2011-12-31

Abandon

Titel: Abandon (Abandon #1)
Författare: Meg Cabot
Serie: Abandon
Betyg: 4/5

Pierce knows what it's like to die, because she's done it before.

Though she tries returning to the life she knew before the accident, Pierce can't help but feel at once a part of this world, and apart from it. Yet she's never alone... because someone is always watching her. Escape from the realm of the dead is impossible when someone there wants you back.

But now she's moved to a new town. Maybe at her new school, she can start fresch. Maybe she can stop feeling so afraid.
Only she can't. Because even here, he finds her. That's how desperatley he wants her back. She knows he's no guardian angel, and his dark world isn't exactly heaven, yet she can't stay away... especially since he always appears when she least expects it, but exactly when she needs him most.

But if she lets herself fall any further, she may just find herself back in the one place she most fears: the Underworld.

Som ni vet har jag ju skrivit lite om boken tidigare och när jag hittade den på biblioteket var jag helt enkelt tvungen att låna den och nu har jag alltså äntligen läst den. Jag säger äntligen för av någon anledning har jag verkligen velat göra det. Och vad glad jag är att jag gjorde det för det här var jättebra, nästan bättre än vad jag hade vågat hoppas :)

Jag måste erkänna att jag hade lite svårt att hänga med i början när de plötsligt började hoppa i tiden, men så snart jag fattade hur allt hängde ihop och när jag äntligen förstod vem de menade med han, tänkte jag inte alls mer på det. Detta var en spännande bok rakt igenom och det hände saker nästan hela tiden. Tempot var med andra ord högt.

Jag kan inte säga exakt vad det var med den här boken som jag gillade så mycket, men något var det ju uppenbarligen. Kanske var det för att jag hade så lätt för att hänga med i själva tänkandet - eftersom boken var skriven i jag-form kändes allt genast mer personligt på något sätt, tankarna blev liksom till mina egna. Kanske var det för att jag aldrig läst någonting liknande förut eller kanske för att ingenting blev eller var så som jag trott från början. (Slutet är ganska överraskande får jag lov att erkänna...)
Hur som helst så gillade jag den och jag längtar tills jag får tag på fortsättningen, Underworld. Måste, måste få veta hur det går! :)

Precis om Frida passar jag alltså på att lägga in en sista recension för detta året. Och - igen - precis som Frida vill jag dessutom önska er alla ett riktigt Gott Nytt År! :D
//Agnes

Matched

Matched (Matched, #1)
Titel: Matched (Matched #1)
Författare: Ally Condie
Serie: Matched
Betyg: 4/5

Cassia has always trusted the Society to make the right choices for her: what to read, what to watch, what to believe. So when Xander's face appears on-screen at her Matching ceremony, Cassia knows with complete certainty that he is her ideal mate... until she sees Ky Markham's face flash for an instant before the screen fades to black.

The Society tells her it's a glitch, a rare malfunction, and that she should focus on the happy life she's destined to lead with Xander. But Cassia can't stop thinking about Ky, and as they slowly fall in love, Cassia begins to doubt the Society's infallibility and is faced with an impossible choice: between Xander and Ky, between the only life she's known and a path that no one else has dared to follow.


Jag hade hört en del om den här boken innan jag började läsa den, både positivt och negativt, men till största del negativt. Därför hade jag inte speciellt höga förväntningar, men jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Jag gillade Matched väldigt mycket och jag kan knappt vänta till jag får läsa fortsättningen.

Karaktärerna var inte speciella på något sätt, men de fastnade ändå och jag kände hela tiden att jag ville veta mer om deras liv och deras tankar. Särskilt Kys eftersom hans historia skiljer sig från de andras. Jag gillade  hur man i form av bilder och små meningar som Ky gav till Cassia fick små pusselbitar till hur hans liv hade sett ut innan han kom till Mapletree Borough, där historien utspelar sig.
Mapletree Borough är fint beskrivet utan att det blir för mycket och man får en tydlig bild av hur samhället, med the Officials, kontrollerar och övervakar invånarna. Det är lite skrämmande faktiskt, hur allt är förbestämt och hur människorna där inte kan välja utan bara bli tilldelade. 

Jag kan förstå de som tycker att boken är lite långsam på sina ställen, det händer trots allt mest i början och i slutet, men jag gillade ändå tempot. Jag tyckte det gick lagom fort fram och hur allt utvecklades under tidens gång. 

Som sagt så tyckte jag väldigt mycket om den här boken och jag ser fram emot uppföljaren och jag tycker att det blev en mycket bra avslutning på det här året. Nu tar jag paus från läsandet och startar med nya krafter 2012. 

Gott nytt år! :D
// Frida

2011-12-29

Mål 2012

Så här i slutet av 2011 tycker vi att det passar alldeles utmärkt med en lista på mål inför 2012. I slutet av nästa år kommer sedan en utvärdering då vi går igenom våra mål och ser hur duktiga vi varit på att hålla dem :) Det blir kanske inte så många mål, men det känns alltid bra att åtminstone ha något att sträva efter.


Agnes mål


* Läsa minst 60 böcker under hela året - alltså 5 böcker/månad. 
* Bygga nytt bokhylleplan! Kul ord :) Kanske två till och med? Måste verkligen...
* Utöka och fylla på mitt engelska-bokhylleplan! Känns som om jag precis upptäckt att det faktiskt går att köpa engelska böcker väldigt enkelt. Av någon anledning trodde jag inte det innan. Undrar vilken värld jag levt i tidigare..?
* Läsa minst 1 klassiker. Låter lite tråkigt insåg jag nu, men tycker det hör till lite på något sätt.
* Hinna med minst 5 omläsningar. 'Råkar' sno Fridas mål där, eftersom det lät himla bra ;) Vet nämligen redan vilka jag vill läsa om.Fridas mål


* Läsa minst 60 böcker under hela året. Tycker Agnes mål var precis lagom, så snor det lite diskret ^^ 
* Läsa minst 20 av mina olästa böcker i bokhyllan. Måste verkligen börja läsa mina egna böcker. Har otroligt många som jag verkligen vill läsa och ändå springer jag till biblioteket istället...
* Läsa någon bok av en debutförfattare. 
* Hinna med minst 5 omläsningar. Älskar att läsa om böcker som jag tyckt mycket om, men ändå händer det väldigt sällan på grund av att det finns en massa nya böcker man också vill läsa. Men om jag  sätter det som mål så kommer jag säkert göra det... Gemensamma mål


Lite gemensamma mål får vi ju också ha :)


* Ordna åtminstone 1 tävling! För det är alltid kul med tävlingar :)
* Åka till bokmässan i Göteborg. Vi vill, Vi vill!
* Göra minst 5 gemensamma recensioner.

Skuggvandrare

Titel: Skuggvandrare #3
Författare: Magnus Nordin
Serie: Fristående och avslutande uppföljaren till Skuggvarelser och Blodets Röst
Betyg: 3/5

  Alea är inte som andra barn. Hon är en skuggvandrare, hälften människa, hälften varulv.
  Daniel älskar sin dotter mer än något annat.
  Alfagruppen behöver nya varulvsjägare och de vill ha Alea.
  I norrländska Ångerfallet försöker Kim Jäger befria en ung pojke och samtidigt rädda freden mellan varulvarna och människorna.
  I Balkans vilda bergstrakter kämpar Kira för sitt liv. Vägen tillbaka till Alea och Daniel har aldrig varit så lång.

Jag måste erkänna att jag är besviken. Första delen, Skuggvarelser, var ju så himla bra och andra delen, Blodets Röst, var bra, men inte riktigt lika bra som första och nu... Jag vet inte, det här var inte alls så som jag hade hoppats. Jag tror att jag hade väntat mig något helt annat av denna tredje och sista del i serien. Kanske hade jag bara för höga förväntningar? Troligtvis, med tanke på att jag verkligen gillade första boken. Hoppades nog att denna skulle vara minst lika bra.

Jag måste ändå ge beröm för hur fint berättat allt är och hur enkelt det är att följa med i händelserna fastän det är så mycket som händer på olika ställen samtidigt. Till skillnad från första boken, då man till största delen bara fick följa Daniel och Kira, får man nu följa hur många som helst känns det som. Man får, förutom Daniel och Kira, plötsligt följa Kim Jäger, som man i och för sig blivit lite bekant med i andra delen, Blodets Röst, och en rad andra människor som till exempel pojkarna Rasmus och Liam och Ångerfallets åldermän och en journalist som heter Charlie Bäck och så får vi inte glömma Goed av Olwones ätt (Morags andrevarg)... Låter det jobbigt och mycket? Det var det också på sina ställen, men det var egentligen inget jag störde mig på.

Något som jag tyckte var synd däremot, var att de var så få kapitel ur Daniels perspektiv. Kiras också för den delen. Det var först på kapitel 7, om jag inte minns helt tokigt, som man för första gången fick träffa Daniel igen och eftersom första boken främst kretsade kring honom kändes det lite märkligt. Som jag känner det är det fortfarande honom man vill följa mest även här och när så inte var fallet kunde jag helt enkelt inte låta bli att bli besviken.

Men det är spännande, det är det, och jag undrar hela tiden vad som kommer att hända härnäst. Eftersom fler personer är inblandade nu blir det på samma gång ännu mer spänning. Hur kommer det att gå där? och Vad händer sen där borta? osv. Och så gillar jag språket. Hur det skiftar från att vara slarvigt ungdomsspråk - som faktiskt låter trovärdigt! - till att bli stramt och allvarligt vuxenspråk. Bra kontrast!

//Agnes

2011-12-28

Gone: Övergivna


Övergivna (inbunden)Titel: Gone: Övergivna
Författare: Michael Grant
Serie: Gone
Betyg: 3/5

På ett ögonblick försvinner alla över femton. Bilar kör av vägen, spädbarn ligger ensamma i sin vagga och plötsligt fungerar inte telefoner, internet eller TV.
  En helt ny och skrämmande värld möter Sam, Astrid och deras vänner. Förtvivlat försöker de komma på gåtans lösning.
   Men tiden börjar rinna ut för Sam. Han fyller snart år. Och när man fyller femton … försvinner man.

Hm, jag vet inte riktigt var jag ska börja. Jag gillade Gone, det gjorde jag, men inte mycket mer än så. Jag gillar konceptet, men för mig räcker det inte hela vägen. Gone var spännande och jag var hela tiden spänd på vad som skulle hända, men samtidigt var det väldigt utdraget och långsamt med långa partier där det knappt hände någonting. Det där går inte riktigt ihop, jag vet, men det var så det kändes. Spännande, men samtidigt långsamt.

Karaktärerna var för mig ganska menlösa och det fanns ingen jag direkt fastnade för. I vissa böcker dras man verkligen med och det känns som om man faktiskt befinner sig i boken, men med den här kände jag mig som en åskådare.

Språket var också något som förstörde läsupplevelsen. Jag vet inte om det är på grund av översättningen, eller om det är samma sak i den engelska versionen, men jag störde mig något otroligt på all slang. Kanske är det författarens försök att få språket att låta ungdomligt, men för mig funkade det inte alls. Det kändes bara urlöjligt och inte alls trovärdigt.

Men trots tempot, känslan av att jag var en åskådare och språket så tyckte jag ändå efter att ha läst ut den att den var bra, inte jättebra, men bra. Det är trots allt en spännande historia, emellanåt rätt obehaglig med tanke på vad de övergivna barnen tvingas till, och jag kommer helt säkert plocka upp uppföljarna, för det finns några lösa trådar jag gärna vill få svaret på..

// Frida


2011-12-27

Gå din väg men stanna

Titel: Gå din väg men stanna
Författare: Johanna Nilsson
Serie: -
Betyg: 3/5

- Du är så liten, sa han och måttade med armarna runt hennes kropp där hon låg hopkrupen ovanpå sängen. Men här uppe är det så stort och tungt.
Han pekade på hennes huvud.
- Jag ska hjälpa dig att bli frisk, sa han. Jag lovar. Jag lämnar dig aldrig.

Hanna är trettioett när hon möter Alex en natt på Blue Moon Bar. Men djupt inuti är hon också ett barn, som vill gömma sig i garderobsmörkret och slippa vara kvinna. Hon är författare. Orden är hennes gömställe och skattkammare. När hon skriver är hon vacker, stark och frisk. Inte som i verkligheten.
Först vill Hanna inte berätta för Alex hur hon mår, hon är rädd att han ska gå sin väg. Men Alex skräms inte av hennes mörker, inte av någonting alls verkar det som. Han är nästan för bra för att vara sann.

Jag måste vara hård den här gången, det är jobbigt, men det måste jag. Annars kommer alla mina recensioner sluta med toppenbetyg och hur tråkigt skulle inte det bli? Så den här gången är jag hård och ger boken en trea, fastän den var så himla bra. Rättvist? Kanske. Kanske inte. Hoppas det.

Sorgligt! Letar man efter en riktig snyfthistoria ska man dyka ner i denna. Jag kan garantera att det dyker upp en eller annan tår, kanske fler, kanske till och med många, åtminstone känns det där inne i en. Tungt. Hemskt. Jobbigt. Men man anar, i alla fall hoppas, att det ska lösa sig. Att allt ska bli bra, för visst borde det väl bli det? Blir det bra då? Får du ta reda på själv ;)

Jag tror att jag gillade detta eftersom jag kände igen mig i så mycket. Inte i allt, långt ifrån, men i mycket. Man får lära känna Hanna genom hennes tankar, funderingar och tvivel. Man får följa henne genom kampen mot ätstörningarna, vara med när hon kämpar för att fortsätta ännu en dag, för att ta sig igenom ännu en ångestattack och för att stanna kvar hos Alex, som ger henne så mycket kärlek fastän hon inte tycker hon förtjänar det.

Orsaken till att jag väljer att vara hård den här gången är för att det blir för mycket. Javisst, det är sorgligt och det måste vara sorgligt och hemskt och allt det där, men det blir för mycket. Det är nästan så att man blir deprimerad själv och även om jag gillar alla beskrivningar som känns så äkta så vet jag inte om jag verkligen vill må lika dåligt själv. Någonstans efter halva boken borde det sluta, inte fortsätta. Men det är faktiskt det enda jag har att klaga på. Detta är, trots allt det sorgliga, en väldigt fin berättelse och jag tycker att man ska läsa den just därför. Jag tycker att man ska läsa den och känna att det alltid finns en chans att allt löser sig, det gäller bara att inte ge upp.

//Agnes

2011-12-26

Julklappsböcker

Hoppas att ni alla har haft en riktigt trevlig julhelg :) Själv har jag haft det jättebra och det är tråkigt att julen som är så härlig tar slut så fort. Tänkte, likt många andra bokbloggare, lägga upp ett inlägg med bokrelaterade julklappar. Det blev väldigt många böcker för mig den här julen, något jag är väldigt glad över. :D

* De 4 första böckerna i serien "A song of Ice and Fire" av George R.R Martin
* Jellicoe Road av Melina Marchetta.
* Big Mouth & Ugly Girl av Joyce Carol Oates
* Reckless av Cornelia Funke
* The Scorpio Races - Maggie Stiefvater
* Hans Majestäts Drake - Naomi Novik

Är väldigt glad över allihop, men kanske lite extra över Jellicoe Road. Blir helt säkert en omläsning av den väldigt snart.* The Unbecoming of Mara Dyer av Michelle Hodkin
* Ashes av Ilsa J Bick
Blev superglad över dessa två som jag fick av Agnes. Har velat läsa dem väldigt länge, så det ska bli spännande att få se hur de är.
* Dearly Departed av Lia Habel
*The Night Circus av Erin Morgenstern
* Across the Universe av Beth Revis
* The Unofficial Harry Potter Cookbook av Dinah Bucholz
* Quidditch Through The Ages av J.K Rowling
* Fantastic Beasts And Where To Find Them av J.K Rowling.

Kokboken är hur söt som helst och har så fint räfflat (kan man kalla det så?) papper. Quidditch Through The Ages och Fantastic Beasts And Where To Find Them är också de väldigt söta. Särskilt de små anteckningarna som finns med lite här och var. :)

* Harry Potter och De Vises Sten av J.K Rowling  (ljudbok)
* One Day av David Nicholls (ljudbok)
* The Eldest av Christopher Paolini (ljudbok)
* Harry Potter And The Deathly Hallows Part 2 (film)


Är superglad över alla fina böcker (och ljudböcker) som jag fick och ser verkligen fram emot att få läsa (och lyssna på) dem.

// Frida

2011-12-25

Divergent

Titel: Divergent
Författare: Veronica Roth
Serie: Divergent
Betyg: 5/5

In Beatrice Prior's Dystopian Chicago, society is devided into five factions, each dedicated to the cultivation of a particular vitrue - Candor (the honest), Abnegation (the selfless), Dauntless (the brave), Amity (the peaceful), and Erudite (the intelligent). On an appointed day of every year, all sixteen-year-olds must select the faction to which they will devote the rest of their lives. For Beatrice, the decision is between staying with her family and being who she really is - she can't have both. So she makes a choice that surprises everyone, including herslef.


During the highly competitive initiation that follows, Beatrice renames herself Tris and struggles to determine who her friends really are - and where, exactly, a romance with a sometimes fascinating, sometimes infuriating boy fits into the life she's chosen. But Tris also has a secret, one she's kept hidden from everyone because she's been warned it can mean death. And as she discovers a growing conflict that threatens to unravel her seemingly society, she also learns that her secret might help her save those she loves.. or it might destroy her.


Ja, jag vet - jag delar ut ännu en femma i betyg. Jag trodde aldrig att jag skulle sätta högsta betyg till så många böcker som jag gjort nu några gånger, har tänkt att jag måste vara hård vid mina bedömningar och inte dela ut femmor till alla böcker jag tycker är bra, men jag kan inte låta bli - än en gång har jag tagit mig igenom en riktigt härlig bok som helt enkelt förtjänar högsta möjliga betyg. Så är det bara.


Jag vet att detta kommer att låta.. ja, krystat kanske, men jag gillade allt med den här boken. Alla människor, miljöer, utmaningar, slagsmål, relationer.. precis allt. Men speciellt Tris förvandling fastnade jag för, efter att hon valt en av de fem avdelningarna - jag tänker inte säga vilken, fastän jag tror man anar det väldigt snabbt som läsare, jag gjorde det i alla fall - hur hon förändras, hur hon går från att vara den försiktiga, osjälviska, till att bli någon helt annan. Någon som slår ifrån när det behövs, som gör det hon kan för att ta sig igenom utmaningarna, nå sitt mål och skydda de hon älskar, även om det kräver att hon skadar andra på vägen. 


Jag borde kanske inte låta så uppmuntrande mot slagsmål och våld, men eftersom det är en stor del av träningen för alla som väljer samma avdelning som Tris - de måste lära sig att försvara sig själva och vara redo för vad som helst - så blir det liksom en del av själva boken och samtidigt en del av mig. Många gånger tvingas de göra ganska hemska saker när de tränar och ibland utanför träningen också, men utan dessa hemska saker skulle den här historien inte fungerat. Om det är något jag verkligen gillar med böcker så är det blod, svett och tårar - och här kommer allt i generösa portioner!


Med andra ord: Läs!


// Agnes

2011-12-24

Nytt i bokhyllan!

Först och främst - Hoppas att ni alla hade en riktigt fin julafton igår! :)


Själv blev jag jätteglad för alla fina saker jag fick och det blev ju en del böcker så nu har jag ännu mer skoj läsning att se fram emot!
Bland annat fick jag en jättefin Läsdagbok och hela Hungerspelen-trilogin (Hungerspelen #1, Fatta Eld #2, Revolt #3) av Frida, så nu kan jag äntligen läsa dem, vilket jag har velat göra ganska länge nu! :)
Sen fick jag Dustlands - Blodröd Väg och Cirkeln och Pilen och en pop-up bok om Beatrix Potter, som skrivit The Tale's of Peter Rabbit, och en väldigt skrivbok :)


Kan tillägga att jag dessutom har läst ut Divergent idag så det kommer en recension på den också.


//Agnes

God Jul
  God Jul!

     Önskar 
   Frida & Agnes
 på Booklovin :D

2011-12-23

Safe and Sound

Såg precis att Malin bloggat om låten "Safe and Sound" som är med på The Hunger Games-soundtracket och jag var bara tvungen att också göra det. Så vacker! Hur ska man klara av att vänta ända till den 23 mars för att få se filmen? Längtar galet mycket :D

Här är låten:// Frida

2011-12-22

The Forest of Hands and Teeth

The Forest of Hands and Teeth (The Forest of Hands and Teeth, #1)
Titel: The Forest of Hands and Teeth
Författare: Carrie Ryan
Serie: The Forest of Hands and Teeth #1
Betyg: 2,5/5

In Mary's world, there are simple truths. 

The Sisterhood always knows best.
The Guardians will protect and serve.
The Unconsecrated will never relent. 
And you must always mind the fence that surrounds the village. The fence that protects the village from the Forest of hands and Teeth.

But slowly, Mary's truths are failing her. She's learning things she never wanted to know about the Sisterhood and its secrets, and the Guardians and their power. And, when the fence is breached and her world is thrown into chaos, about the Unconsecrated and their relentlessness.
Now she must choose between her village and her future, between the one she loves and the one who loves her. And she must face the truth about the Forest of Hands and Teeth. Could there be life outside a world surrounded by so much death?

Nja, det här var nog ingen bok som passade mig. Det började väldigt långsamt och jag var nära på att lägga ifrån mig den flera gånger, men sådär hundra sidor in i boken började det hända saker och det blev lite spännande. Men sen efter kanske trettio sidor till var det tillbaka på det långtråkiga igen och så höll det på resten av boken. Små spänningsmoment då och då, men överlag tyckte i alla fall jag att det var rätt långtråkigt.

Jag fastnade aldrig för någon karaktär och huvudpersonen Mary var väldigt jobbig och påminner mig om Jacinda i Firelight, vilket inte är bra. Hon klagar, tycker synd om sig själv och velar en massa fram och tillbaka.

Kärlekstriangeln som utgör en stor del av boken utöver hela zombiegrejen, var bara tråkig och jag brydde mig inte alls om vem Mary valde. Det var helt enkelt inte intressant.

Det var zombiedelen av boken som gjorde den spännande, och till och med lite otäck ibland, men det var inte tillräckligt för att fånga mitt intresse. Det kändes mer som ett sidospår, något i bakgrunden.

Så, nej det här var ingen bok för mig. Den var helt enkelt inte tillräckligt spännande och även om jag brukar fortsätta läsa serier även om jag inte tycker att de är bra, så kommer jag troligtvis inte fortsätta med denna. Jag är nöjd med slutet och har inget behov av att få veta mer.


2011-12-20

City of Bones

Titel: City of Bones
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments
Betyg: 5/5

When Clary Fray heads out to the Pandemonium Club in New York City, she hardly expects to witness a murder. Much less a murder commited by three teenagers covered with odd markings. This is Clary's first meeting with the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the earth of demons - and keeping the odd werewolves and vampires in line. It's also her first meeting with gorgeous, golden-haired Jace. Within twenty-four hours Clary is pulled into Jace's world with a vengeance, when her mother disappears and Clary herlsef is attacked by a demon. But why would demons be interested in an ordinary mundane like Clary? And how did she suddenly get the Sight? The Shadowhunters would like to know..

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Hade aldrig trott att det skulle vara så svårt att beskriva hur jag känner efter att ha läst en så.. fruktansvärt underbar bok. Alla känslor som frammanades av händelserna i boken finns fortfarande kvar i mig och hoppar och pirrar och får mig att nästan vilja gråta, men av någon anledning har jag plötsligt jättesvårt för att beskriva dem. För några timmar sedan studsade jag runt av spänning och skrattade för mig själv och visste knappt var jag skulle bli av och nu, efter att precis ha lagt boken ifrån mig efter en hel dags intensiv läsning, sitter jag bara här och kan omöjligt få fram några ord till att beskriva allt det där som jag älskade med boken. Får försöka ändå, antar jag. 

Kan kanske börja med att säga att jag verkligen gillade huvudkaraktärerna, Clary, Jace och så Simon. Kanske framför allt Simon, av någon anledning. Varför kan jag inte riktigt förklara, men jag antar att det är en sådan person som jag bara känner en massa medlidande och sympati för. En sådan person som man egentligen inte tänker har så stor betydelse för själva historien i sig, men som faktiskt har det. Jättemycket, till och med. 

Kemin mellan Clary och Jace, som uppstår redan från början, går ju knappast att missa. Men ingen av dem vågar egentligen riktigt erkänna det för sig själva, som om de inte är medvetna om vad de känner, inte till en början åtminstone. Och jag gillar det, att inget är så där uppenbart och enkelt och tråkigt, som det kan vara ibland, utan att det då och då slår gnistor, fast av andra anledningar..
Att sen Simon hade känslor för sin vän förstod jag också redan från början, ja, faktiskt nästan i första kapitlet, och även om man kanske förväntades hoppas att Clary och Jace skulle bli något så tänkte jag snarare mer på Simon. Jag hoppades av någon anledning mer på honom.
Måste därför avslöja att slutet var riktigt oväntat och knäppt och egentligen alldeles otänkbart. Nästan lite äckligt. Samtidigt var det precis så som det skulle sluta. Perfekt helt enkelt.

Det går inte en sekund i boken som jag tänker att det är tråkigt, det händer saker hela tiden och jag menar verkligen hela tiden. Det tycker jag är riktigt bra, med tanke på att boken är nästan 500 sidor lång.. Det bästa är också att man inte har en aning om vart allt är på väg, det kan sluta precis hur som helst och ingenting är uppenbart. Ett plus i kanten är dessutom att man får ett litet smakprov från del 2 i serien, City of Ashes, och när man vet vad som väntar blir man bara ännu mer sugen på att läsa nästa bok!

Tänker inte säga mer om boken nu, vill verkligen inte förstöra den med någon halvdan recension som inte kommer i närheten av vad jag verkligen tycker. Istället kan jag bara snällt be er alla att läsa boken och känna efter själva :)

//Agnes

Lite Jullovsläsning

Snart är det jullov och då finns det tid för massor av läsning! :D Har lånat hem tre böcker som jag velat läsa ett tag nu och jag ser fram emot att äntligen få göra det. Det här är dock bara tre av alla de som jag kommer att klämma in under lovet, har ju en hel massa böcker här hemma redan som bara väntar på att få läsas :)
* Abandon - Meg Cabot
* Gå din väg men stanna - Johanna Nilsson
* Den 4e parallellen, Lasarusfenomenet - Kjetil JohnsenI morgon kommer förresten en recension på City of Bones, som jag tjatat om några dagar nu. Bara så att ni vet :)


//Agnes

Den här bloggposten innehåller nötkräm


Barn-och-notkram
Foto: UNICEF
”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.
Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.
Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

2011-12-19

Överrocken

Titel: Överrrocken
Författare: Nikolaj Gogol
Serie: -
Betyg: 2,5/5

Pausade kort i mitt läsande i City of Bones för att istället läsa en tunn liten bok från skolan, som jag fått i läxa. Överrocken heter den som sagt och handlar om en kortväxt, tråkig och retad man med flinten i pannan, som traskar omkring i sin gamla överrock som hänger i trasor. När han går för att laga sitt "lapptäcke", som kollegorna kallar hans gamla rock, påstår hans skräddare att det är lönlöst - det är bättre att sy en ny! Och så blir det, mannen får sin nya överrock och plötsligt verkar hans liv helt förändrat. Hans kollegor slutar reta honom och han blir till och med bjuden hem till en av dem för att fira att hans nya överrock är alldeles fantastisk. Men på vägen hem blir han plötsligt rånad och hans nya, älskade överrock försvinner för alltid...

Först och främst: Vem designade framsidan?! Ett enormt minus för den gräsligt tråkiga framsidan, som gör mig trött bara av att titta på den. (Det gör nästan ont i mig att lägga upp bilden bara..) Fast, det förstås, det är kanske inte meningen att boken ska locka till sig några läsare överhuvudtaget egentligen? Vad vet väl jag?
Ett plus, dock, är att boken inte var så tjock. 54 sidor, allt som allt. Vilket var skönt, med tanke på att det bara var en enda lång text utan nytt kapitel eller någonting.

Förutom det, så var det trots allt en ganska trevlig liten historia och jag måste erkänna att jag skrattade högt på vissa ställen. Det var helt klart intressant att få veta vad som skulle hända mannen efter att han fått sin nya överrock, men efter att han blivit rånad på den borde berättelsen ha slutat. Det gjorde den inte. Fortsatte med en, enligt mig, onödig fortsättning helt enkelt. Mannen dog och blev en vålnad och bestämde sig för att hämnas på den som tagit rocken osv..

Ja, och nu har jag dessutom lyckats avslöja hela berättelsen för er, men hoppas det inte gör något. Förlåt i så fall! :) Tror ändå ingen av er kommer att bli särskilt lockad att plocka upp den om ni ser den i en bokhylla, för att läsa den ändå..

//Agnes

Nytt i bokhyllan :)Den här fina boken hittade jag i brevlådan idag. Det är Gone - Övergivna av Michael Grant som jag vann i Nellys tävling. Tack igen! :D

Ska börja läsa den så fort jag tagit mig igenom The Forest of Hands and Teeth :)

// Frida

2011-12-18

Nya YA boksläpp 20/12 - 27/12


Still WatersStill Waters - Emma Carlson Berne
Releasedatum: 20 december, 2011
Goodreads: Still Waters

Hannah can't wait to sneak off for a romantic weekend with her boyfriend, Colin. He's leaving for college soon, and Hannah wants their trip to the lake house to be one they'll never forget.

But once Hannah and Colin get there, things start to seem a bit...off. They can't find the town on any map. The house they are staying in looks as if someone's been living there, even though it's been deserted for years. And Colin doesn't seem quite himself. As he grows more unstable, Hannah worries about Colin's dark side, and her own safety.

Nothing is as perfect as it seems, and what lies beneath may haunt her forever.

LegacyLegacy - Molly Cochran
Releasedatum: 20 december, 2011
Goodreads: Legacy

When her widowed father dumps 16-year-old Katy Jessevar in a boarding school in Whitfield, Massachusetts, she has no idea that fate has just opened the door to both her future and her past. Nearly everyone in Whitfield is a witch, as is Katy herself, although she has struggled all her life to hide her unusual talents. Stuck at a boarding school where her fellow studens seem to despise her, Katy soon discovers that Whitfield is the place where her mother commited suicide under mysterious circumstances when Katy was just a small child. With dark forces converging on Whitfield, it’s up to Katy to unravel her family’s many secrets to save the boy she loves and the town itself from destruction.

Touch of Power (Healer, #1)
Touch of Power (Healer, #1) - Maria V Snyder 
Releasedatum: 20 december, 2011
Goodreads: Touch of Power


 Laying hands upon the injured and dying, Avry of Kazan assumes their wounds and diseases into herself. But rather than being honored for her skills, she is hunted. Healers like Avry are accused of spreading the plague that has decimated the Territories, leaving the survivors in a state of chaos. 

Stressed and tired from hiding, Avry is abducted by a band of rogues who, shockingly, value her gift above the golden bounty offered for her capture. Their leader, an enigmatic captor-protector with powers of his own, is unequivocal in his demands: Avry must heal a plague-stricken prince—leader of a campaign against her people. As they traverse the daunting Nine Mountains, beset by mercenaries and magical dangers, Avry must decide who is worth healing and what is worth dying for. Because the price of peace may well be her life...


Bleeding Hearts (Drake Chronicles, #4)Bleeding Hearts (Drake Chronicles, #4) - Alyxandra Harvey
Releasedatum: 20 december, 2011
Goodreads: Bleeding Hearts

The Drakes and friends will be tested when an infestation of deadly vampires threatens Violet Hill.

Lucy's cousin Christabel has come to live in Violet Hill, and adjusting to the difference between life in a small mountain town and her home in the city is difficult enough. The strict curfew that Lucy's parents enforce is the worst part. Something really dangerous couldn't possibly happen in this tiny town.
But Christabel has noticed some mysterious happenings, and it seems like Lucy, her boyfriend Nicholas and his brother Connor are all in on a secret that Christabel doesn't understand—one that seems deadly serious. Although she won't admit it, Christabel would love to be in on any secret with Connor Drake. But when she is kidnapped by the ruthless Hel-Blar vampires, Christabel must cause more and more trouble in Violet Hill, Lucy and Connor finally fill Christabel in on all the undead drama. Together, they must find a way to stamp out the Hel-Blar for good.


Vampire Academy: The Ultimate Guide
Vampire Academy: The Ultimate Guide - Michelle Rowen & Richelle Mead
Releasedatum: 22 december, 2011
Goodreads: Vampire Academy: The Ultimate Guide  
 

Discover the history of St. Vladimir's Academy, explore the dark psychology behind Rose and Lissa's spirit bond, and find out even more illicit secrets about Moroi society. This ultimate guide will feature everything readers want and need to go even deeper into the world ofVampire Academy, Frostbite, Shadow Kiss, Blood Promise, Spirit Bound, and Last Sacrifice . . . every heartache, every betrayal, every sacrifice, and so much more!

The Demon Lover (Fairwick Chronicles, #1)The Demon Lover (Fairwick Chronicles, #1) - Juliet Dark
Releasedatum: 27 december, 2011
Goodreads: The Demon Lover

I gasped... or tried to. My mouth opened, but I couldn't draw breath... His lips, pearly wet, parted and he blew into my mouth. My lungs expanded beneath his weight. When I exhaled he sucked in my breath and his weight turned from cold marble into warm living flesh.

Since accepting a teaching position at remote Fairwick College in upstate New York, Callie McFay has experienced the same disturbingly erotic dream every night: A mist enters her bedroom, then takes the shape of a virile, seductive stranger who proceeds to ravish her in the most toe-curling, wholly satisfying ways possible. Perhaps these dreams are the result of writing her bestselling book, The Sex Lives of Demon Lovers. After all, Callie's lifelong passion is the intersection of lurid fairy tales and Gothic literature - which is why she finds herself at Fairwick's renowned folklore department, living in a once-stately Victorian house that, at first sight, seemed to call her name.

But Callie soon realizes that her dreams are alarmingly real. She has a demon lover - an incubus - and he will seduce her, pleasure her, and eventually suck the very life from her.Then Callie makes another startling discovery: He's not the only mythical creature in Fairwick. As the tenured witches of the college and the resident fairies in the surrounding woodsprepare to cast out the incubus, Callie must accomplish something infinitely more difficult - banishing  this demon lover from her heart. 

Kiss Crush Collide
Kiss Crush Collide - Christina Meredith  
Releasedatum: 27 december, 2011
Goodreads: Kiss Crush Collide  


Kiss
What Leah did—only she really shouldn’t have—one hot night at a country club party.

Crush
What Leah has—only she really shouldn’t have—on the guy with the green eyes, the guy who is not her perfect boyfriend, the guy who does not fit in her picture-perfect life, the guy her sisters will only mock and her mother will never approve of. Not in a million years.


Collide

What happens when everything you always thought you wanted—having cool friends, being class valedictorian and homecoming queen—runs smack into everything it turns out you really do want.

Kiss. Crush. Collide.
For Leah and Porter, summer is only the beginning. 

The Secret Sisterhood of HeartbreakersThe Secret Sisterhood of Heartbreakers - Lynn Weingarten
Releasedatum: 27 december, 2011
Goodreads: The Secret Sisterhood of Heartbreakers  
 

When her boyfriend breaks up with her on the first day of sophomore year, Lucy has no idea how she’s going to make it through homeroom, let alone the rest of her life. Enter three stunning girls with a magical offer Lucy can’t refuse. All she has to do is get a guy to fall in love with her in the next seven days, and then…break his heart and collect one of his brokenhearted tears. As the girls teach Lucy how to hook a guy (with the help of a little magic), she quickly discovers how far she is willing to go—and who she is willing to cross—to get what she wants.Shadow Heir (Dark Swan, #4)
Shadow Heir (Dark Swan, #4) - Richelle Mead 
Releasedatum: 27 december, 2011
Goodreads: Shadow Heir  
 

Shaman-for-hire Eugenie Markham strives to keep the mortal realm safe from trespassing entities. But as the Thorn Land's prophecy-haunted queen, there's no refuge for her and her soon-to-be-born-children when a mysterious blight begins to devastate the Otherworld...

The spell-driven source of the blight isn't the only challenge to Eugenie's instincts. Fairy king Dorian is sacrificing everything to help, but Eugenie can't trust the synergy drawing them back together. The uneasy truce between her and her shape shifter ex-lover Kiyo is endangered by secrets he can't--or won't--reveal. And as a formidable force rises to also threaten the human world, Eugenie must use her own cursed fate as a weapon--and risk the ultimate sacrifice...


Every Other DayEvery Other Day - Jennifer Lynn Barnes
Releasedatum: 27 december, 2011 
 
Goodreads: Every Other Day

Every other day, Kali D'Angelo is a normal sixteen-year-old girl. She goes to public high school. She attends pep rallies. She's human.

And then every day in between . . . She's something else entirely.
Though she still looks like herself, every twenty-four hours predatory instincts take over and Kali becomes a feared demon-hunter with the undeniable urge to hunt, trap, and kill zombies, hellhounds, and other supernatural creatures. Kali has no idea why she is the way she is, but she gives in to instinct anyway. Even though the government considers it environmental terrorism.

When Kali notices a mark on the lower back of a popular girl at school, she knows instantly that the girl is marked for death by one of these creatures. Kali has twenty-four hours to save her and, unfortunately, she'll have to do it as a human. With the help of a few new friends.

Magic of the Moonlight (Full Moon, #2)
Magic of the Moonlight (Full Moon, #2) - Ellen Schreiber   
Releasedatum: 27 december, 2011
Goodreads: Magic of the Moon

Celeste has more to worry about than a secret romance with a hot guy from the wrong side of town. That guy, Brandon, is a werewolf. With gossip and hostility swirling at school, it’s time to find a cure for his nocturnal condition, and perhaps the one person who can help is his scientist father. But what if a “cure” makes things worse and Brandon becomes a werewolf full time? And with rumors circulating that there are werewolves in Legend’s Run, is it possible that there is another among their classmates? 
 

To keep Brandon’s secret safe, Celeste must hide her relationship with him from her best friends, but with the Moonlight Ball approaching, she must make a choice. Her dream is to go with her one true love—Brandon. But once the sun goes down, the clouds separate, and the full moon appears, could she really walk into the dance on the arm of a werewolf?

In this installment of the sumptuously romantic Full Moon series, Celeste faces her fears and her friends and finds out whether she’s strong enough to stand up for herself and her one true love.

Love & Leftovers
Love & Leftovers - Sarah Tregay   
Releasedatum: 27 december, 2011
Goodreads: Love & Leftovers

When her parents split, Marcie is dragged from Idaho to a family summerhouse in New Hampshire. She leaves behind her friends, a group of freaks and geeks called the Leftovers, including her emo-rocker boyfriend, and her father.

By the time Labor Day rolls around, Marcie suspects this "vacation" has become permanent. She starts at a new school where a cute boy brings her breakfast and a new romance heats up. But understanding love, especially when you've watched your parents' affections end, is elusive. What does it feel like, really? can you even know it until you've lost it?

Why We Broke UpWhy We Broke Up - Daniel Handler
Releasedatum: 27 december, 2011
Goodreads: Why We Broke Up  
 

I'm telling you why we broke up, Ed. I'm writing it in this letter, the whole truth of why it happened.

Min Green and Ed Slaterton are breaking up, so Min is writing Ed a letter and giving him a box. Inside the box is why they broke up. Two bottle caps, a movie ticket, a folded note, a box of matches, a protractor, books, a toy truck, a pair of ugly earrings, a comb from a motel room, and every other item collected over the course of a giddy, intimate, heartbreaking relationship. Item after item is illustrated and accounted for, and then the box, like a girlfriend, will be dumped.
 Living Violet (The Cambion Chronicles, #1)
Living Violet (The Cambion Chronicles, #1) - Jaime Reed
Releasedatum: 27 december, 2011
Goodreads: Living Violet
 

He's persuasive, charming, and way too mysterious. And for Samara Marshall, her co-worker is everything she wants most--and everything she most fears...

Samara Marshall is determined to make the summer before her senior year the best ever. Her plan: enjoy downtime with friends and work to save up cash for her dream car. Summer romance is not on her to-do list, but uncovering the truth about her flirtatious co-worker, Caleb Baker, is. From the peculiar glow to his eyes to the unfortunate events that befall the girls who pine after him, Samara is the only one to sense danger behind his smile.

But Caleb's secrets are drawing Samara into a world where the laws of attraction are a means of survival. And as a sinister power closes in on those she loves, Samara must take a risk that will change her life forever. . .or consume it.


On a Dark Wing
On a Dark Wing - Jordan Dane 
Releasedatum: 27 decmember, 2011
Goodreads: On a Dark Wing  
 
Five years ago Abbey Chandler cheated Death. She survived a horrific car accident, but her lucky break came at the expense of her mother’s life and changed everything. After she crossed paths with Death—by taking the hand of an ethereal boy made of clouds and sky—she would never be normal again.

Now she’s the target of Death’s Ravens and an innocent boy’s life is on the line. When Nate Holden—Abbey’s secret crush—starts to climb Alaska’s Denali, the Angel of Death is with him because of her.

Abbey finds out the hard way that Death never forgets.// Agnes & Frida

Julklappstips 4

Att alla önskar sig hårda julklappar tillhör ju det självklara här i livet - alla älskar ju böcker liksom :) Men även hårda julklappar kan vara mjuka! 
Personligen har jag alltid föredragit inbundna böcker, dels för att de håller bättre, men framför allt för att det är så snyggt! Men på senare tid har jag insett att jag har underskattat det här med pocket, häftade och dansk-band (som häftade, men med flikar som man kan vika in och använda som bokmärke) - det är ju faktiskt himla praktiskt! Dessutom är det betydligt billigare och ska man ge bort böcker i julklapp kan man ju då passa på att köpa till exempel häftade böcker, så har man råd att köpa två :) - Liten parentes bara :) 


Hur som helst.
Idag är det alltså dags för mitt fjärde och sista julklappstips och idag hade jag tänkt tipsa om några olika fantasy- och paranormal-böcker som ingår i serier. Bara för att det är så trevligt med serier :) 


Born at Midnight (Shadow Falls #1) - C.C. Hunter


One night Kylie Galen finds herself at the wrong party, with the wrong people, and it changes her life forever. Her mother ships her off to Shadow Falls - a camp for troubled teens, and within hours of arriving, it becomes painfully clear that her fellow campers aren't just "troubled". Here at Shadow Falls, vampires, werewolves, shapeshifters, witches and fairies train side by side - learning to harness their powers, control their magic and live in the normal world.


Kylie's never felt normal, but surely she doesn't belong here with a bunch of paranormal freaks either. Or does she? They insist Kylie is one of them, and that she was brought here for a reason. As if life wasn't complicated enough, enter Derek and Lucas. Derek's a half-fae who's determined to be her boyfriend, and Lucas is a smokin' hot werewolf whom Kylie shares a secret past. Both Derek and Lucas couldn't be more different, but they both have a powerful hold on her heart.


Even though Kylie feels deeply uncertain about everything, one thing is becoming painfully clear - Shadow Falls is exactly where she belongs..Awake at Dawn (Shadow Falls #2) - C.C. Hunter
Releasedatum: Utkommen
Taken at Dusk (Shadow Falls #3) - C.C. Hunter
Releasedatum: 10 april, 2012
Hex Hall (Hex Hall #1) - Rachel Hawkins


Three years ago, Sophie Mercer discovered that she was a witch. It's gotten her into a few scrapes. Her non-gifted mother has been as supportive as possible, consulting Sophie's estranged father - an elusive European warlock- only when necessary. But when Sophie attracts too much human attention for a prom-night spell gone horribly wrong, it's her dad who decides her punishment: exile to Hex Hall, an isolated reform school for wayward Prodigium, a.k.a. witches, faeries, and shapeshifters.


By the end of her first day among fellow freak-teens, Sophie has quite a scorecard: three powerful enemies who look like supermodels, a futile crush on a gorgeous warlock, a creepy tagalong ghost, and a new roommate who happens to be the most hated person and only vampire student on campus. Worse, Sophie soon learns that a mysterious predator has been attacking students, and her only friend is the number-one suspect.


As a series of blood-curdling mysteries starts to converge, Sophie prepares for the biggest threat of all: an ancient secret society determined to destroy all Prodigium, especially her.


Demonglass (Hex Hall #2) - Rachel Hawkins
Releasedatum: Redan utkommen
Spell Bound (Hex Hall #3) - Rachel Hawkins
Releasedatum: 13 mars, 2012


Unearthly (Unearthly #1) - Cynthia Hand


In the beginning there's a boy standing in the threes...


Clara Gardner has recently learned that she's part angel. Having angel blood run through her veins not only makes her smarter, stronger, and faster than humans (a word, she realizes, that no longer applies to her), but it means she has a purpose, something she was put on this earth to do. Figuring out what that is, though, isn't easy.


Her visions of a raging forest fire and an alluring stranger lead her to a new school in a new town. When she meets Christian, who turns out to be the boy of her dreams (literally), everything seems to fall into place - and out of place at the same time. Because there's another guy, Tucker, who appeals to Clara's less angelic side.


As Clara tries to find her way in a world she no longer understands, she encounters unseen dangers and choices she never thought she'd have to make - between honesty and deceit, love and duty, good and evil. When the fire from her vision finally ignites, will Clara be ready to face her destiny?


Unearthly is a moving tale of love and fate, and the struggle between following the rules and following your heart.


Hallowed (Unearthly #2) - Cynthia Hand
Releasedatum: 17 januari 2012.


Betrayal (The Descendants #1) - Mayandree Michel


Where there is love and power, there is always.. bertayal.


At seventeen, Cordelia is an ordinary teen with an extraordinary and frightening secret. A secret that induces vivid dreams which she not only experiences true love, but crippling fear while barely escaping with her life each night.


After a life altering event, Cordelia has an unexpected encounter with Evan, the mysterious boy from her dreams, who reveals who and what she is, a descendant of the Greek gods. At that moment everything she knows of her world is a lie, and she must leave the present and go into the past assume the role she was put on this earth for, safeguarding her ancient empire amidst evil forces that toil hastily to destroy it.


In a race against time, Cordelia must decide if she is truly a part of this dangerous world, or risk defying the gods, and ultimately lose the boy who has put a claim on her heart.


Sacrifice (The Descendants #2) - Mayandree Michel
Releasedatum: December 2011


Personligen är jag mest sugen på den första serien Shadow Falls, men även Hex Hall verkar bra :)
På tal om serier och mjuka böcker (häftat i det här fallet) kan jag passa på att berätta att jag börjat läsa första delen i The Mortal Instruments serien: City of Bones, som ni kanske har sett, och jag är helt fast! Mitt mål är att läsa ut den till i morgon, men förmodligen är det mer troligt att det blir till på tisdag. I vilket fall som helst är det galet bra än så länge :D


//Agnes

2011-12-17

Between Shades of Gray


Titel: Between Shades Of Gray
Författare: Ruta Sepetys
Serie: -
Betyg: 4,5/5

One night fifteen-year-old Lina, her mother and young brother are hauled from their home by Soviet guards, thrown into cattle cars and sent away. They are being deported to Siberia. 

An unimaginable and harrowing journey has begun. Lina doesn't know if she'll ever see her father or her friends again. But she refuses to give up hope. 

Först av allt skulle jag vilja säga att jag tycker att bokens omslag är väldigt vackert. Enkelt men vackert. Det passar väldigt bra in på boken och jag skulle inte säga nej till att få ha den i bokhyllan, bara för att kunna ta fram och titta på lite då och då. (Har ”tyvärr” lånat mitt exemplar på skolbiblioteket och det kan jag inte direkt behålla). Jag älskar vackra bokomslag och det är ganska väldigt ofta som jag går efter omslag när jag väljer böcker. Man borde inte göra det, men det är nästan omöjligt att låta bli...

Tillbaka till själva boken då. Between Shades of Gray är en skildring av andra världskriget, ur de baltiska ländernas perspektiv, och berättelsen bygger på minnen från överlevande fångar. Vi får följa femtonåriga Lina, hennes familj och andra fångars kamp för överlevnad i Sibiriska arbetsläger. 

Jag fullkomligt älskar Ruta Sepetys språk. Det är otroligt vackert, öppet, gripande och fick mig till tårar många gånger. Ibland var jag tvungen att stanna upp och läsa samma mening några gånger till bara för att den var så bra, så perfekt. Språket tog verkligen tag i mig och för varje sida som gick kändes det som att små bitar av mitt hjärta rycktes bort en efter en. Så bra var det. 

Between Shades of Gray är en hemsk och väldigt sorglig bok, men samtidigt innehåller den små strimmor av hopp ( passande nog så är det bokens titel på svenska ;) ) som lyser upp när det är som värst. Många av karaktärerna är riktigt bra och de känns trovärdiga. Det finns de som fortsätter hoppas och behåller kämpaglöden brinnande, trots allt hemskt som de utsätts för, men det finns också de som bit för bit tynar bort och helt förlorar sig själva och ger upp. 

Boken var full av känslor och smärta, men även mycket hopp och glädje. Det är en viktig bok, med ett viktigt budskap och jag tycker att Sepetys har lyckats väldigt bra. Det var otroligt svårt att betygsätta och jag velade väldigt länge mellan fem och fyra och en halv. Till slut bestämde jag mig för 4,5, en stark 4,5. Nästan en femma.

Om du gillar verkliga skildringar med djup tycker jag definitivt att att du ska plocka upp den här, för jag tvivlar på att den kam lämna någon oberörd. Själv kommer jag springa iväg till bokhandel direkt efter jul för att köpa mig ett eget exemplar så att jag kan läsa den när jag vill och så många gånger jag vill :) 

Passar på att lägga in en boktrailer också. 


// Frida