2011-11-30

Boktrailer

Har börjat läsa en bok som heter Klappa händer små av Dan Rhodes och tänkte att jag kunde slänga in en liten boktrailer på den :)

// Agnes

2011-11-29

Pojkarna

Titel: Pojkarna
Författare: Jessica Schiefauer
Serie:
Betyg: 4/5


Vi fyllde fjorton år den våren, Bella, Momo och jag.
Vi höll oss ofta för oss själva. Om vintereftermiddagarna var vi oftast i Momos rum, men under den varma delen av året satt vi i Bellas trädgård, eller inne i växthuset om det regnade. Vi lyssnade på insekterna och såg fuktdropparna torka på kronbladen när solen bröt fram. Mitt i allt det färgsprakande levde vi och det fick mig att glömma att jag var Kim, att jag hade en kropp som växte och sprängde. Växthuset var en frizon, ett rum att gå till där andra lagar gällde.

Har faktiskt varit så duktig att jag läst den augustpris-vinnande boken jag fick av min bror och oj, oj, oj - det här var bra. Riktigt bra! Boken sitter fortfarande fast i mig och vill inte riktigt släppa taget och av någon anledning vill jag inte att den ska det heller.

Okej, låt oss vara ärliga och säga att den var något seg i början, tyckte först bara att det var en gullig liten berättelse. Tre tjejer som leker mysiga lekar i växthuset och har maskerad och klär ut sig till konstiga saker. Gulligt, helt enkelt. Men sen, när en märklig växt dyker upp förändras allt och de förvandlas till pojkar. Plötsligt blev det allvar och en helt annan stämning, det där gulliga liksom suddades bort, bit för bit. Lager för lager skalades av och det blev naket, ärligt och helt underbart!

Nej, jag menar inte bara när hon (Kim) klädde av sig och såg på sina nya pojkkropp, eller när hon tänkte ord som vanligtvis beskrivs mer lindrigt, utan när känslor hon inte riktigt kunde styra över smög fram så fort hon blev pojke. Då, när hon började känna saker, starka känslor för killen Tony, när hon började göra saker hon aldrig trodde om sig själv, när hon såg på sin "gamla" flickkropp och på världen med helt andra ögon, då blev det riktigt, riktigt bra!

Ja, jag gillade Kim, både som flicka och som pojke. Tyckte om att hon valde att fortsätta förvandlas när hennes vänner drog sig tillbaka och att hon utforskade alla nya möjligheter som pojke. Att hon lät sig dras med i det "farliga" och göra brottsliga saker bara för Tonys skull. Av någon märklig anledning var det precis det som gjorde att jag kunde leva mig in i hennes situation. Att hon faktiskt uppförde sig som "vanliga" människor gör. Hon provade, gjorde misstag och sårade, blev sårad, men fortsatte ändå. Hon visade att vi människor inte alls är så perfekta som vi så ofta gärna vill framstå som.

Framför allt tycker jag att detta var ett viktigt ämne och även om jag inte har varit med om precis samma sak så kan jag förstå frustrationen över att vara fast i fel kropp. Att inte bli förstådd eller tagen för den man verkligen är och jag tror många andra kan det också. Så för allt i världen, läs boken och tillåt er att förvandlas! :)

// Agnes

Tävling hos Bookrelated

Tänkte tipsa om en tävling hos Bookrelated. Hon lottar ut två böcker och det finns massor av bra böcker att välja mellan, både på engelska och svenska. Bland annat Cirkel, Hungerspelen, City of Bones och Gone-serien. :)  Mer info om tävlingen och vilka böcker som finns hittar du här.


Erebos

Titel: Erebos
Författare: Ursula Poznanski
Serie:
Betyg: 3,5/5

Erebos är ett spel. Det iakttar dig, det talar med dig, det belönar dig, det prövar dig, det hotar dig. Erebos har ett mål: Det vill döda.

Nick är fast i Erebos, ett dataspel, som sprids på hans skola. Reglerna är väldigt tydliga: Var och en har endast en chans att spela Erebos. Man måste vara ensam när man spelar och får inte tala med någon om spelet. Den som bryter mot reglerna eller inte utför sina uppdrag åker ut och kan inte starta spelet igen. Något som är riktigt konstigt: Erebos ger uppdrag som inte kan utföras i den virtuella världen utan i verkligheten. Fiktion och verklighet flyter ihop på ett förbryllande sätt. Och sedan får Nick ett riktigt obehagligt uppdrag av spelet..

Då har jag (äntligen) läst ut Erebos och mina tankar är väldigt kluvna. Är väldigt osäker på vad jag tycker om den. Det började bra och många gånger fann jag mig själv skratta rakt ut och jag lärde mig att tycka om huvudkaraktären Nick redan från början. Men sen.. Jag vet inte riktigt, krångligt är nog ordet. För många konstiga namn och karaktärer att hålla reda på i själva spelet. Jag glömde dem lika snabbt som jag läst om dem och sedan insåg jag att jag läste deras namn helt fel, att jag praktiskt taget hittade på egna namn.

Ganska segt att läsa om när han började spela, det hände inte speciellt mycket och när det väl gjorde det så kunde jag inte riktigt sätta mig in i det, även om jag kunde se det mycket tydligt framför mig. Mycket bra beskrivet och så, men inte mycket mer. Kanske läste jag på fel sätt, vad vet jag? Blev dock betydligt mer spännande mot slutet, när det började närma sig den sista striden och när man förstod att det uppenbarligen inte betydde i spelet, utan i verkligheten.. Och när man fick reda på historien bakom spelet och varför det blev till, vem skapade det? osv. Då var det faktiskt riktigt intressant, om jag får lov och säga det och det får jag ju :)

Som sagt, svårt att säga exakt vad jag tycker - många delar var riktigt spännande och tanken på spelet etsade sig fast i min hjärna många gånger precis som för personerna i boken, framför allt på slutet. Men alldeles för många torrperioder för min smak och ja, ärligt talat det var inte alltid så lockande att fortsätta läsa. Tror det beror mycket på att jag inte trodde på dialogerna. De kändes emellanåt inte ett dugg trovärdiga och det kändes snarare högst osannolikt att en kille i Nicks ålder skulle få för sig att prata på det sättet. Det kändes mer som ett önsketänkande.

Nåja, tänker inte snacka sönder boken. Den var trots allt läsvärd och ibland mycket spännande, även om jag nog hade föredragit att man finslipade karaktärerna och tillät dem prata som vanliga ungdomar, tror det skulle ha gjort en hel del faktiskt. Och jag hoppas verkligen inte att jag förstört bilden för dem som inte läst boken än, i så fall förlåt! Ge den en chans och jag borde kanske göra detsamma någon annan gång!

// Agnes2011-11-27

Jellicoe Road

Titel: Jellicoe Road
Författare: Melina Marchetta
Serie: - 
Betyg: 5/5

At age eleven, Taylor Markham was abandoned by her mother. At fourteen, she ran away from boarding school, only to be brought back by a mysterious stranger. Now seventeen, Taylor's the reluctant leader of her school's underground community, whose annual territory war with the Townies and visiting Cadets has just begun. This year, though, the Cadets are led by Jonah Griggs, and Taylor can't avoid his intense gaze for long. To make matters worse, Hannah, the one adult Taylor trusts, has disappeared. But if Taylor can piece together the clues Hannah left behind, the truth she uncovers might not just settle her past, but also change her future. 

Jag är mållös. Jellicoe Road var fantastisk. Den befinner sig helt klart i toppen bland de bästa böcker jag läst. Någonsin. 

Till en början förstod jag ingenting. Det var en massa lösa trådar överallt och jag fick inget grepp om vad boken egentligen handlade om. Jag lade till och med undan den under några veckor, men idag tog jag upp den och började jag läsa igen. Det tog bara några minuter innan jag var fast och så helt plötsligt var den utläst. Karaktärerna, miljöerna, historien, stämningen och språket. Allt var fantastiskt. 

Jag känner att jag inte kommer kunna skriva en recension som gör boken rättvisa, så allt jag kan säga är: Läs den! :) 

För er som föredrar att läsa på svenska, kan jag berätta att X-publishing kommer ge ut ut den svenska översättningen av Jellicoe Road någon gång i april-maj 2012. :)


Julklappstips

Såg säsongens sista Babel i torsdags och där gästade bland annat komikern Fredrik Lindström, som skrivit När börjar det riktiga livet? och Jonas Karlsson, som skrivit Spelreglerna. Båda böckerna är novellsamlingar och handlar om relativt vanliga människor, som plötsligt råkar ut för märkliga saker.


När börjar det riktiga livet? är en samling berättelser om personer som skulle kunna vara vem som helst, som funderar över huruvida de lyckats med val av partner och så vidare. Kunde de ha fått något/någon bättre?


Speciellt Jonas Karlssons Spelreglerna fångade mitt intresse. Alldagliga händelser som får märkliga vändningar - plötsligt växer det ut ett huvud ur ryggen på någon.. Precis min humor :)


Tänkte att så här i juletider, det är ju trots allt första advent idag (känns dock inte så), så kunde det vara kul med lite julklappstips och jag vet i alla fall att jag själv hade blivit glad för någon av deras böcker.


Måste tillägga att jag tycker det är synd att programledaren Daniel Sjölin ska sluta, vet inte vem som skulle kunna leda programmet bättre än honom?


// Agnes

2011-11-25

Skuggvarelser och Blodets röst


Titel: #1 Skuggvarelser, #2 Blodets röst (Dubbelvolym - pocket)
Författare: Magnus Nordin
Serie:
Betyg: 4/5


Detta är de första böckerna jag läst av Magnus Nordin, men kom på nu att jag nog lånat Huset vid vägens slut av honom också, fast tror aldrig jag läste den.. Hur som helst. Blev väldigt positivt överraskad och med tanke på förra inlägget (om tävlingen där priset är personlig respons av Magnus Nordin) tänkte jag att det kunde passa med en liten recension av böckerna :)

Skuggvarelser
Det är sensommar när ryktena börjar gå på byn. Vilka är främlingarna som flyttat in i Ryssens hus? Daniel är väl inte mindre nyfiken än någon annan, men när Kira, tjejen med Bärnstensögonen dyker upp på bilskrotens grusplan förändras allt.

Blodets röst
Efter tre år är Daniel tillbaka på Gotland. Farsan är död. Någon måste ta hand om bilskroten. Han försöker bygga upp ett nytt liv. Han försöker glömma Kira. Allt för snart har det förflutna hunnit ikapp Daniel. Ett djurskelett draggas ur havet, en envis polis vid namn Kim Jäger biter sig fast i fallet och snart nog finns de där på Gotland igen - varulvarna. Och de vill ha hämnd.

Måste först och främst säga att jag tycker att Skuggvarelser var snäppet bättre än den fristående fortsättningen Blodets röst, åtminstone till en början. Första hälften av Blodets röst var ganska seg, men framåt slutet började det hända saker och då blev det genast bättre. Tror att jag störde mig ganska mycket på att man plötsligt skulle följa polisen också, eftersom jag inte riktigt brydde mig om vad hon tänkte, men det var innan jag förstod vad hon hade med saken att göra mer än att hon utredde fallet med djurskelettet. Det var först framåt slutet som hon fick en mer betydande roll och då kom jag faktiskt att gilla henne lite mer.

Huvudkaraktären Daniel tyckte jag däremot om! Jag vet inte varför, men av någon anledning kunde jag känna igen mig i honom eller i alla fall tycker jag han var riktigt övertygande som person. Har faktiskt börjat gilla att läsa böcker ur killars perspektiv, speciellt om det är en man som har skrivit det också. Spännande att höra hur de tänker liksom ;)

I vilket fall som helst var det överlag två mycket bra spänningsromaner, med inslag av det övernaturliga, utan att gå till överdrift. Kan bara påpeka att detta inte var den typ av "varulvs-berättelser" som jag hade räknat med från början och på sina ställen var det faktiskt väldigt övertygande. Jag kan med andra ord utan problem rekommendera de båda.

Tänker förresten beställa del tre som kom för ett tag sedan, som heter Skuggvandrare.

//Agnes

Novelltävling


När vi ändå pratar om tävlingar..


Eftersom jag är ett stort fan av novelltävlingar tänkte jag passa på att tipsa om en som jag nyligen hittat. Skräck är temat för tävlingen och vinnaren får sin novell publicerad på Bonnier Carlsens hemsida och personlig respons av både Lotta Bergqvist, som är bokförläggare, och av Magnus Nordin, som bland annat har skrivit böckerna: Skuggvarelser, Blodets röst och Djävulens märke. Tycker att det verkar spännande och priset går ju inte direkt att klaga på.
Magnus Nordin

Bidraget ska vara inne senast den 30 november och jag vet att det är lite sent att tipsa om tävlingen nu, men det finns säkert någon som har en färdig novell på lager eller som kan slänga ihop ett par rader under helgen. Jag tänker själv ge det ett försök, men vi får se om jag hinner. Det är hur som helst kul att försöka och om inget annat kan man ju alltid hålla utkik efter vinnaren :)

Alla regler och uppgifter om tävlingen hittar ni HÄR :)

Lycka till!

//Agnes


Tävling hos Swedish Zombie

(Bild lånad från Swedish Zombie

Hos Swedish Zombie kan du just nu vara med i utlottningen av tre exemplar av vampyrboken Glashuset av Rachel Caine. Tävlingen pågår till den 4 december. För mer information om tävlingen besök bloggen.


2011-11-24

BoktrailersSatt och tittade på olika boktrailers och hittade trailern till Sju minuter över midnatt, eller A Monster Calls, som den heter på engelskasom Agnes tipsade om igår och tänkte att jag skulle lägga upp den här. Har sett en hel del boktrailers och denna är en av de bättre. Den är väldigt fint gjord..
När jag ändå håller på slänger jag in boktrailern till Jessica Schiefauers Pojkarna, som Agnes skrivit om tidigare. 

2011-11-23

Tystnaden i Bruset


Titel: Tystnaden i bruset
Författare: Patrick Ness
Serie: Kaostrilogin
Betyg: 4/5

Tänk dig att du är den enda pojken i en stad med enbart män och att du kan höra allt de tänker. Och de kan höra allt du tänker. Föreställ dig att du inte passar in i deras planer...

I samma sekund som Todd Hewitt oväntat snubblar över en plats som är helt tyst förändras hans liv för alltid. Snart står det klart att nybyggarna i Prentisstown har dolt något för honom. Något så fruktansvärt att han måste ta till flykten.
Tillsammans med sin hund flyr Todd ut i träsket och plötsligt stöter de på en annorlunda varelse – en flicka.
Vem är hon och varför dog hon inte ut av det virus som tog livet av de andra kvinnorna i den Nya världen?

Otroligt gripande bok, som drog med mig in i en helt annan värld, ändå snarlik vår egen. Jag följde med spänning med Todd på hans resa bort från männen i Prentisstown och tog mig an hans problem som om de vore mina. Blev glad när han var glad, ledsen när han var ledsen. Kände lycka när han insåg att han faktiskt hade en väldigt trogen vän ständigt vid sin sida och sorg när hans vän sedan togs ifrån honom..

När jag först började läsa boken störde jag mig dock enormt mycket på att det stod ä istället för är, men ju mer jag läste desto mindre brydde jag mig. Jag märkte nämligen att detta bara förhöjde känslan av att vara inuti huvudet på en snart tolvårig pojkes huvud. Dessutom hjälpte det till att öka tempot i boken och snart befann jag mig i ett slags trans och kunde verkligen inte sluta läsa förrän jag nått sista sidan. (Med risk för att låta klischéaktig)

Todd Hewitt ska föreställa en snart tolvårig pojke, men redan från början tyckte jag att han kändes betydligt mer mogen än så och det visade sig faktiskt längre in i boken att han egentligen är fjorton år, om man räknar i vanliga ”jord-år”, (de befinner ju sig på en annan planet – Nya Världen), men han skulle mycket väl kunna var något år äldre än så till och med. Hur som helst, är han en väldigt stark karaktär, som står för vad han tycker. Dessutom känns han trygg och fastän han många gånger tvingas kämpa hårt för att hålla tillbaka ilskan mot allt som är fel, så vet man var man har honom och att det går att lita på honom.

Och bara namnet Todd.. Jag menar, hur underbart är inte det? Låter konstigt, jag vet, men jag älskar det namnet av någon anledning. - Tvungen att tillägga det :)

Jag kan inte säga mycket mer än att detta var en av de bästa spänningsböckerna jag läst och jag är redan på jakt efter del två som precis kommit ut på svenska. Den heter Cirkeln och pilen.

Håll också utkik efter Sju minuter efter midnatt, av samma författare, som ges ut nästa år. Verkar megaspännande!

// Agnes

Amy and Roger's Epic Detour


Amy & Roger's Epic DetourTitel: Amy and Roger’s Epic Detour
Författare:
Morgan Matson
Serie:
-
Betyg:
5/5

Amy Curry thinks her life sucks. Her mom decides to move from California to Connecticut to start anew—just in time for Amy's senior year. Her dad recently died in a car accident. So Amy embarks on a road trip to escape from it all, driving cross-country from the home she's always known toward her new life. Joining Amy on the road trip is Roger, the son of Amy's mother's old friend. Amy hasn’t seen him in years, and she is less than thrilled to be driving across the country with a guy she barely knows. So she's surprised to find that she is developing a crush on him. At the same time, she’s coming to terms with her father’s death and how to put her own life back together after the accident. 

Ibland hittar man böcker som är så otroligt bra att man inte kan lägga dem ifrån sig och detta var en av dem. Jag älskar Amy and Roger’s Epic Detour och kommer helt säkert läsa den många gånger till. Historien är så söt och så underbar. Den hade mycket av det som jag gillar med en bok. Kärlek, vänskap, sorg, glädje, skratt, äventyr… Man kan inget annat än älska den.

Amy och Roger är två starka huvudpersoner som båda bär på hemligheter och deras utveckling genom boken är väldigt bra och trovärdig.  Jag gillade hur man succesivt fick lära sig mer om deras liv och hur de var som personer, istället för att överösas med en massa information från första början. Det var omöjligt att inte tycka om dem.

Genom boken får man följa Amy och Roger när de åker runt i USA och upptäcker en massa  olika platser och träffar många olika människor. Jag vet inte hur många gånger jag önskade att jag också satt i den där bilen och fick vara med om allt som de fick. Det verkade väldigt roligt och jag vill också åka på en roadtrip i USA efter att ha läst den här boken.

Något som gjorde boken speciell och gav den det där lilla extra var att den innehöll bilder, tips och spellistor lite här och var i boken. Det var roligt att sitta och titta på bilderna, för de gav mig, som aldrig varit i USA, en bild av hur platserna de besökte såg ut. Spellistorna var också en rolig idé.

Så, om du inte redan läst Amy and Roger’s Epic Detour kan jag glädja dig med att du har fantastisk läsning framför dig, för den är verkligen helt galet underbar. 

//Frida

2011-11-22

Pojkarna

Åh vad glad jag är!
Fick en liten present av min bror precis och det visade sig vara just Pojkarna, av Jessica Schiefauer, som jag skrev om tidigare idag. Jag menar, hur stor var sannolikheten att just det skulle hända? :) Boken får ta plats i min bokhylla och så snart jag är färdig med Erebos, vilket nog inte dröjer så länge till, tänker jag börja läsa den.


//Agnes

Augustpriset

Då har årets Augustpris delats ut till några få lyckliga vinnare och priset för årets barn- och ungdomsbok gick till Jessica Schiefauer, författaren till Pojkarna.

Har läst en del bra om boken tidigare och redan då var jag sugen på att köpa den och om den nu vinner Augustpriset dessutom.. ja, då måste den ju vara bra? :) Funderar nu skarpt på att skaffa den.
I vilket fall som helst så blev jag ändå lite förvånad att den vann, eftersom Cirkeln, av Mats Strandbeg och Sara Bergmark Elfgren, varit bland de favorittippade. Har visserligen inte läst boken, men har hört många positiva kommentarer om den och vad jag vet är det jättemånga som säger att den ska vara bra. Det har ju varit mycket snack om den boken ganska länge nu också.. (Funderar förresten på skaffa den också.)


Lilla Augustpriset tilldelades förresten Cathrine Bengtsson med boken Kärlekssvetten.


// Agnes


The Iron King

Titel: The Iron King, Järnkonungen
Författare: Julie Kagawa
Serie: The Iron Fey
Betyg: 4/5 (än så länge)

Meghan Chase has a secret destiny - one she could never have imagined...

Something has always felt slighly off in Meghan's life, ever since her father disappeared before her eyes when she was six. She has never quite fit in at school.. or at home.

When a dark stranger begins watching her from afar, and her prankster best friend becomes strangely protective of her, Meghan senses that everything she's known is about to change.

But she could never have guessed the truth - that she is the daughter of a mythical faery king and is a pawn in a deadly war. Now Meghan will learn just how far she'll go to save someone she cares about, to stop a mysterious evil no faery creature dare face...and to find love with a young prince who might rather see her dead than let her touch his icy heart.Lånade boken på engelska på biblioteket och har än så länge läst cirka halva. Men så hittade jag den igår på svenska och bestämde mig för att köpa den. Då kom jag på den smarta idén att jag skulle läsa resten av boken på svenska och sedan jämföra hur pass bra den var. Kan bara säga att jag har höga förväntningar, eftersom den har varit riktigt bra på originalspråket. (Böcker tenderar ju att låta lite annorlunda när de översätts till svenska, ofta då på ett negativt sätt.) Hoppas dock att den fortsätter i samma stil, för den är verkligen jättebra!

// Agnes

Organiserat kaos

Den senaste tiden har jag både fått och köpt så många nya böcker (och fler är på väg!) att min bokhylla, som verkligen är i minsta laget, varit alldeles överfull. Därför fick jag ett litet ryck och började städa och rensa i bokhyllan igår. Blev förundrad över hur många böcker jag faktiskt lyckats pressa in på de två ynka små hyllplan jag har. När allt låg på golvet fick jag verkligen perspektiv över hur många böcker jag har. (Även om jag ligger enormt mycket back i jämförelse med Frida)

Kaos

Organiserat

Hur som helst. En hel del böcker åkte tyvärr ner i en låda och in i ett skåp (det känns hemskt att säga det). Men det var trots allt gamla böcker jag förmodligen aldrig kommer att läsa igen. I vilket fall som helst blev jag nöjd med resultatet och nu är fler nya böcker välkomna hem till mig! :)Måste tillägga att jag tycker det är hur kul som helst att skriva i denna bloggen. Blir glad av att få ur mig allt jag tycker om de böcker jag läser och så vidare, som jag vanligtvis bara tänker för mig själv.
Och jag håller inte med Frida om att hennes inlägg skulle vara kassare än mitt, satt precis och tänkte på hur bra det var när jag läste, så jag säger istället: fortsätt så :)

// Agnes

2011-11-21

This Lullaby - Sarah Dessen


This Lullaby
Titel: This Lullaby
Författare: Sarah Dessen
Serie: -
Betyg: 3/5


When it comes to relationships, Remy doesn't mess around. After all, she's learned all there is to know from her mother, who's currently working on husband number five. But there's something about Dexter that seems to defy all of Remy's rules. He certainly doesn't seem like Mr. Right. For some reason, however, Remy just can't seem to shake him. Could it be that Remy's starting to understand what those love songs are all about?

Efter allt bra som jag hört om Sarah Dessens böcker hade jag väldigt höga förväntningar, vilket inte alltid är så bra. Tyvärr levde den inte riktigt upp till mina förväntningar, men den var ändå bra.

Huvudpersonen Remy var en person som man fastnade direkt för, trots att hennes extrema kontrollbehov var lite jobbigt emellanåt. Hon är en stark person som kan stå på sig och jag gillade att hon inte blev helt galet förälskad i Dexter första gången hon såg honom och sedan inte kunde tänkta på något annat än honom, vilket annars är vanligt inom YA. Jag gillade också hur Remy utvecklades genom boken.

Dexter var också en person som jag tyckte mycket om. Älskade hans spontanitet och alla konstigheter han hittade på, vilka nästan alltid fick mig att le.

Boken innehåller en del twistar, men är samtidigt ganska förutsägbar. Förutsägelsebarheten var dock inget som jag upplevde negativt och inte heller något som fick mig att vilja sluta läsa boken. Det fanns hela tiden något nytt att upptäcka och man kan aldrig vara heelt säker på att man gissat rätt.   

This Lullaby var en mysig bok, fylld med både glädje och sorg, och jag tyckte mycket om den. Den var inte bland de bästa jag läst, men inte heller bland de sämre, utan placerar sig helt enkelt i mitten. Den är helt klart läsvärd och passar perfekt när man är trött på all övernaturlig YA.


Detta blev en ganska kass recension i jämförelse med Agnes fina recension om TRE-böckerna, men jag ska bättra mig. Promise! Skyller på att det var ett bra tag sedan jag läste boken och att mitt huvud sedan dess varit fullt med skolarbete..

// Frida


TRE


Titel: #1 Ett hål i själen  #2 Den farliga kyssen  #3 Det som kommer att ske  #4 Flytande i vatten  #5 Till jord ska du bli  #6 Den gråtande mördaren  #7 Tillbaka från de döda  #8 Ett sista offer  #9 Mördarens ansikte  #10 De som lever vidare.
Författare: Kjetil Johnson
Serie: TRE
Betyg: 5/5


Tänkte ta mig an en recension om de troligtvis bästa böckerna jag läst och jag vet att detta kommer att bli en liten utmaning för mig själv, eftersom jag vill göra böckerna rättvisa utan att bli långrandig, vilket förmodligen kommer att bli svårt (det finns så mycket bra att säga om böckerna). Har alltså läst de två sista böckerna, Mördarens ansikte och De som lever vidare, som ingår i TRE-serien, men tänkte att jag skulle recensera alla böckerna i ett, eftersom det är smidigast.Böckerna i TRE-serien handlar om fyra vänner, som trots sina olikheter står varandra nära. Åtminstone fram tills en viss lärare börjar på skolan och sedan den snygge killen Nick, vars förflutna är mörkt och hemskt. Båda vänder snabbt saker och ting upp och ner, medvetet och omedvetet och snart är ingenting sig likt igen. Serien börjar med ett lik, naket och inlindat i plast, som flyter in mot land och det visar sig att det är en av de fyra vännerna som är död. Så vrids klockan tillbaka tre veckor och vi får läsa om när, var, hur och varför allt blev som det blev..

Tempot är skyhögt och jag läser med hjärtat i halsen och pulsen på tretusennittio hela tiden. Det är galet, galet, galet bra! Minst. Och så spännande att jag inte riktigt vet var jag ska bli av och flera gånger kommer jag på mig själv med att hålla andan tills jag fått reda på vad som händer härnäst. Att böckerna är superlättlästa gör absolut ingenting, vill jag lova.
Det enda jobbiga var när jag tvingades vänta på att de två sista böckerna skulle komma, eftersom de kom flera veckor för sent! Var så fruktansvärt nyfiken på det avgörande slutet. Som för övrigt var så oväntat, men samtidigt så självklart att det inte hade kunnat sluta på något annat sätt.Det bästa med böckerna är nog att de är så ärliga och så rakt på sak. Författarens känsla för detaljer vid rätt tillfälle gör att de känns trovärdiga och det blir aldrig för mycket av något. Av alla karaktärerna i böckerna vill jag nog påstå att jag kan känna igen mig mest i Nora. Hennes sätt att tänka är väldigt likt mitt eget. Tummen upp för henne! Höhö :)

Hur som helst. (Ni ser, jag skulle kunna hålla på såhär i evigheter..) Jag har predikat för Frida flera gånger om hur fruktansvärt bra dessa böckerna är och nu måste jag göra det för er också. Det här är böcker som alla borde läsa. De griper tag om hjärtat och vrider om ett varv, lämnar efter sig en hel hög med tankar och känslor och det sitter kvar långt efter att man lagt ifrån sig dem. Jag säger bara en sak: LÄS!  // Agnes

Nytt i bokhyllan

Eftersom vi gjorde bloggen samma dag som jag fyllde år tyckte jag att det kunde passa bra med en liten kort presentation på de böcker jag fick på min födelsedag.* Månaden när hjorten fäller sina horn, av Dee Brown. (Författaren till Bury My Heart at Wounded Knee, om ni läst den eller sett filmatiseringen? Grymt bra och sorglig.)
Twilightsagan - den officiella illustrerade guiden, av Stephenie Meyer.  

* Sankta Psyko, av Johan Theorin. 
* City of Bones, av Cassandra Clare.
* Divergent, av Veronica Roth

Och dessa köpte jag:
TRE – mördarens ansikte, av Kjetil Johnsen
TRE – de som lever vidare, av Kjetil Johnsen
Erebos, av Ursula Poznanski
TRE-böckerna har jag redan läst så det kommer en liten recension på dem också.
Nu har jag för övrigt satt tänderna i Erebos och jag kan säga att jag var fast redan efter de första sidorna! Läser vidare med spänning..


// Agnes

Nya boksläpp 21/11 - 29/11


The Future of UsThe future of us - Jay Asher & Carolyn  Mackler
Releasedatum: 21 november, 2011
Goodreads: The future of us

It's 1996, and less than half of all American high school students 
have ever used the Internet. Emma just got her first computer and an America Online CD-ROM. Josh is her best friend. They power up and log on--and discover themselves on Facebook, fifteen years in the future. 
Everybody wonders what their Destiny will be. Josh and Emma are about to find out.


Unleashed (Wolf Springs Chronicles, #1)Unleashed (Wolf Spring Chronicles #1)  -  Nancy Holder & Debbie Viguie
Releasedatum: 22 november, 2011
Goodreads:  Unleashed

Katelyn McBride’s life changed in an instant when her mother died. Uprooted from her California home, Katelyn was shipped to the middle of nowhere, Arkansas, to her only living relative, her grandfather. And now she has to start over in Wolf Springs, a tiny village in the Ozark Mountains. Like any small town, Wolf Springs has secrets. But the secrets hidden here are more sinister than Katelyn could ever imagine. It’s a town with a history that reaches back centuries, spans continents, and conceals terrifying truths. And Katelyn McBride is about to change everything. 


Broken families, ageless grudges, forced alliances, and love that blooms in the darkest night—welcome to 
Wolf Springs.


Kiss of Frost (Mythos Academy, #2)
Kiss of Frost (Mythos Academy #2) - Jennifer Estep
Releasedatum: 29 november, 2011
Goodreads: Kiss of Frost 

Logan Quinn was try­ing to kill me. My Spar­tan class­mate relent­lessly pur­sued me, swing­ing his sword at me over and over again, the shin­ing sil­ver blade inch­ing closer to my throat every time. A smile tugged up his lips, and his ice-blue eyes prac­ti­cally glowed with the thrill of battle... 


I’m Gwen Frost, a second-year warrior-in-training at Mythos Acad­emy, and I have no idea how I’m going to sur­vive the rest of the semes­ter. One day, I’m get­ting schooled in sword­play by the guy who broke my heart—the drop-dead gor­geous Logan who slays me every time. Then, an invis­i­ble archer in the Library of Antiq­ui­ties decides to use me for tar­get prac­tice. And now, I find out that some­one at the acad­emy is really a Reaper bad guy who wants me dead. I’m afraid if I don’t learn how to live by the sword—with Logan’s help—I just might die by the sword...


Legend (Legend, #1)
Legend (Legend #1) - Marie Lu
Releasedatum: 29 november, 2011
Goodreads: Legend

What was once the western United States is now home to the Republic, a nation perpetually at war with its neighbors. Born into an elite family in one of the Republic's wealthiest districts, fifteen-year-old June is a prodigy being groomed for success in the Republic's highest military circles. Born into the slums, fifteen-year-old Day is the country's most wanted criminal. But his motives may not be as malicious as they seem.


From very different worlds, June and Day have no reason to cross paths - until the day June's brother, Metias, is murdered and Day becomes the prime suspect. Caught in the ultimate game of cat and mouse, Day is in a race for his family's survival, while June seeks to avenge Metias's death. But in a shocking turn of events, the two uncover the truth of what has really brought them together, and the sinister lengths their country will go to keep its secrets.


Full of nonstop action, suspense, and romance, this novel is sure to move readers as much as it thrills.


The Merchant's DaughterThe Merchant's Daughter - Melanie Dickerson

Releasedatum: 29 november, 2011

An unthinkable danger. An unexpected choice. Annabel, once the daughter of a wealthy merchant, is trapped in indentured servitude to Lord Ranulf, a recluse who is rumored to be both terrifying and beastly.  Her circumstances are made even worse by the proximity of Lord Ranulf's bailiff---a revolting man who has made unwelcome advances on Annabel in the past. Believing that life in a nunnery is the best way to escape the escalation of the bailiff's vile behavior and to preserve the faith that sustains her, Annabel is surprised to discover a sense of security and joy in her encounters with Lord Ranulf. As Annabel struggles to confront her feelings, she is involved in a situation that could place Ranulf in grave danger. Ranulf's future, and possibly his heart, may rest in her hands, and Annabel must decide whether to follow the plans she has cherished or the calling God has placed on her heart.


Legend är helt klart favoriten bland dessa. Har längtat efter att den skulle släppas i vad som känns som en evighet, så det ska bli väldigt roligt att läsa den. Tycker annars att The Future of Us låter intressant, även om man inte riktigt får grepp om vad den handlar om. 


// Frida

2011-11-18

Om ossVälkommen till Booklovin! 
Här bloggar Frida och Agnes om böcker vi läst och annat bokrelaterat.
Vi läser mest inom Young Adults, men även annat som fångar vårt intresse.


Kontakta oss
Om du har några funderingar eller tankar kring bloggen kan du lämna en kommentar eller maila oss på: Booklovin@hotmail.com

Hoppas ni tycker om bloggen!


Frida och Agnes