften människa, har Meghan aldrig platsat någonstans. Övergiven av Vinterprinsen som hon trodde älskade henne är hon nu Vinterdrottningens fånge. Samtidigt som det drar ihop sig till krig mellan Sommarhovet och Vinterhovet, inser Meghan att den verkliga faran kommer från Järnhovet varelser bara hon och hennes frånvarande prins har sett. Men ingen tar henne på allvar.

Och vad värre är: Meghans alvkraft har blivit fråntagen henne och hon är fast med bara sin list till hjälp. Att lita på någon vore dumdristigt att lita på någon som tros vara en förrädare ännu dummare. Men trots det kan Meghan inte undvika de längtansfulla viskningarna i hennes alltför mänskliga hjärta.


(Obs! Kan innehålla en spoiler framåt slutet...)
Ja, då har man äntligen läst andra delen i serien. Det var ju en hel evighet sedan jag läste första delen. (Tack och lov för att man har hyfsat bra minne så man kommer ihåg den^^) Men nja, tror kanske att jag hade förväntat mig lite mer av den här boken. Kan egentligen inte klaga på själva historien, för den är riktigt spännande, men det som stör mig är språket. Första delen läste jag både på svenska och på engelska och då tyckte jag att den var helt okej på båda språken, men det här... Förlåt mig, men det här var nästan lite pinsamt. Kunde inte låta bli att hela tiden tänka; så skulle väl ingen människa säga på riktigt?! Det mesta lät helt enkelt inte trovärdigt och jag gissar på att boken är dåligt översatt bara. Vilket är synd för det förstörde lite av känslan när jag läste.

Men till handlingen då: otroligt spännande får jag nog lov att säga. Högt tempo och det hände saker precis hela tiden. När jag tänker på det blir jag nästan lite förvånad över att så många händelser kan pressas in en så liten bok. Men det är ju bara bra tycker jag. Och jag älskar miljöerna och alla underliga varelser som dyker upp hela tiden. Så härliga beskrivningar av allt och det hade varit hur kul som helst om boken hade blivit film någon dag. Tror det hade kunnat bli en liten succé faktiskt, för det här är en bok vars alla händelser man riktigt kan se framför sig och den hade verkligen passat som film.

En sak som gjorde mig riktigt glad var att Meghans bästa vän Puck äntligen kom tillbaka igen, eftersom han är en av de karaktärer jag gillar speciellt mycket i den här serien. Och jag älskar katten, Grimalkin, och Järnhästen. Helsköna figurer! I övrigt är faktiskt de flesta i boken intressanta på sitt sätt. Det finns liksom ingen man inte orkar med. Alla har sin plats att fylla ut.

//Agnes

2012-05-28

Nya YA-boksläpp 28/5 - 3/6

Dreamless (Starcrossed, #2)Dreamless (Starcrossed #2) - Josephine Angelini
Releasedatum: 29 maj, 2012
Goodreads: Dreamless

Can true love be forgotten?

As the only Scion who can descend into the Underworld, Helen Hamilton has been given a nearly impossible task. By night she wanders through Hades, trying to stop the endless cycle of revenge that has cursed her family. By day she struggles to overcome the fatigue that is rapidly eroding her sanity. Without Lucas by her side, Helen is not sure she has the strength to go on.

Just as Helen is pushed to her breaking point, a mysterious new Scion comes to her rescue. Funny and brave, Orion shields her from the dangers of the Underworld. But time is running out—a ruthless foe plots against them, and the Furies’ cry for blood is growing louder.

As the ancient Greek world collides with the mortal one, Helen’s sheltered life on Nantucket descends into chaos. But the hardest task of all will be forgetting Lucas Delos.Dark Kiss (Nightwatchers, #1)Dark Kiss (Nightwatchers #1) - Michelle Rowen
Releasedatum: 29 maj, 2012
Goodreads: Dark Kiss

I don't do dangerous. Smart, über-careful, ordinary Samantha-that's me. But I just couldn't pass up a surprise kiss from my number-one unattainable crush. A kiss that did something to me...something strange. Now I feel hungry all the time, but not for food. It's like part of me is missing-and I don't know if I can get it back. Then there's Bishop. At first I thought he was just a street kid, but the secrets he's keeping are as intense as his unearthly blue eyes. If he's what I think he is, he may be the only one who can help me. But something terrifying is closing in, and the one chance Bishop and I have to stop it means losing everything I ever wanted and embracing the darkness inside me.... NIGHTWATCHERS When angels and demons must work together, something beyond evil is rising...

Keep Holding OnKeep Holding On - Susane Colasanti
Releasedatum: 31 maj, 2012
Goodreads: Keep Holding On

A romantic and empowering book about bullying  
 
Noelle's life is all about survival. Even her best friend doesn't know how much she gets bullied, or the ways her mom neglects her. Noelle's kept so much about her life a secret for so long that when her longtime crush Julian Porter starts paying attention to her, she's terrified. Surely it's safer to stay hidden than to risk the pain of a broken heart. But when the antagonism of her classmates takes a dramatic turn, Noelle realizes it's time to stand up for herself--and for the love that keeps her holding on. Angel's FuryAngel's Fury - Bryony Pearce
Releasedatum: 1 juni, 2012
Goodreads: Angel's Fury

In the tradition of The Book Thief and The Boy in the Striped Pajamas, a tale of 
 sleepless nights and present day haunting, giving voice to the horrors of the Holocaust and the nature of persecution.

I've started to have dreams while I'm awake. I remember music I've never heard. . . . I've got all this extra stuff in my head, but I'm forgetting things from my own life. I feel like I'm being taken over.

One fallen angel walks the earth to bring mankind to its destruction, turning love into hate, forgiveness into blame, and hope into despair. Through the fires of hell he will come to torment one girl's dreams. Every time Cassie Farrier tries to sleep, she is plagued by visions of a death: A little girl called Zillah. A victim of the holocaust. In desperation Cassie is sent for treatment in an old manor house. There she meets other children just like her. Including Seth, who looks so familiar. Her dream becomes a nightmare—and then reality.
Fler boksläpp:

Dark Frost (Mythos Academy, #3)    Barely Breathing (The Breathing Series, #2)    Angel Eyes (Angel Eyes Trilogy, #1)    What I Didn't Say 


 Loving Summer    Stunning (Pretty Little Liars, #11)     Revelations (Bloodlines, #3)    Darkness Before Dawn

Devine Intervention

// Frida och Agnes

2012-05-26

Divergent ♥

Titel: Divergent
Författare: Veronica Roth
Serie: Divergent Trilogy, #1
Betyg: 5/5

In a future Chicago, 16-year-old Beatrice Prior must choose among five predetermined factions to define her identity for the rest of her life, a decision made more difficult when she discovers that she is an anomaly who does not fit into any one group, and that the society she lives in is not perfect after all.

Jag vet ärligt talat inte vad jag ska säga. Divergent är så fantastisk, galet, underbart bra att jag inte kan beskriva det med ord. Jag är så kär i den här boken. Helt magisk. Jag har absolut ingenting negativt att säga om den för i mina ögon var allt helt perfekt. Precis så som jag vill att en bok ska vara. Spännande, tankeväckande, rolig, sorglig, hjärtskärande och alldeles, alldeles underbar på alla sätt och vis.

Alltid när jag läser, eller i alla fall nästan alltid, får jag känslan av att jag befinner mig inne i boken, men det är sällan det är såhär starkt. Under tiden jag läste försvann allt runtomkring mig, och jag fullkomligt sögs in i boken. Allt var så otroligt levande. Det kändes faktiskt som att jag verkligen befann mig där. Alla karaktärernas känslor fördes på något mystiskt sett över till mig och jag kan nog helt säkert säga att jag aldrig varit så känslomässigt engagerad i en bok tidigare. Jag log, skrattade, var så nervös att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, hoppade jämfota upp och ner av förväntning, fnissade hysteriskt, kände hur hjärtat bultade så hårt och snabbt att det säkert bara var millimeter från att hoppa ur mig, var rädd, arg, förtvivlad och grät så mycket att jag skakade och tårarna tog slut. Helt sjukt, men en så fantastisk känsla att känna att allt är så nära. Känna sig så delaktig. 

Karaktärerna är väldigt välbeskrivna och det var väldigt lätt att relatera till många av dem. Speciellt Tris. Gillade verkligen henne som huvudkaraktär eftersom hon hade så blandade egenskaper och för att hon kändes så äkta. Och Four! I'm in love. Helt underbar karaktär, och jag älskade hur Roth byggde upp relationen mellan honom och Tris. Så fint!

Jag ska inte fortsätta att rabbla saker som jag älskade med den här boken för jag skulle kunna hålla på i evighet eftersom jag älskade precis allt. Istället tycker jag att ni som ännu inte har läst den här, ska ta och göra det nu direkt. Jag är själv väldigt irriterad över att jag väntat så här länge. Själv ska jag låta boken sjunka in lite för just nu är Divergent det enda som snurrar omkring i mitt huvud. Sedan tänker jag läsa om den, kanske en, kanske två gånger, innan jag ger mig på Insurgent som står så fint och väntar i min bokhylla. 

Agnes har också läst boken och hennes fina recension hittar du här! :) 

// Frida

2012-05-25

Friday Founds (19)

Mistwood (Mistwood, #1)   The Summer of Skinny Dipping (Summer, #1)   Crash Into Me   Ashes, Ashes

Kissing Annabel: Love, Ghosts, and Facial Hair; A Place Like This  How It Ends  My Beating Teenage Heart

Här kommer böckerna vi hittat den här veckan. Ganska blandat den här gången också. Någon som ni skulle vilja läsa/har läst? :)

// Agnes & Frida

2012-05-24

Novelltävlingstips!

Bild lånad från ungdomar.se hemsida.
En del av er har säkert redan hört talas om den här tävlingen som finns att hitta på ungdomar.se men vi tänkte tipsa om den i alla fall för den verkar riktigt grym! Som sagt handlar det om en novelltävling där man ska skriva en eller flera noveller (det är fritt fram att skriva hur många ni vill!) och skicka in till ungdomar.se som i samarbete med Bonnier Carlsen ordnat den här tävlingen. Temat för tävlingen är döden och man har chansen att vinna en personlig skrivcoachning av Fredrik Persson och Linda Belanner, författarna till Du kanske inte vet det men döden spelar faktiskt inte handboll OCH en dagsbiljett till Bokmässan i Göteborg i september och där man får träffa författarna. Hur festligt låter inte det på en skala?


För att läsa mer om tävlingen är det bara att klicka här.


//Agnes och Frida

2012-05-22

Varma kroppar


Titel: Varma kroppar
Författare: Isaac Marion
Förlag: MIX förlag
Serie:
Betyg: 5/5

Städerna vi strövar genom är lika ruttna som vi. Jag vet inte vad som hänt. Sjukdom? Krig? 
   Eller beror allt på oss? De döda som kom i de Levandes ställe? 

Världen har fyllts av zombier och R är en av dem. Han lever på den övergivna flygplatsen, och söker sin föda inne i staden. Det är då han möter Julie..


Alltså, vilken märkligt rörande och gripande bok. Liknade knappast något jag läst förut, men gud så bra! Drogs direkt in i historien om R som till en början lever sitt liv som zombie med ro; han jagar människor, äter hjärnor och traskar omkring och grymtar till sin vän M då och då. Ja, tills han möter Julie förstås. För när hon kommer in i bilden vänds allt upp och ner. Med hjälp av henne och med en hel del nyfikenhet och humor påbörjar R sin långsamma förvandling...

Jag tycker att man hela tiden kunde ana att R:s förändringar var något ut över det normala (om det nu är normalt att ens vara en zombie?) - bara det att han gömmer Julie istället för att äta henne säger ju sitt - men ändå kunde jag inte låta bli att förvånas över "slutresultatet". Jag älskade slutet och det hade verkligen inte kunnat sluta på något annat sätt, det gjorde mig både förvånad och faktiskt riktigt glad. För mig var R en person som verkligen växte i mina ögon och till sist kunde jag inte låta bli att önska så smått att jag faktiskt kände honom.
Julies pojkvän Perry var en annan person jag verkligen fastnade för. Jag vet egentligen inte om jag gillade honom som person, åtminstone inte den han blivit, men hela historien kring honom och alla tillbakablickar gjorde honom på något sätt väldigt intressant och det hade varit roligt att få veta mer om honom.


Tänkte inte säga mycket mer om boken än att den var riktigt, riktigt bra! Och jag säger som Frida (för att läsa Fridas recension av boken klicka här) - även om man inte tycker om zombier bör man ge den här boken en chans, för den är betydligt mer än bara en bok om levande döda. Vill man läsa en bok om lite udda, men fin och äkta kärlek är det här helt rätt val.

Och här har ni boktrailern :)

//Agnes

2012-05-21

Nya YA-boksläpp 21/5 - 27/5

Of Poseidon
Of Poseidon (Of Poseidon #1) - Anna Banks

Releasedatum: 22 maj, 2012
Goodreads: Of Poseidon

Galen, a Syrena prince, searches land for a girl he's heard can communicate with fish. It’s while Emma is on vacation at the beach that she meets Galen. Although their connection is immediate and powerful, Galen's not fully convinced that Emma's the one he's been looking for. That is, until a deadly encounter with a shark proves that Emma and her Gift may be the only thing that can save his kingdom. He needs her help--no matter what the risk.Fated (Soul Seekers, #1)Fated (Soul Seekers #1) - Alyson Noel
Releasedatum: 22 maj, 2012
Goodreads: Fated

Lately strange things have been happening to Daire Santos. Animals follow her, crows mock her, and glowing people appear out of nowhere. Worried that Daire is having a nervous breakdown, her mother packs her off to stay in the dusty plains of Enchantment, New Mexico with a grandmother she’s never met.

There she crosses paths with Dace, a gorgeous guy with unearthly blue eyes who she’s encountered before...but only in her dreams. And she’ll get to know her grandmother—a woman who recognizes Daire’s bizarre episodes for what they are. A call to her true destiny as a Soul Seeker, one who can navigate between the worlds of the living and the dead. Her grandmother immediately begins teaching her to harness her powers—but it’s an art that must be mastered quickly. Because Dace’s brother is an evil shape-shifter who’s out to steal her powers. Now Daire must embrace her fate as a Soul Seeker and find out if Dace is one guy she’s meant to be with...or if he’s allied with the enemy she’s destined to destroy.Changeling (Order of Darkness, #1)Changeling - Philippa Gregory 
Releasedatum: 24 maj, 2012
Goodreads: Changeling

Italy, 1453. Seventeen-year-old Luca Vero is brilliant, gorgeous—and accused of heresy. Cast out of his religious order for using the new science to question old superstitious beliefs, Luca is recruited into a secret sect: The Order of the Dragon, commissioned by Pope Nicholas V to investigate evil and danger in its many forms, and strange occurrences across Europe, in this year—the end of days.

Isolde is a seventeen-year-old girl shut up in a nunnery so she can’t inherit any of her father’s estate. As the nuns walk in their sleep and see strange visions, Isolde is accused of witchcraft—and Luca is sent to investigate her, but finds himself plotting her escape.

Despite their vows, despite themselves, love grows between Luca and Isolde as they travel across Europe with their faithful companions, Freize and Ishraq. The four young people encounter werewolves, alchemists, witches, and death-dancers as they head toward a real-life historical figure who holds the boundaries of Christendom and the secrets of the Order of the Dragon.      


EasyEasy - Tammara Webber
Releasedatum: 25 maj, 2012
Goodreads: Easy

When Jacqueline follows her longtime boyfriend to the college of his choice, the last thing she expects is a breakup. After two weeks in shock, she wakes up to her new reality: she’s single, attending a state university instead of a music conservatory, ignored by her former circle of friends, stalked by her ex’s frat brother, and failing a class for the first time in her life.

Her econ professor gives her an email address for Landon, the class tutor, who shows her that she’s still the same intelligent girl she’s always been. As Jacqueline becomes interested in more from her tutor than a better grade, his teasing responses make the feeling seem mutual. There’s just one problem—their only interactions are through email.

Meanwhile, a guy in her econ class proves his worth the first night she meets him. Nothing like her popular ex or her brainy tutor, Lucas sits on the back row, sketching in a notebook and staring at her. At a downtown club, he disappears after several dances that leave her on fire. When he asks if he can sketch her, alone in her room, she agrees—hoping for more.

Then Jacqueline discovers a withheld connection between her supportive tutor and her seductive classmate, her ex comes back into the picture, and her stalker escalates his attention by spreading rumors that they’ve hooked up. Suddenly appearances are everything, and knowing who to trust is anything but easy.Fler boksläpp: 

The Enchantress (The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel, #6)  Taken by Storm (Raised by Wolves, #3)  The Girl in the Clockwork Collar (Steampunk Chronicles, #2)  Unbreak My Heart

The Lost Code (The Atlanteans, #1)  Frostbite: The Graphic Novel (Vampire Academy: The Graphic Novel, #2)  The Messenger  Adorkable

37 Things I Love (in no particular order)  Wicked Sweet    

//Agnes och Frida

2012-05-20

Tävlingstips! :D

Pia på Bookrelated har just nu en väldigt rolig tävling där du kan vinna två valfria böcker från Adlibris. Det får ni bara inte missa! :D Klicka här för att komma till tävlingen. 

Evernight

Evernight (Evernight, #1)Titel: Evernight
Författare: Claudia Gray

Serie: Evernight, #1
Betyg: 0,1 0/5

Bianca wants to escape.

At the eerily Gothic Evernight Academy, the other students are sleek, smart, and almost predatory. Bianca knows she doesn't fit in.

When she meets handsome, brooding Lucas he warns her to be careful--even when it comes to caring about him. But the connection between them can't be denied. Bianca will risk anything to be with Lucas, but dark secrets are fated to tear them apart...and to make Bianca question everything she's ever believed
.

Ja, var ska jag börja? Jag som inte trodde att jag skulle hitta en bok som var så dålig som Deadly Little Secret, men oj så fel jag hade. Evernight var så galet dålig att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag är en sån som måste läsa ut boken, hur dålig den än är, men jag har nog aldrig varit så nära att bryta det mönstret som med den här. Varje, och då menar jag varje sida var en pina att ta sig igenom. Jag kan omöjligt förstå hur den kan ha FYRA stjärnor på goodreads. Det är helt obegripligt. 

För det första är huvudkaraktären Bianca en riktigt irriterande karaktär. Jag klarade helt enkelt inte av henne, och Lucas ska vi inte ens tala om. Ärligt talat så förstår jag inte vad den tjejen ser i honom och varför hon ens börjar umgås med honom. Men vad vet jag, jag är kanske ensam om att snarare springa för mitt liv och skrika på hjälp än att bli störtförälskad om någon hoppade på mig i en mörk, läskig skog. 

Själva historien är inte heller den något att tjoa över. Den känns helt osammanhängande vilket jag inte tänker inte gå in mer på det här, för om någon skulle vilja läsa den här boken någon gång skulle det spoila ganska mycket. Men jag kan i alla fall säga att jag aldrig någonsin varit med om en så skrattretande dålig vändning tidigare. Boken var dålig redan från början med det där fick den att sjunka till botten av Marianergraven! 

Jag skulle kunna hålla på i evigheter och prata om allt som jag ogillade med den här boken, men jag ska försöka behärska mig ^^. Istället för att klaga mer kan jag förklara varför den fått 0,1 poäng istället för 0. Jo, jag tyckte att karaktärerna Raquel, Vic, Patrice och Balthazar förtjänade var sin 0,025 poäng eftersom de, de få stunder de var med, gjorde boken lite, med betoning på liiiite, mindre värdelös. Nej, efter lite mer eftertanke så tycker jag inte ens att den förtjänar 0,1 poäng, utan en fet nolla är vad den får. 

// Frida


   

2012-05-18

Friday Founds (18)

40 Things I Want To Tell You    Streamline    Walk of the Spirits (Walk, #1)    Sapphire Blue

Folly  Sleepless  Beyond (Afterlife,#1)  Bad Taste in Boys

Denna vecka hittade vi åtta böcker som fångade vårt intresse. Några som gavs ut ganska nyss och några som är lite äldre. Så, vad tycker ni? Någon som ni skulle vilja läsa? :) 


// Agnes & Frida