2012-01-31

Dustlands - Blodröd väg

Titel: Dustlands - Blodröd väg (Dustland #1)
Författare: Moira Young
Serie: Dustland
Betyg: 5/5

Lugh! skriker jag.
  Jag springer bredvid han. Flämtar. Kan inte riktigt andas.
  Lugh lyfter huvet. Jag ser han i ögona. Lughs ögon. Blåa som sommarhimlen. Jag tar hans händer.
  Jag ska leta upp dej, säger jag. Vart dom än tar dej så svär jag att jag ska leta upp dej.

Sandstormen ökar i styrka och tar över Sabas värld. Ur dammet uppenbarar sig fem svartklädda ryttare. De tar med sig Sabas tvillingbror Lugh. Resan börjar. Hon måste rädda honom. Till vilket pris som helst.

Jag vet att jag satt högt betyg på riktigt många böcker som jag läst och jag vet att jag kanske borde vara lite hårdare när det gäller betygsättningen, men i det här fallet... Om jag säger så här: det finns olika grader på betygen och i det här fallet var det en stark femma. En riktigt stark femma. Nästan en sexa. Så bra var det!

Måste erkänna att jag hade i princip noll tankar om boken innan jag började läsa. Kommer vagt ihåg att jag läst om den tidigare och så önskade jag mig den i julklapp och fick den, men hade egentligen ingen aning om vad den skulle handla om. Därför blev jag enbart positivt överraskad när jag efter bara några sidor insåg att det här var något speciellt. Något alldeles extra. För det var det verkligen!

Fastnade pangbom för huvudkaraktären, Saba - envis och ganska arrogant på sina ställen, men målmedveten så det riktigt rök ur henne. Gillade Jack också, riktigt mycket. Och i princip de flesta andra karaktärer som var med^^ Språket störde jag mig inte det minsta på, även om jag gissar att en del kanske skulle göra det. Det är skrivet precis så som man pratar med en massa ord som dom, dej, mej, mens (medan), e, å, osv... och jag tror många kanske tycker det blir lite för mycket? Själv är jag nästan lite förtjust i just det språket. Det flyter liksom på så himla lätt och tempot ökar som bara den. Men kan dock erkänna att det tog ett tag innan jag insåg att Saba var så gammal som hon var (arton - trodde hon var mycket yngre först.) Förresten har jag läst en del andra böcker som är skrivna på samma sätt, tex. Tystnaden i Bruset, så jag antar att jag har vant mig.

Jag tror inte jag överdriver om jag säger att jag tror jag läst den bästa boken för detta året. Och det är fortfarande bara januari. Men så är det. Jag tror inte jag kommer hitta en bok som är lika spännande och underbar som den här var. Men det återstår givetvis att se - det finns ju så otroligt många böcker att läsa. Åtminstone var den det bästa jag har läst hittills. (Okej, jag vet att det egentligen är omöjligt att säga så i mitt fall, men den här tillhörde i alla fall en av de bästa) Shit, jag vet knappt var jag ska bli av bara. Skrattade högt på många ställen och kunde inte alls sitta still på grund av hur spännande det blev. Man trodde att det skulle bli på ett sätt och så hände något helt annat, som gjorde saken mycket värre och helt omöjlig. Jag blev nästan lite galen ibland när jag läste. Och jag älskade det! :)

//Agnes

Den farliga kyssen

Titel: Den farliga kyssen
Författare: Kjetil Johnsen
Serie: TRE
Betyg: 3/5

Trine gav efter. Hon besvarade kyssen. Deras läppar öppnade sig och kropparna smög tätt intill varandra. De stod så, länge. 

Nu kan hemligheterna förstöra allt för mig. De kan ta ifrån mig mina vänner, mitt liv. Allt jag har. Hemligheter... De skrämmer mig. Det är svårt att förstå varför jag plötsligt har så många! Vad var det som hände? Vad var det som förändrade allt. 

Vilde och Trine kysser varandra och världen blir ny och spännande. Men farlig. Samtidigt döljer Nora och Benedicte egna hemligheter. Och nu är det bara två veckor till en av de fyra vännerna ska dö...

Tyckte faktiskt att den här var något sämre än den första. Den var inte dålig, men inte jättebra heller. Den var något mellanting. Det var fortfarande väldigt spännande, men jag tyckte att det blev lite mer meningslöst babbel i den här. Historien gick inte riktigt framåt. Kanske var det för att jag är otålig och vill veta vem det är som blir mördad. Hatar att jag inte har den minsta aning om vem det kan vara. Det har faktiskt författaren lyckats med väldigt bra. Ibland tror man att man kommit på det, men så händer något annat och man är tillbaka på ruta ett igen.

Karaktärerna har växt något och man har lärt känna dem bättre. Tycker dock det är lite synd att Nora, Benedicte och Nick får mindre tid är Vilde och Trine. Det kan bli lite uttjatat att bara höra deras tankar och funderingar hela tiden. Jag vill få veta mer om de andra också. Snart kommer någon av dem dö också och då kan det vara för sent..

Eftersom böckerna är väldigt korta och de hänger ihop väldigt mycket blir det här inte en jättelång recension. Det finns inte så mycket att säga. Funderar på att kanske göra dubbelrecensioner när jag läser resterande böcker i serien. Alltså ta två böcker i taget. Då har det hunnit hända mer och finns förhoppningsvis lite mer att säga. Kanske till och med väntar tills jag läst ut hela serien. Får se vad det blir :)

// Frida


2012-01-30

Kul med nytt! :)

Fick mig en glad överraskning när jag upptäckte att jag idag äntligen fått min bok Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, som jag vann i en tävling på bokmalar.blogg.se :D Tack! 
Ska bli riktigt spännande att få läsa boken, har hört en massa bra om den. Hoppas att den lever upp till mina förväntningar :)
//Agnes

2012-01-29

Wasteland

Titel: Wasteland (Wasteland #1)
Författare: Lynn Rush
Serie: Wasteland
Betyg: 5/5


Bound by the blood contract his human mother signed four centuries ago, half-demon David Sadler must obey his demonic Master's order to capture fifteen-year-old Jessica Hanks. But as he learns more about her, he realizes she may be the key to freedom from his demonic enslavement.


The only obstacle - Jessica's distractingly beautiful Guardian, Rebeka Abbott. He must not give in to their steamy chemistry, or he will lose his humanity. But fresh off a quarter millennia of sensory deprivation as punishment for not retrieving his last target, he may not be able to resist temptation long enough to save what's left of his human soul.


Att jag hittade den här boken från början var faktiskt av en ren slump - drogs direkt till den riktigt snygga framsidan! - och efter att jag läst om boken kände jag att jag var tvungen att ha den. Så här i efterhand kan jag bara säga att jag är väldigt glad att jag beställde och läste den här boken. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det var som var så bra, men det var helt klart en bok för mig. Har insett att jag fastnat ganska mycket för böcker om änglar och demoner och annat övernaturligt, så den här passade mig perfekt!


Boken överraskade mig på flera sätt, inte minst när det kom till handlingen - hade av någon anledning fått för mig att den skulle utvecklas annorlunda och handla om något helt annat än vad den faktiskt gjorde - men för mig var det bara positivt. Det var med andra ord bättre än vad jag hade trott. Och sen var det ju huvudkaraktären, David - hälften människa och hälften demon - som jag fastnade för. Jag gillade hans ständiga kamp mot sin inre demon, som hela tiden ville komma fram och få honom att förvandlas för alltid. En stor del av boken innehöll just de här "inre striderna" där han tvingade sig själv att motstå frestelsen att förlora sig själv i kärleken till Beka, som var hans raka motsats och någon han omöjligt skulle kunna få. 


Tempot var lagom högt och något jag gillade speciellt mycket var språket. Att alla pratade som om de verkligen kom från en annan tid, vilket de gjorde. Det kändes så äkta. Att boken innehöll flera oväntade vändningar, blodiga strider och många romantiska, inte minst sagt sexiga inslag gjorde knappast saken sämre - den innehöll helt enkelt allt :)


//Agnes

Nya YA boksläpp 30/1 - 5/2

Utan titel - Anna Charlotta Gunnarson
Releasedatum: 30 januari, 2012


Att fylla år har alltid gett mig en känsla av att allt stannar upp. Man befinner sig i jordens mitt, den som allting kretsar kring. Det är exakt samma känsla som jag hade när mamma dog. Då var det som om klotet slutade snurra alldeles tvärt och i samma stund började jag flyta tyngdlös genom Stockholm och jag hörde inget och trodde att alla andra var lika påverkade som jag. Men alla andra gick stadigt på marken och tittade inte ens upp på mig, där jag kryssade planlöst över himlen i tron att jag aldrig skulle komma ner igen.


Hon är vanlig, osynlig, utan titel. Hon kör med pastellfärger och stängd dörr, trotts att pappas önskan om att hon ska ha sotade ögon och skrika KUKEN! åt honom, för då hade han kanske kunnat förstå. Han är den som avgrundsgråter. Hon är den som tänker att det finns olika sätt att göra uppror på.
Hon hänger hemma hos Angèle och tillsammans har de en bakblogg. Att fylla plåt efter plåt med kardemummabullar är också ett sätt att gråta.
Hon kastar sig om halsen på brorsan de få gånger han kommer hem och hälsar på. Men han har börjat försvinna. Han är nykär och pluggar långt, långt bort. Hon måste svälja intensivt för att inte gråta när han går.
Hon skiter i pappa med det är svårt. Han tar bara över med sina berättelser från förr om mamma, om hur det var då. Om lungcancer och döden.
Hon tjuvröker i tyst protest på sitt hemliga ställe i parken. Bara där infinner sig lugnet. Men en dag saknas en cigg i det väl undangömda paketet. Någon vet. Någon har sett.


New Girl - Paige Harbison
Releasedatum: 31 januari, 2012
Goodreads: New Girl 


They call me "New Girl"...


Ever since I arrived at exclusive, prestigious Manderly Academy, that's who I am. New girl. Unknown. But not unnoticed - because of her.


Becca Normandy - that's the name on everyone's lips. The girl whose picture I see everywhere. The girl I can't compare to. I mean, her going missing is the only reason a spot opened up for me at the academy. And everyone stares at me like it's my fault.


Except for Max Holloway - the boy whose name shouldn't be spken. At least, not by me. Everyone thinks of him as Becca's boyfriend but she's gone, and here I am, replacing her. I wish it were that easy. Sometimes, when I think of Max, I can imagine how Becca's life was so much better than mine could ever be.


And maybe she's still out there, waiting to take it back.


Incarnate (Newsoul, #1)Incarnate (Newsoul #1) - Jodi Meadows
Releasedatum: 31 januari, 2012
Goodreads: Incarnate

NEWSOUL
Ana is new. For thousands of years in Range, a million souls have been reincarnated over and over, keeping their memories and experiences from previous lifetimes. When Ana was born, another soul vanished, and no one knows why.

NOSOUL
Even Ana’s own mother thinks she’s a nosoul, an omen of worse things to come, and has kept her away from society. To escape her seclusion and learn whether she’ll be reincarnated, Ana travels to the city of Heart, but its citizens are suspicious and afraid of what her presence means. When dragons and sylph attack the city, is Ana to blame?

HEART
Sam believes Ana’s new soul is good and worthwhile. When he stands up for her, their relationship blooms. But can he love someone who may live only once, and will Ana’s enemies—human and creature alike—let them be together? Ana needs to uncover the mistake that gave her someone else’s life, but will her quest threaten the peace of Heart and destroy the promise of reincarnation for all?Wings of the Wicked (Angelfire, #2)Wings of The Wicked (Angelfire #2) -  Courtney Allison Moulton
Releasedatum: 31 januari, 2012

Life as the Preliator is harder than Ellie ever imagined.
Balancing real life with the responsibility of being Heaven’s warrior is a challenge for Ellie. Her relationship with Will has become all business, though they both long for each other. And now that the secret of who she really is has come out, so have Hell’s strongest reapers. Grown bold and more vicious, the demonic threaten her in the light of day and stalk her in the night.

She’s been warned.
Cadan, a demonic reaper, comes to her with information about Bastian’s new plan to destroy Ellie’s soul and use an ancient relic to wake all the souls of the damned and unleash them upon humanity. As she fights to stay ahead of Bastian’s schemes , the revelations about those closest to her awaken a dark power within Ellie that threatens to destroy everything—including herself.

She’ll be betrayed.
Treachery comes even from those whom she loves, and Ellie is broken by the deaths of those who stood beside her in this Heavenly war. Still, she must find a way to save the world, herself, and her love for Will. If she fails, there will be hell to pay.Article 5 (Article 5, #1)
Article 5 (Article 5 #1) - Kristen Simmons
Releasedatum: 31 januari, 2012
Goodreads: Article 5

New York, Los Angeles, and Washington, D.C., have been abandoned.

The Bill of Rights has been revoked, and replaced with the Moral Statutes.

There are no more police—instead, there are soldiers. There are no more fines for bad behavior—instead, there are arrests, trials, and maybe worse. People who get arrested usually don't come back.

Seventeen-year-old Ember Miller is old enough to remember that things weren’t always this way. Living with her rebellious single mother, it’s hard for her to forget that people weren’t always arrested for reading the wrong books or staying out after dark. It’s hard to forget that life in the United States used to be different.

Ember has perfected the art of keeping a low profile. She knows how to get the things she needs, like food stamps and hand-me-down clothes, and how to pass the random home inspections by the military. Her life is as close to peaceful as circumstances allow.

That is, until her mother is arrested for noncompliance with Article 5 of the Moral Statutes. And one of the arresting officers is none other than Chase Jennings…the only boy Ember has ever loved.The Girls of No Return - Erin Saldin
Releasedatum: 1 februari, 2012
Goodreads:The Girls of No Return


The Frank Church River of No Return Wilderness Area stretches across two million acres in northern Idaho. In its heart sists the Alice Marshall School, where fifty teenage girls come to escape their histories and themselves.


Lida Wallace has tried to negate herself in every way possible. At Alice Marshall, she meets Elsa Boone, a fierce native Idahoan; Jules, who seems too healthy to belong at the school; and Gia Longschamps, whose glamour entraces the entire camp. As the girls prepare for a wilderness trek, Lida is both thrilled and terrified to be chosen as Gia's friend. But everyone has their secrets - their "Things" they try to protect; and when those come out, the knives do as well.


The Other LifeThe Other Life - Susanne Winnacker
Releasedatum: 1 februari, 2012
Goodreads: The Other Life


3 years, 1 month, 1 week and 6 days since I’d seen daylight. One-fifth of my life. 98,409,602 seconds since the heavy, steel door had fallen shut and sealed us off from the world  
Sherry has lived with her family in a sealed bunker since things went wrong up above. But when they run out of food, Sherry and her dad must venture outside. There they find a world of devastation, desolation...and the Weepers: savage, mutant killers.

When Sherry's dad is snatched, she joins forces with gorgeous but troubled Joshua - an Avenger, determined to destroy the Weepers.

But can Sherry keep her family and Joshua safe, when his desire for vengeance threatens them all?


Hollow Pike - James Dawson
Releasedatum: 2 februari, 2012
Goodreads: Hollow Pike


Something wicked this way comes... She thought she'd be safe in the country, but you can't escape your own nightmares, and Lis London dreams repeatedly that someone is trying to kill her. Lis thinks she's being paranoid - after all who would want to murder her? She doesn't believe in the local legends of witchcraft. She doesn't believe that anything bad will really happen to her. You never do, do you? Not until you're alone in the woods, after dark - and twig snaps... Hollow Pike - where witchcraft never sleeps.
Someone Else's Life - Katie Dale
Releasedatum: 2 februari, 2012
Goodreads: Someone Else's Life


When seventeen-year-old Rosie's mother, Trudie, dies from Huntington's Disease, her pain is intensified by the knowledge that she has a fifty-per-cent chance of inheriting the crippling disease herself. Only when she tells her mum's best friend, 'Aunt Sarah' that she is going to test for the disease does Sarah, a midwife, reveal that Trudie was not her biological mother after all... Devastated, Rosie decides to trace her real mother, hitching along on her ex-boyfriend's GAP year to follow her to Los Angeles. But all does not go to plan, and Rosie discovers yet more to her family's deeply-buried secrets and lies, she is left with an agonising decision of her own - one which will be the most heart-breaking and far-reaching of all...


HarbingerHarbinger - Sara Wilson Etienne
Releasedatum: 2 februari, 2012
Goodreads: Harbinger


When sixteen-year-old Faye arrives at Holbrook Academy, she doesn't expect to find herself exactly where she needs to be. After years of strange waking visions and nightmares, her only comfort the bones of dead animals, Faye is afraid she's going crazy. Fast.

But her first night at Holbrook, she feels strangely connected to the school and the island it sits on, like she's come home. She's even made her first real friends, but odd things keep happening to them. Every morning they wake on the floors of their dorm rooms with their hands stained red.

Faye knows she's the reason, but what does it all mean? The handsome Kel tries to help her unravel the mystery, but Faye is certain she can't trust him; in fact, he may be trying to kill her - and the rest of the world too.Någon av dessa som ni ser extra mycket fram emot att läsa? :) 


// Frida & Agnes

2012-01-28

Jane Eyre

Titel: Jane Eyre - seriealbum
Författare: Charlotte Brontë
Förlag: Argasso 
Betyg: 4/5

1800-talets England. Den föräldralösa lilla flickan Jane Eyre får en kärlekslös uppväxt hos rika släktingar, som skickar iväg henne till en internatskola för fattiga barn. I sin längtan efter frihet och självständighet tar hon tjänst som guvernant hos den gåtfulle mr Rochester på godset Thornfield. Hon känner stark sympati med sin arbetsgivare men upptäcker snart att han och godset döljer en mörk hemlighet …

Charlotte Brontës klassiska roman från 1847, här i färgrikt serieformat, följer den egensinniga unga Jane Eyre genom ett liv fyllt av svåra motgångar men också av stor, omskakande kärlek.


Det här var mitt första seriealbum och definitivt inte mitt sista. Älskar att man får både bilder och text och det passar utmärkt när man vill läsa men inte riktigt orkar med en "vanlig" bok, utan vill ha något mer lättläst. 

Jag läste Jane Eyre i ett svep och tyckte väldigt mycket om den. Illustrationerna i seriealbumet är så otroligt vackra och man kan ägna timmar åt att bara sitta och titta på dem eftersom det alltid finns fler detaljer att upptäcka. En rolig detalj är att albumet också innehåller små skisser på hur sidorna blir till, ett personlighetsgalleri som visar alla karaktärer i boken, en bakgrund till romanen och dessutom finns det ett författarporträtt och släktträd i slutet. Väldigt fint måste jag säga, och det ger det där lilla extra som jag tycker så mycket om. 

Själva historien är kanske inte den bästa jag läst, vilket drar ner betyget lite, men den är absolut läsvärd. Handlingen var inte riktigt så som jag hade föreställt mig, men det var bara roligt, och det fanns en hel del spänningsmoment och twistar som jag inte väntat mig. Det var en bra blandning av kärlek, sorg och glädje och karaktärerna etsar sig fast i minnet. Där fanns både de där riktigt elaka karaktärerna som man gärna hade velat säga ett och annat till, men också riktigt älskvärda karaktärer som lyser upp när det ser som mörkast ut. Jag tyckte särskilt mycket om huvudpersonen Jane. Hon är så stark och modig trots alla hemskheter hon råkar ut för. Dessutom vågar stå för vad hon tycker, något jag gillar skarpt. 

Jag tror att det här är en bok som jag kommer plocka fram med jämna mellanrum, både för att läsa igen, men också bara för att titta på de fina illustrationerna och uppleva de bästa scenerna om och om igen :) 

// Frida

2012-01-27

Friday Founds (2)

Då var det dags för vårt andra Friday Founds inlägg och för er som missade det förra veckan går det ut på att man skriver ner böcker som man vill läsa och hittat den senaste veckan. Som vanligt är det bara att klicka på bilderna om du vill ha mer info om böckerna. Här kommer böckerna vi hittat den här veckan:

Under the Mesquite  Finding Home  But I Love Him  Between Here and Forever

       Whisper (Whisper, #1)   Bunheads

Angelfall   Wander Dust (The Seraphina Parrish Trilogy, #1)     Touch (Denazen, #1)   Darker Still (Magic Most Foul, #1)


Någon av dessa ni tycker verkar vara intressant eller som ni har läst redan? :)


// Frida och Agnes

Boklycka

Igår hittade jag ett paket från Argasso i brevlådan och det var det fina Jane Eyre seriealbumet som jag beställde för någon dag sedan. Tack så jättemycket! :) Älskar det redan, trots att jag inte börjat läsa än. Framsidan och bilderna är så otroligt fina och man blir helt lycklig av att sitta och bläddra i det. Ska lägga undan Crossed som jag läser för tillfället och läsa den här istället, så en recension kommer förmodligen upp redan imorgon. Roligt med böcker som man känner att man vill läsa direkt när man får dem i sin hand :D


// Frida
2012-01-26

Mer nytt i bokhyllan - Kiss Crush Collide :)

Idag trillade ännu en efterlängtad bok ner i brevlådan, nämligen Kiss Crush Collide av Christina Meredith. Ända sedan jag först läste om boken för inte alls så länge sedan har jag velat ha den och jag har varit nära på att beställa den flera gånger. Men nu äntligen får den hoppa in i min bokhylla :) 
Förresten älskar jag framsidan av någon anledning. Så himla fin! :)
//Agnes

2012-01-25

The Luxe

Titel: The Luxe (The Luxe #1)
Författare: Anna Godbersen
Serie: The Luxe
Betyg: 4/5

Pretty girls in pretty dresses, partying until dawn. Irresistible boys with sly smiles and dangerous intentions. White lies, dark secrets, and scandalous hookups. This is Manhattan, 1899...

Elisabeth and Diana Holland rule Manhattan's social scene. But when the girls discover their family's status is far from secure, suddenly everyone is a threat to their golden future. Set in a world of luxury and deception, this thrilling trip to the age of innocence is anything but innocent.

Det tog ett litet tag innan jag riktigt kom in i boken. Det började ganska segt, med en hel lista av presentationer på vad som verkade vara hur många människor som helst och jag glömde namnen lika snabbt som jag läst dem. Vilket är lite synd, eftersom jag sett fram emot att läsa den här boken ganska länge och första intrycket betyder ändå en hel del för mig. Men det blev bättre! Mycket bättre, faktiskt. 

Det jag gillade mest med boken var att man fick följa ganska många olika människor, dvs. förutom Elisabeth och Diana, så fick man även en inblick i deras vänners liv och övriga som hade en betydande roll för historien. Eftersom det började med det ganska 'dramatiska' slutet, innan historien började riktigt från början, ökade spänningen och intresset av att veta vad som verkligen hände och varför. Vem eller vilka gjorde så att allt slutade som det slutade och framför allt, hur slutade det egentligen? Dessutom gillade jag att varje nytt kapitel började med ett litet brev, en dagboksanteckning eller ett utdrag från en tidning, som på ett eller annat sätt hade anknytning till vad som hände med karaktärerna.

Att följa de olika människorna på väg mot den oundvikliga "katastrofen" var riktigt spännande. Att veta att vad alla kände och tyckte var tvärtemot vad de faktiskt gjorde fick mig bara att engagera mig ännu mer i berättelsen. Det var ganska frustrerande att veta att om de bara berättade hur de kände skulle allt löst sig hur snabbt som helst och betydligt färre skulle blivit sårade och förvandlade till hatiska fiender. Å andra sidan skulle det i så fall blivit en väldigt kort bok^^

Jag måste säga att trots att mina förväntningar på boken kraschade redan efter första kapitlet, så hämtade jag mig ganska snabbt och detta var i slutändan en riktigt bra bok. Detaljerna av vackra klänningar, fantastiska rum och stora balsalar gjorde att jag drogs in i en helt annan värld och känslan av att faktiskt vara där och se på var väldigt stor genom hela boken :)

//Agnes

Nytt i bokhyllan :)

Hittade en bok, Wasteland av Lynn Rush, för ett tag sedan som verkade ganska intressant och några knapptryck senare var den beställd. Idag trillade den äntligen ner i brevlådan och jag kan knappt vänta tills jag kan börja läsa den :)


Hittade en liten boktrailer också som jag passar på att slänga in :)

//Agnes

2012-01-24

Ett hål i själen


Titel: Ett hål i själen (TRE 1) 
Författare: Kjetil Johnsen
Serie: TRE
Betyg: 3,5/5

Hon är ung.
Hon är död. 
Hon är naken, och hon är inlindad i tunn, genomskinlig plast. 

En flicka hittas död, flytande i den lilla insjön vid Dypdal. Hon har blivit mördad av någon hon kände. 

Så börjar ungdomsserien TRE. Tiden vrids tillbaka tre veckor och mordets förhistoria rullas upp dag för dag. Bara en sak är säker - den mördade är en av de fyra huvudpersonerna: Vilde, Nora, Trine eller Benedicte. Men vem av dem? Och varför? 

Agnes har gett den här serien väldigt bra kritik och sagt åt mig att jag borde läsa den hur många gånger som helst, så igår bestämde jag mig för att plocka upp del ett i TRE-serien och jag blev inte besviken. 

Ett hål i själen hade ett högt tempo och var spännande från början till slut. Man vill hela tiden veta mer och den var omöjlig att lägga ifrån sig. Jag gillade karaktärerna, trots att de var ganska schablonaktiga, men man hann inte riktigt lära känna dem så mycket som jag hade velat eftersom boken var så kort. Men eftersom det finns nio böcker till antar jag att man kommer lära känna dem bättre och bättre ju fler böcker man läser. 

Språket var lite väl stolpigt för min smak, men tempot och spänningen vägde upp det. Jag skrev i min förra recension att det skulle dröja ett tag innan jag plockade upp en bok av en manlig författare igen, men det blev inte riktigt så och efter den här kan jag säga att jag inte alls är lika skeptisk längre, vilket är roligt. Jag gillade den här boken och ser fram emot att läsa resterande böcker i serien. Den är inte någon favorit än, men den har potential att bli..

// Frida

2012-01-23

Nya (mini) bokhylleplan!

I helgen snickrade jag ihop två bokhylleplan till och även om de är ganska små får det ändå plats en del böcker. Det är åtminstone bättre än att ha böckerna på golvet... Dessutom är det ena hyllplanet tomt, så det kan jag fylla med fler nya böcker! :) Känns bra att jag redan prickat av en sak på listan för mål 2012 och det är ändå fortfarande bara januari :) Och vem vet, kanske hinner det bli fler bokhyllor innan året är slut? 
(Halvkass bild igen, jag vet...^^)
//Agnes

2012-01-22

Nya YA boksläpp 23/1 - 29/1

Havoc (Deviants #2)Havoc (Deviants #2) - Jeff Sampson
Releasedatum: 24 januari, 2012
Goodreads: Havoc

Emily Webb thought life would return to normal after the death of the man who attacked her and her fellow “Deviants.” Or as normal as it could be, after discovering that she has nighttime superpowers . . . and she’s a werewolf. But when Emily awakes one night to find an otherworldy Shadowman watching her, she knows the danger has only just begun.

So Emily and her pack-mates set out to find the people who made them what they are, and why. But as they get closer to the truth, they realize they aren’t the only ones in town with special powers: The most popular girls in school might just have a secret of their own–and they might just have it out for Emily.

With shadowy beings stalking them, a mysterious company doing all it can to keep the truth hidden, and the secrecy of her new identity in jeopardy, life threatens to spiral out of control for Emily. Soon these dangers will come together in one terrifying confrontation that may force her to make the toughest choice of her life . . . so far.


ForbiddenForbidden - Syrie James
Releasedatum: 24 januari, 2012
Goodreads: Forbidden

She should not exist.

He should not love her.

Claire Brennan has been attending Emerson Academy for two years now (the longest she and her mom have remained anywhere) and she’s desperate to stay put for the rest of high school. So there’s no way she’s going to tell her mom about the psychic visions she’s been having or the creepy warnings that she’s in danger.

Alec MacKenzie is fed up with his duties to watch and, when necessary, eliminate the descendants of his angelic forefathers. He chose Emerson as the ideal hiding place where he could be normal for once. He hadn’t factored Claire into his plans. . . .

Their love is forbidden, going against everything Alec has been taught to believe. But when the reason behind Claire’s unusual powers is revealed and the threat to her life becomes clear, how far will Alec go to protect her?


Getting Over Garrett DelaneyGetting Over Garrett Delaney - Abby McDonald
Releasedatum: 24 januari, 2012

Seventeen-year-old Sadie is in love: epic, heartfelt, and utterly one-sided. The object of her obsession — ahem, affection — is her best friend,Garrett Delaney, who has been oblivious to Sadie’s feelings ever since he sauntered into her life and wowed her with his passion for Proust (not to mention his deep blue eyes).

For two long, painful years, Sadie has been Garrett’s constant companion, sharing his taste in everything from tragic Russian literature to art films to ’80s indie rock — all to no avail. But when Garrett leaves for a summer literary retreat, Sadie is sure that the absence will make his heart grow fonder — until he calls to say he’s fallen in love. With some other girl! A heartbroken Sadie realizes that she’s finally had enough. It’s time for a total Garrett detox!

Aided by a barista job, an eclectic crew of new friends (including the hunky chef, Josh), and a customized self-help guide, Sadie embarks on a summer of personal reinvention full of laughter, mortifying meltdowns, and a double shot of love.


Fallen in Love (Fallen, #3.5)Fallen In Love (Fallen #3.5) - Lauren Kate
Releasedatum: 24 januari, 2012
Goodreads: Fallen In Love

What makes your heart race a little faster? Just in time for Valentine's Day, it's FALLEN IN LOVE, four wholly original new stories collected in a new novel set in the Middle Ages by Lauren Kate. FALLEN IN LOVE gives fans the much-talked about but never-revealed stories of FALLEN characters as they intertwine with the epic love story of Luce and Daniel. The stories include: Love Where You Least Expect It: The Valentine of Shelby and Miles , Love Lessons: The Valentine of Roland; Burning Love: The Valentine of Arriane; and Endless Love: The Valentine of Daniel and Lucinda.


Everneath (Everneath, #1)Everneath ( Everneath #1) - Brodi Ashton
Releasedatum: 24 januari, 2012
Goodreads: Everneath

Last spring, Nikki Beckett vanished, sucked into an underworld known as the Everneath, where immortals Feed on the emotions of despairing humans. Now she's returned- to her old life, her family, her friends- before being banished back to the underworld... this time forever.

She has six months before the Everneath comes to claim her, six months for good-byes she can't find the words for, six months to find redemption, if it exists.

Nikki longs to spend these months reconnecting with her boyfriend, Jack, the one person she loves more than anything. But there's a problem: Cole, the smoldering immortal who first enticed her to the Everneath, has followed Nikki to the mortal world. And he'll do whatever it takes to bring her back- this time as his queen.

As Nikki's time grows short and her relationships begin slipping from her grasp, she's forced to make the hardest decision of her life: find a way to cheat fate and remain on the Surface with Jack or return to the Everneath and become Cole's...


The Way We FallThe Way We Fall (The Way We Fall #1) - Megan Crewe
Releasedatum: 24 januari, 2012
Goodreads: The Way We Fall

It starts with an itch you just can't shake. Then comes a fever and a tickle in your throat. A few days later, you'll be blabbing your secrets and chatting with strangers like they’re old friends. Three more, and the paranoid hallucinations kick in.

And then you're dead.

When a deadly virus begins to sweep through sixteen-year-old Kaelyn’s community, the government quarantines her island—no one can leave, and no one can come back.

Those still healthy must fight for dwindling supplies, or lose all chance of survival. As everything familiar comes crashing down, Kaelyn joins forces with a former rival and discovers a new love in the midst of heartbreak. When the virus starts to rob her of friends and family, she clings to the belief that there must be a way to save the people she holds dearest.

Because how will she go on if there isn't?
The Flight of Gemma Hardy - Margot Livesey
Releasedatum: 24 januari, 2012
Goodreads: The Flight of Gemma Hardy


Fate has not been kind to Gemma Hardy. Orphaned by the age of ten, neglected by a bitter and cruel aunt, sent to a boarding school where she is both servant and student, young Gemma seems destined for a life of hardship and loneliness. Yet her bright spirit burns strong. Fiercely intelligent, singulary determined, Gemma overcomes each challenge and setback, growing stronger and more certain of her path. Now an independent young woman with her dreams of the future, she accepts a position as an au pair on the remote and beautiful Orkney Islands.


But Gemmas biggest trial is about to begin... a journey of passion and betrayal, secrets and lies, redemption and discovery that will lead her to a life she's never dreamed.


Drowning Instinct - Ilsa J. Bick
Releasedatum: 28 januari, 2012
Goodreads: Drowning Instinct


There are stories where the girl gets her prince, and they live happily ever after.  (This is not one of those stories.)


Jenna Lord's first sixteen years were not exactly a fairytale. Her father is a controlling psycho and her mother is a drunk. She used to count on her older brother - until he shipped off to Afghanistan. And then, of course, there was the time she almost died in a fire.


There are stories where the monster gets the girl, and we all shed tears for his innocent victim. (This is not one of those stories either.)


Mitch Anderson is many things: A dedicated teacher and coach. A caring husband. A man with a certain... magnetism.


And there are stories where it's hard to be sure who's a prince and who's a monster, who is a victim and who should live happily ever after. (These are the most interesting stories of all.)


Drowning Instinct is a novel of pain, deception, desperation, and love against the odds - and the rules.


// Frida och Agnes

2012-01-21

City of Ashes

Titel: City of Ashes (The Mortal Instruments #2)
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments
Betyg: 5/5

Clary Fray just wishes that her life would go back to normal. But what's normal when you're a demon-slaying Shadowhunter, your mother is in a magically induced coma, and you can suddenly see Downworlders like werewolves, vampires, and faeries? Clary would love to spend more time with her best friend, Simon. But the Shadowhunters won't let her go - especially her handsome, infuriating newfound brother, Jace. And Clary's only chance to help her mother is to track down rogue Shadowhunter Valentine, who is probably insane, certainly evil - and also her father. When the second of the Mortal Instruments is stolen, the terrifying Inquisitor suspects Jace. Could Jace really be willing to betray everything he believes in to help their father?


Är det inte underbart med böcker som man riktigt sugs in i och omöjligt kan sluta läsa förrän man nått sista sidan? Så var det i alla fall för mig i det här fallet. Åtminstone läste jag så mycket jag bara hann de gånger jag hade tid att läsa den här veckan och ju längre in i boken jag kom, desto svårare blev det att lägga ifrån mig den. För åh, så himla bra det här var! Är helt förälskad i den här serien nu och jag kan knappt vänta tills jag får läsa nästa del... Måste beställa den så fort som möjligt!

Av karaktärerna har Simon nu blivit min lilla favorit. Vet inte riktigt varför, men jag tror det har mycket med hans humor att göra och det faktum att han verkligen gör allt för Clary... tycker det är så fint! Dessutom, eller kanske på grund av det, kan jag inte låta bli att hela tiden tycka synd om honom. Man märker verkligen hur mycket han kämpar för att få henne, men det verkar hela tiden komma nya hinder. Samtidigt gillar jag självklart Jace och även om jag hoppas mest på Simon, hoppas jag samtidigt nästan lika mycket på Jace... Vilket dilemma, egentligen!^^

Hur som helst. Jag måste få lov att berömma flytet, eller tempot kanske jag skulle säga, och hur allt verkar avlösas ur vartannat. Man vet aldrig hur något kommer att sluta. Ena stunden sitter de och tar det lugnt i soffan och i nästa blir någon satt i fängelse i en stad där ingen pratar eller får sin hals avskuren för att sedan tömmas på blod. Grymt spännande.

Den här serien är nu helt klart en av mina favoriter. Riktigt bra och jag tycker att alla som inte har gjort det än borde läsa den :)

//Agnes

2012-01-20

Friday Founds (1)

Förra veckan började Emma och Zozzo på Bokzoem med "Friday Founds" och vi tyckte att det var en väldigt rolig idé så vi tänkte prova på det vi också. :) Friday Founds går ut på att man skriver ner böcker som man vill läsa och hittat den senaste veckan. Om du vill ha mer info om boken är det bara att klicka på bilden så kommer du till bokens goodreadssida. :)

Fury  Illegal   Fall for Anything


Looking for Alibrandi    Possession (Possession, #1)   Awaken (Awaken, #1)

PineLight     Ember (Ember #1)      Everlost (Skinjacker, #1)

Out in Blue (Return to Sanctuary, #1)   Ashfall (Ashfall, #1)


Har ni läst någon av dessa? Ni får gärna berätta vad ni tyckte i så fall :)


// Frida & Agnes